Na wyjeździe #32

10 kwietnia 2016 09:30 / 5 osobom podoba się ten post
Kama84

ORIMuś , ja do Ciebie nic nie piję, Ty jesteś w porządku ;)
tylko Te złośnice jedne mnie wczoraj atakowały to się broniłam jak umiałam , ale i tak je kocham, chociaż One o tym nie wiedzą :-) 
bo już powiedziały, że mnie nie lubią i że mam zabrać zabawki i iść do domu ,  to se pójdę , ale dop za tydzień :laska2: 

Kama nie bądź  przedszkolak,taki sraluch obrażaluch:):):)Nikt nic takiego nie powiedział:)A że poczytałaś o sobie to i owo?Zamiast się obrażać i spadać z naszej piaskownicy,wyciągnij wnioski pamietając o tym,że każda z nas też kiedyś była w Twoim wieku:)Wiem,wiem że wydaje Ci sie to niemozliwe:):):)Ale wiem też ,że taki zimny prysznic często działa pozytywnie:):):)Wystarczy sie kapeńkę postarać:)Bo uciec to najłatwiej....
10 kwietnia 2016 09:35 / 5 osobom podoba się ten post
Kama84

ORIMuś , ja do Ciebie nic nie piję, Ty jesteś w porządku ;)
tylko Te złośnice jedne mnie wczoraj atakowały to się broniłam jak umiałam , ale i tak je kocham, chociaż One o tym nie wiedzą :-) 
bo już powiedziały, że mnie nie lubią i że mam zabrać zabawki i iść do domu ,  to se pójdę , ale dop za tydzień :laska2: 

Homo Homini Lupus ist

Sluchaj dziewczyn,czasami sa wredne ( lubie je za to bo nie sa lukrowane) ale dobre opiekunki i zawsze jak trzeba to pomoga.
10 kwietnia 2016 11:45 / 3 osobom podoba się ten post
Przed chwilą przyszło dwóch młodzieńców i mówią ,ze piłka im wpadła na ogród.Poszliśmy zaglądamy ,no nie ma .Mówię ,ze może na sąsiedni ogród wpadla i poszli.Po kilku minutach dzwonią do drzwi i mówią ,ze piłka jest na balkonie na piętrze.
Dobrego kopa musiał mieć ,ze tak trafił ,bo to kawałek od nas.
10 kwietnia 2016 13:35 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiaj miałam okazje pierwszy raz uczestniczyć w uroczystosci I Komunii Świętej.
Ta " nowoczesnosc" w kościołach niemieckich nie zachwyca mnie jednak.
Podobało mi sie jednak ubiór dzieci. Wszystkie miały długie, obszerne Alby a pod nimi dziewczynki sukienki a chłopcy garnituru.Czyli w kosciele skromnie, a w domku jak kto chce.
Tak wiec "i wilk syty i owca cała".
10 kwietnia 2016 14:09 / 14 osobom podoba się ten post
ORIM

Dzis emocje po wczorajszej dyskusji juz opadly jak po wielkiej bitwie kurz :-) wiec cos ci powiem
Gratulowac,nie gratulowac rzecz wzgledna. Szalu nie ma i prezesem Orlenu tez sie nie zostanie
Mozliwosc awansu ??? To zalezy co sie ma na mysli pod tym haslem i jak sie podchodzi do tego zawodu.
Mozna nabrac praktyki,poprawic jezyk i otworzyc wlasna firme.
Mozna robic tak jak ja.Pracowac w firmie,byc zwiazany z inna lub innymi umowa o rekrutacje.Mam rowniez powiazania z niemiecka agencja,ukonczylem studium opiekuna medycznego,mysle o studium dla ratownikow medycznych
Wszystko to razem przynosi calkiem solidny dochod miesieczny.
Nie mam zamiaru na tym poprzestac.Wiec chyba to awans patrzac na to od czego zaczynalem jadac pierwszy raz na zlecenie do DE

Własnie- poszerzając horyzonty i zdobywając umiejętności awansowac się samemu:)
Przebywając z Niemcami szkolimy język- bardzo przydatna umiejętność, uczymy się empatii, wielokrotnie musimy być elastyczni i często poznajemy własne ogarniczenia i sposoby pokonywania ich, oraz umiejętność radzenia sobie z trudnymi sytuacjami i stresem. Uczymy się dyplomacji, asertywności- nie cwaniactwa i chamstwa, bo to bywa mylone. To dużo- trzeba być tylko otwartym i samoświadomym. Klapki na oczach i trwanie w martwym punkcie to żaden długofalowy plan. Osoba ograniczona i niewyrażająca chęci rozwoju prędzej, czy póżniej z tego rynku wypadnie, nawet w tak podłym zawodzie jak opiekunstwo;))), a to chcąc nie chcąc przełoży się na grubość portfela :)
10 kwietnia 2016 14:35 / 3 osobom podoba się ten post
ivetta

Przed chwilą przyszło dwóch młodzieńców i mówią ,ze piłka im wpadła na ogród.Poszliśmy zaglądamy ,no nie ma .Mówię ,ze może na sąsiedni ogród wpadla i poszli.Po kilku minutach dzwonią do drzwi i mówią ,ze piłka jest na balkonie na piętrze.
Dobrego kopa musiał mieć ,ze tak trafił ,bo to kawałek od nas.

Po boisku biega 22 ludzi a i tak zawsze na koniec wygrywaja Niemcy... To co sie dziwisz...
10 kwietnia 2016 14:38 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Dzisiaj miałam okazje pierwszy raz uczestniczyć w uroczystosci I Komunii Świętej.
Ta " nowoczesnosc" w kościołach niemieckich nie zachwyca mnie jednak.
Podobało mi sie jednak ubiór dzieci. Wszystkie miały długie, obszerne Alby a pod nimi dziewczynki sukienki a chłopcy garnituru.Czyli w kosciele skromnie, a w domku jak kto chce.
Tak wiec "i wilk syty i owca cała".

