Na wyjeździe #32

09 kwietnia 2016 20:29 / 1 osobie podoba się ten post
Dobrze już dobrze dziewczynki, tylko się nie zagotujcie. Rzeczywiście powinnam Wam i sobie zresztą też ,pogratulować prestiżowego stanowiska, mam nadzieję ,ze z możliwością awansu ???
Chapeau bas !
09 kwietnia 2016 20:50 / 13 osobom podoba się ten post
Kama84

tak zgadza się, skarżyłam się, bo cham chciał mnie naciągnąć, nie daję się jak mogę, ale nie wszystko da się zrobić ot tak!
zostałam,zgadza się, bo mam w tym interes i głupotą byłoby zrobić inaczej, a ja za głupią się nie uważam
natomiast dumną Polką jestem zawsze i wszędzie , mój Pdp zna moje poglądy, powiem więcej, widzę, mimo ze się z nimi nie zgadza, to zaimponowałam mu tym ,że nie tańczę tak jak on zagra no i że przede wszystkim mam swoje poglądy ,które się bronią.... 

No ok - Twoja sprawa.
Jak dla mnie to się tu nic nie broni - dumna Polka, nielubiąca obcych, postulująca za zamknięciem granic, pozwala sobie być w Niemczech na najniższej drabinie społecznej. Czyli Twoja duma przestaje się liczyć, jak euro widzi? 
09 kwietnia 2016 20:56 / 17 osobom podoba się ten post
Kama84

Dobrze już dobrze dziewczynki, tylko się nie zagotujcie. Rzeczywiście powinnam Wam i sobie zresztą też ,pogratulować prestiżowego stanowiska, mam nadzieję ,ze z możliwością awansu ???
Chapeau bas !

Przecież przymusu nie ma-zmuszał Cię ktoś do wyjazdów?Jak nie chciałaś, było męża wysłać na zagraniczne roboty :)
Wszystko inne juz wyżej zostało powiedziane,powielać nie będę,ale zastanawiam się czy gdyby ten PDP był miłym sympatycznym pacjentem to też wylewałabyś z siebie tyle pogardy?Miejsce masz ciężie ,fakt i z tego powodu jest mi Ciebie żal ,ale Salazar ma rację-robisz sobie wielka krzywdę,tyle że jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy.....
Dla kaprysu czy też z powołania mało która do Opiekunkowa jeździ,wyłącznie dla pieniędzy, to oczywiste.Ale zawsze powtarzam,jeśli ktoś tak nienawidzi tej roboty i nienawidzi Niemców,jest alternatywa-pieczarki ,tulipany,truskawki ,np.w Holandii.Nie to,że nie ma wyboru i mus........
Dużo jest na forum opiekunek w Twoim wieku,dużo się żali i narzeka,ale mają świadomośc ,że praca z chorym ,starym człowiekiem to specyficzne zajęcie.Nawet nasza Jolek-szalona dziewczyna ,młodsza duzo od Ciebie,dyrektor naczelna Poskarżyjek,choć czasem i mięsem rzuci/wykropkowanym/ ,pogardy w niej nie wyczułam nigdy ,a w Tobie tak.....
09 kwietnia 2016 21:06 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Przecież przymusu nie ma-zmuszał Cię ktoś do wyjazdów?Jak nie chciałaś, było męża wysłać na zagraniczne roboty :)
Wszystko inne juz wyżej zostało powiedziane,powielać nie będę,ale zastanawiam się czy gdyby ten PDP był miłym sympatycznym pacjentem to też wylewałabyś z siebie tyle pogardy?Miejsce masz ciężie ,fakt i z tego powodu jest mi Ciebie żal ,ale Salazar ma rację-robisz sobie wielka krzywdę,tyle że jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy.....
Dla kaprysu czy też z powołania mało która do Opiekunkowa jeździ,wyłącznie dla pieniędzy, to oczywiste.Ale zawsze powtarzam,jeśli ktoś tak nienawidzi tej roboty i nienawidzi Niemców,jest alternatywa-pieczarki ,tulipany,truskawki ,np.w Holandii.Nie to,że nie ma wyboru i mus........
Dużo jest na forum opiekunek w Twoim wieku,dużo się żali i narzeka,ale mają świadomośc ,że praca z chorym ,starym człowiekiem to specyficzne zajęcie.Nawet nasza Jolek-szalona dziewczyna ,młodsza duzo od Ciebie,dyrektor naczelna Poskarżyjek,choć czasem i mięsem rzuci/wykropkowanym/ ,pogardy w niej nie wyczułam nigdy ,a w Tobie tak.....

