09 kwietnia 2016 20:56 / 17 osobom podoba się ten post
Kama84Dobrze już dobrze dziewczynki, tylko się nie zagotujcie. Rzeczywiście powinnam Wam i sobie zresztą też ,pogratulować prestiżowego stanowiska, mam nadzieję ,ze z możliwością awansu ???
Chapeau bas !
Przecież przymusu nie ma-zmuszał Cię ktoś do wyjazdów?Jak nie chciałaś, było męża wysłać na zagraniczne roboty :)
Wszystko inne juz wyżej zostało powiedziane,powielać nie będę,ale zastanawiam się czy gdyby ten PDP był miłym sympatycznym pacjentem to też wylewałabyś z siebie tyle pogardy?Miejsce masz ciężie ,fakt i z tego powodu jest mi Ciebie żal ,ale Salazar ma rację-robisz sobie wielka krzywdę,tyle że jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy.....
Dla kaprysu czy też z powołania mało która do Opiekunkowa jeździ,wyłącznie dla pieniędzy, to oczywiste.Ale zawsze powtarzam,jeśli ktoś tak nienawidzi tej roboty i nienawidzi Niemców,jest alternatywa-pieczarki ,tulipany,truskawki ,np.w Holandii.Nie to,że nie ma wyboru i mus........
Dużo jest na forum opiekunek w Twoim wieku,dużo się żali i narzeka,ale mają świadomośc ,że praca z chorym ,starym człowiekiem to specyficzne zajęcie.Nawet nasza Jolek-szalona dziewczyna ,młodsza duzo od Ciebie,dyrektor naczelna Poskarżyjek,choć czasem i mięsem rzuci/wykropkowanym/ ,pogardy w niej nie wyczułam nigdy ,a w Tobie tak.....