Gosiu, a co dokładnie Cię nie zachwyca?

Jakiś czas temu przetoczyła się przez forum dyskusja na temat spowiedzi w niemieckich kosciołach katolickich. Jako ateistkę w ogóle mnie to nie obchodzi, ale interesuje bardzo, jako osobę ciekawą świata i interesującą się socjologią i kulturą (tak ,tak ;)!).
Dowiedziałam się, że faktycznie, konfesjonałów w zasadzie nie ma (księża mają w tym względzie dowoloność podejmowania decyzji), bo spowiedź przeprowadza się "na życzenie" zainteresowanego i najczęściej odbywa się ona w formie luźnej rozmowy po wczesniejszym uzgodnieniu terminu. 
Tak samo z przygotowaniami do sakramentów. Nie wiem, jak z jest z pierwszą komunią, ale jeśli chodzi o przygotowania do bierzmowania, to jest tak, że ksiądz spotyka się z młodymi w domach i sobie po prostu rozmawiają na tematy związane z wiarą, ogólnie rzecz biorąc, ciśnienia nie ma. Spowiedź jak wyżej, czyli rozmowa o zachowaniu, przewinieniach i ewentualnych ich konsekwencjach. Ma być miło i sympatycznie, bez straszenia, potępienia i innych takich. Wszystko dotyczy najbardziej katolickiej części De, czyli na południe od Monachium ;).
To tak dla zainteresowanych i potomności zapisałam ;).
10 kwietnia 2016 14:45
salazar

Gosiu, a co dokładnie Cię nie zachwyca?

Jakiś czas temu przetoczyła się przez forum dyskusja na temat spowiedzi w niemieckich kosciołach katolickich. Jako ateistkę w ogóle mnie to nie obchodzi, ale interesuje bardzo, jako osobę ciekawą świata i interesującą się socjologią i kulturą (tak ,tak ;)!).
Dowiedziałam się, że faktycznie, konfesjonałów w zasadzie nie ma (księża mają w tym względzie dowoloność podejmowania decyzji), bo spowiedź przeprowadza się "na życzenie" zainteresowanego i najczęściej odbywa się ona w formie luźnej rozmowy po wczesniejszym uzgodnieniu terminu. 
Tak samo z przygotowaniami do sakramentów. Nie wiem, jak z jest z pierwszą komunią, ale jeśli chodzi o przygotowania do bierzmowania, to jest tak, że ksiądz spotyka się z młodymi w domach i sobie po prostu rozmawiają na tematy związane z wiarą, ogólnie rzecz biorąc, ciśnienia nie ma. Spowiedź jak wyżej, czyli rozmowa o zachowaniu, przewinieniach i ewentualnych ich konsekwencjach. Ma być miło i sympatycznie, bez straszenia, potępienia i innych takich. Wszystko dotyczy najbardziej katolickiej części De, czyli na południe od Monachium ;).
To tak dla zainteresowanych i potomności zapisałam ;).

tak samo jest jesli chodzi o przyjmowanie komunii.Przy wejsciu w kosciele stoja oplatki i kielich mszalny.Kazdy kto chce wziasc komunie szczypczykami sam wklada oplatek do kielicha.
10 kwietnia 2016 14:50 / 9 osobom podoba się ten post
kasia63

Kama nie bądź  przedszkolak,taki sraluch obrażaluch:):):)Nikt nic takiego nie powiedział:)A że poczytałaś o sobie to i owo?Zamiast się obrażać i spadać z naszej piaskownicy,wyciągnij wnioski pamietając o tym,że każda z nas też kiedyś była w Twoim wieku:)Wiem,wiem że wydaje Ci sie to niemozliwe:):):)Ale wiem też ,że taki zimny prysznic często działa pozytywnie:):):)Wystarczy sie kapeńkę postarać:)Bo uciec to najłatwiej....

Kasiu, każda była w jej wieku, ale nie każda miała/ma taki syf w głowie, litości :(.. Wiem, że jesteś miła, pomocna i opiekuńcza ;), ale sorry, wszystkiego wiekiem wytłumaczyć sie nie da. Dla mnie porażka. Pogarda dla innych, skrajnie prawicowe poglądy, rasizm. To nie dziecko, kobieta ma 32 lata. 
10 kwietnia 2016 14:52
ORIM

tak samo jest jesli chodzi o przyjmowanie komunii.Przy wejsciu w kosciele stoja oplatki i kielich mszalny.Kazdy kto chce wziasc komunie szczypczykami sam wklada oplatek do kielicha.

Gdzie tak jest? Tu gdzie jestem jest normalna komunia, do ręki ;).
10 kwietnia 2016 14:54
salazar

Gdzie tak jest? Tu gdzie jestem jest normalna komunia, do ręki ;).

A gdzie daja do buzi..?
10 kwietnia 2016 14:56 / 5 osobom podoba się ten post
espana69

A gdzie daja do buzi..?

Zapytaj Kamę i Lisę, chyba lepiej się rozumiecie?
10 kwietnia 2016 14:58
Nie wiem kto to Lisa ale moze sie ujawni i zdradzi ow sekret...
10 kwietnia 2016 14:59
espana69

Nie wiem kto to Lisa ale moze sie ujawni i zdradzi ow sekret...

EOT
10 kwietnia 2016 15:03 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

EOT

Jesli to jakas zabawa w skroty to moja odp.PKP. Podaj dalej...