prawda !! 
znam dośc dobrze jolkową, to dobra dziewczyna jest 
09 kwietnia 2016 21:54 / 2 osobom podoba się ten post
Rozumiem, też bym mychę chciała ratować
09 kwietnia 2016 22:48 / 15 osobom podoba się ten post
Kama 84 p racujemy po to aby nam płacili, ale  bez uczuć, szacunku i pokory nie idzie tego zawodu wykonywać.Starość się Panu Bogu nie udała chociaż chciałabym jej doczekać ale broń mnie Boże od takich opiekunek jak Ty. pozdrawiam.
             Tylko praca daje okazję odkryć Nas samych, pokazać to czym naprawdę jesteśmy, a nie tylko to na co wyglądamy
                                                                                   Joseph Conrad
09 kwietnia 2016 23:08 / 7 osobom podoba się ten post
Andrea , po przeczytaniu tego posta mam taki wyraz twarzy jak ten kot na Twoim avatarze
09 kwietnia 2016 23:12 / 2 osobom podoba się ten post
Fajnie masz,  wesoło
09 kwietnia 2016 23:58 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Andrea , po przeczytaniu tego posta mam taki wyraz twarzy jak ten kot na Twoim avatarze :-)

Ja też:):)Te Niemiaszki to jednak mają czasem niezłego szmergla:):):)Jakby był w ogrodzie bunkier p/atomowy to pewno tam by polazła:):)ha ha ha
10 kwietnia 2016 00:02 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ja też:):)Te Niemiaszki to jednak mają czasem niezłego szmergla:):):)Jakby był w ogrodzie bunkier p/atomowy to pewno tam by polazła:):)ha ha ha

Jest jeszcze paru,ktorzy do tej pory nie wylezli z okopow...Ja mam wrazenie,ze zona mojego pdp spi w nocy w helmie...
10 kwietnia 2016 00:39 / 2 osobom podoba się ten post
A czubki to wszędzie są.Skąd ta nazwa czubki?Kiedyś czytałam o szpitalu dla psychicznie chorych i tam włosy mieli w czubki czesane.Ale czy aby na pewno.?Kto wie.?
10 kwietnia 2016 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ha, haa ale się uśmiałam,,,,Dobre,
10 kwietnia 2016 09:03 / 19 osobom podoba się ten post
Kama84

Chapeau bas !

Dzis emocje po wczorajszej dyskusji juz opadly jak po wielkiej bitwie kurz wiec cos ci powiem
Gratulowac,nie gratulowac rzecz wzgledna. Szalu nie ma i prezesem Orlenu tez sie nie zostanie
Mozliwosc awansu ??? To zalezy co sie ma na mysli pod tym haslem i jak sie podchodzi do tego zawodu.
Mozna nabrac praktyki,poprawic jezyk i otworzyc wlasna firme.
Mozna robic tak jak ja.Pracowac w firmie,byc zwiazany z inna lub innymi umowa o rekrutacje.Mam rowniez powiazania z niemiecka agencja,ukonczylem studium opiekuna medycznego,mysle o studium dla ratownikow medycznych
Wszystko to razem przynosi calkiem solidny dochod miesieczny.
Nie mam zamiaru na tym poprzestac.Wiec chyba to awans patrzac na to od czego zaczynalem jadac pierwszy raz na zlecenie do DE
10 kwietnia 2016 09:10
ORIM

Dzis emocje po wczorajszej dyskusji juz opadly jak po wielkiej bitwie kurz :-) wiec cos ci powiem
Gratulowac,nie gratulowac rzecz wzgledna. Szalu nie ma i prezesem Orlenu tez sie nie zostanie
Mozliwosc awansu ??? To zalezy co sie ma na mysli pod tym haslem i jak sie podchodzi do tego zawodu.
Mozna robic tak jak ja.Pracowac w firmie,byc zwiazany z inna lub innymi umowa o rekrutacje.Mam rowniez powiazania z niemiecka agencja,ukonczylem studium opiekuna medycznego,mysle o studium dla ratownikow medycznych
Nie mam zamiaru na tym poprzestac.Wiec chyba to awans patrzac na to od czego zaczynalem jadac pierwszy raz na zlecenie do DE

10 kwietnia 2016 09:20 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Dzis emocje po wczorajszej dyskusji juz opadly jak po wielkiej bitwie kurz :-) wiec cos ci powiem

ORIMuś , ja do Ciebie nic nie piję, Ty jesteś w porządku ;)
tylko Te złośnice jedne mnie wczoraj atakowały to się broniłam jak umiałam , ale i tak je kocham, chociaż One o tym nie wiedzą  
bo już powiedziały, że mnie nie lubią i że mam zabrać zabawki i iść do domu ,  to se pójdę , ale dop za tydzień "/>