Wyłowione z sieci 3

20 grudnia 2016 23:46
20 grudnia 2016 23:49 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

No właśnie, ta ich pieprzona, ślepa do bólu poprawność polityczna. Raczej fałsz. Nie radzą sobie ewidentnie, nie słuchali jak ich ostrzegano "nie w taki sposób, nie tak szybko". Nie widzieli samych młodych mężczyzn przekraczających granice i to bez dokumentów. Brali wszystko jak leci. Zresztą Niemcy od wieków robią "syf" w polityce. Szlag mnie trafia. Zginął młody facet, który miał rodzinę, dzieci i marzenia. Pracował i to ciężko, nie szukał zasiłku, nie prosił o wsparcie. A wystarczyłoby, żeby Niemcy do tematu uchodźców od początku podeszli z wyobraźnią i znajomością tematu. Ale oni są tak zapatrzeni w siebie, że nie odróżniają "dnia od nocy". Narobili syfu i teraz inni muszą za to płacić. Jestem wkurzona.

A ja wkurwiony.
20 grudnia 2016 23:51 / 1 osobie podoba się ten post
i do dzisiaj mają pretensje, że miasta zniszczone i ojcowie, dziadkowie polegli.
22 grudnia 2016 10:22 / 6 osobom podoba się ten post
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Chca-uhonorowania-polskiego-kierowcy,wid,18650004,wiadomosc.html?ticaid=1184eb

J
a podpisałam.
Okazuje się, że polscy kierowcy mają np. problem z rozładunkiem w Niemczech. Często są spychani albo pomijani w kolejkach do rozładowania. Taka "sympatia" ze strony niemieckich dyspozytorów. Kierowcy ciężarówek szykują się do protestu w tej sprawie. No i informacja, że postawa naszego kierowcy poruszyła angielskich kierowców jest bardzo miła. Zbierają pieniądze dla rodziny, chociaż w ten sposób chcą pomóc i okazać swoją wdzięczność za jego postawę. Bo gdyby nie jego walka w kabinie to zginełoby więcej ludzi. Nie każdy zdobyłby się na taki akt odwagi.

No ciekawa jestem jak się zachowa strona niemiecka jak ta petycja dojdzie do skutku. No niech się z tym pomęcza. 
22 grudnia 2016 23:50 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Chca-uhonorowania-polskiego-kierowcy,wid,18650004,wiadomosc.html?ticaid=1184eb

J
a podpisałam.
Okazuje się, że polscy kierowcy mają np. problem z rozładunkiem w Niemczech. Często są spychani albo pomijani w kolejkach do rozładowania. Taka "sympatia" ze strony niemieckich dyspozytorów. Kierowcy ciężarówek szykują się do protestu w tej sprawie. No i informacja, że postawa naszego kierowcy poruszyła angielskich kierowców jest bardzo miła. Zbierają pieniądze dla rodziny, chociaż w ten sposób chcą pomóc i okazać swoją wdzięczność za jego postawę. Bo gdyby nie jego walka w kabinie to zginełoby więcej ludzi. Nie każdy zdobyłby się na taki akt odwagi.

No ciekawa jestem jak się zachowa strona niemiecka jak ta petycja dojdzie do skutku. No niech się z tym pomęcza. 

25 grudnia 2016 13:11 / 1 osobie podoba się ten post
A w tym samolocie był rosyjski Chór Aleksandrowa. Wielka szkoda. 

30 grudnia 2016 00:57 / 1 osobie podoba się ten post
01 stycznia 2017 07:16 / 1 osobie podoba się ten post
39 osob zabitych w nocnym klubie w Turcji(((((
01 stycznia 2017 10:43 / 8 osobom podoba się ten post
W czwartek 5.01 o godz 21.15 RTL nada pierwszy odcinek sitcomu "Magda macht das schon" o polskiej opiekunce w rodzinie Holtkamp
01 stycznia 2017 11:45 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

W czwartek 5.01 o godz 21.15 RTL nada pierwszy odcinek sitcomu "Magda macht das schon" o polskiej opiekunce w rodzinie Holtkamp

To o magdzie?
01 stycznia 2017 12:20 / 5 osobom podoba się ten post
hawana

To o magdzie?

Moze być,że nasza Magdzie to teraz gwiazda seriali 
01 stycznia 2017 13:11 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Moze być,że nasza Magdzie to teraz gwiazda seriali :-)

No, nie wiedziałam, że ma takie parcie na szkło...
01 stycznia 2017 17:05 / 4 osobom podoba się ten post
hawana

No, nie wiedziałam, że ma takie parcie na szkło...:-)

Jak nie ? Jak tak ))))
01 stycznia 2017 17:06 / 6 osobom podoba się ten post
ORIM

Moze być,że nasza Magdzie to teraz gwiazda seriali :-)

Tych tasiemcowych )) i rosyjskich krymi : Kto ukradl smalec z okna )))