Na wyjeździe #32

30 kwietnia 2016 15:11
tina 100%

Coś tak mię się widzi, że dałaś się zdominować. Wykorzystaj to ,że pali, wtedy kaszl ostentacyjnie i wychodż- poważnie :). Jak Ciebie woła nie przychodż od razu, powiedz,że masz w tej chwili zajęcie, coś robisz i że jak skonczysz to przyjdziesz.

Tineczko kochana, jak powiem ,że coś robię to mówi, że to Ona jest na pierwszym miejscu.
Ja już trochę pracuje ale Tej Podopiecznie nikt nie zmieni
30 kwietnia 2016 15:13
Mycha

Miałam taką babcię. Egoistka do bólu !! Nic nie było dla niej ważne tylko jej potrzeby. Toksyczna matka i teściowa. Złośliwa ale z uprzejmym uśmieszkiem. Zapatrzona w siebie. Lubiąca kpić sobie z innych. Nie mogłam się z nią za cholerę dogadać. Skoro nie - to nie. Zaczęłam ją tak samo traktować i robiłam tylko to co uważałam, ze jest słuszne. Zaczęłam się zachowywać jak stricte wynajęty pracownik do określonych zadań. Zrobiłam to dla siebie, żeby ochronić wszystko co moje : nerwy, emocje, poczucie własnej wartości i sens swojej pracy. Wredne babsko i tyle. Nie należy się takim poddawać. Ta była z "rodzinki - strzyżono/golono". Przestałam do niej schodzic na tzw. tv bo włączała wtedy takie, których nie rozumiałam. I patrzyła na moją reakcję, bawiła sie tym. Olałam ją, bo to bez sensu bawić się z babcią. Siedziała potem sama, ona na dole a ja u siebie na górze. Czasami kładłam ja spać o ile szła w miarę wczesnie. Jak nie to ja się kładłam a ona sama się obsługiwała. Nie miała żadnych ograniczeń. 

Myszko moja jest dokładnie taka sama i rodzina również
30 kwietnia 2016 15:16 / 8 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Musisz być stanowcza . Nie biegaj na kazde zawołanie nie bądz dziewczynką na posyłki. Jesli Twoja pdp jest w normie umysłowej tzn, nie masz obaw ze coś nieopowiedniego zrobi , to zostawiaj ja i idz. Jesli nie możesz zostawic to rozmawiaj z kims kto zawiaduje dobrem tej osoby. Starsze panie ( babcie) sa zaborcze lubią wygadac sie i mieć kogoś kolo siebie a jesli to jest jeszcze apodyktyczna osoba no to Ci współczuje. 

Ciekawe czy mialas w imowie zaznaczone , że pracujesz w warunkach szkodliwych dla zdrowia( palenie papierosów przez pdp). Od opiekunek wymagają  jak sa niepalący. Powinno byc też odwrotnie. Wysyłać palaca do palących. Dobrze ,że zjeżdżasz z takie szteli ale masz jeszcze około tygodnia zebyć pokazała ,że nie jesteś niewolnicą. Trzymaj sie godzin pracy, ktore masz w umowie. Odwagi ,nie bądz za miekka, bo Cie z kaszą zjedzą :))

Jutro do domu jadę i mam w doopie wszystko

Dziękuję  za Tego posta
30 kwietnia 2016 15:18 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

też miałam taką podopieczną, gdzie musiałam z nią być 24 na dobę, nie mogła mnie spuścić z oczu na 5min, no chyba, że drzemała :)),
byłam 3 mies

To Ciebie podziwiam
30 kwietnia 2016 15:34 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Jutro do domu jadę i mam w doopie wszystko :-)

Dziękuję  za Tego posta :tanczy:

I bardzo dobrze robisz. Nie warto pracowac dla i u takich ludzi. Ty jesteś ważniejsza w tym przypadku 
30 kwietnia 2016 16:28 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

I bardzo dobrze robisz. Nie warto pracowac dla i u takich ludzi. Ty jesteś ważniejsza w tym przypadku :-)

Dziękuję
30 kwietnia 2016 16:38 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Dziękuję :tanczy::-)

Popieram przezylam wiem,,16 dni najgorszych pod sloncem,,,,,,,,dwoje na wozkach dwoje alkoholikow,,firma oczywiscie o niczym nie wiedziala,,,a sprobujcie wepchac dwa wozki do jednego kibla,,, zapewniam zawsze jedno sie usra...... dobre decyzje,,,szkoda sie szarpac,,,,,,
30 kwietnia 2016 16:44 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Dzisiaj do domu PDP zawitał pan "sprint", w celu umycia okien.
W niespełna 13 minut zaliczył 2 okna : w kuchni i salonie.
Pan "sprint"chyba pobił Rekordy Guinnessa i zainkasował 30 eurasków.

To jeszcze nic.Moj kolega kiedys na imprezie ,juz nad ranem zaliczyl trzy okna w 5 minut i zainkasowal opier...l od sasiadow z dolu
30 kwietnia 2016 16:52
Babka

Popieram przezylam wiem,,16 dni najgorszych pod sloncem,,,,,,,,dwoje na wozkach dwoje alkoholikow,,firma oczywiscie o niczym nie wiedziala,,,a sprobujcie wepchac dwa wozki do jednego kibla,,,:na wozku3::na wozku1: zapewniam zawsze jedno sie usra......:lol3: dobre decyzje,,,szkoda sie szarpac,,,,,,

Kazdy,wczesniej czy pozniej trafi na impreze swojego zycia...Jest alkohol,jest jaranie no i mozna pojezdzic parami a,ze czasem kibel jest zajety i ktos sie zesra wchodzac w zakret na wozku to pikus.Szczesciara.
30 kwietnia 2016 17:02 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

Dzisiaj do domu PDP zawitał pan "sprint", w celu umycia okien.
W niespełna 13 minut zaliczył 2 okna : w kuchni i salonie.
Pan "sprint"chyba pobił Rekordy Guinnessa i zainkasował 30 eurasków.

u mnie to samo, tyle ze 7 okien, nawet nie zdążyłam się przyglądnąć jakimi płynami myje, a juz kasował pdp :), ale za to jaki zachwyt w oczach pdp, to samo ze sprzątaczką, przychodzi na 3 godziny z czego 2,5 gapi się w telefon, włączy praklę z góra 6 rzeczami, rozwiesi, pokręci się na dole z odkurzaczem, u góry w następnym tygodniu, to samo z kurzem, po 5 min bym ją zwolniła, ale dla pdp jest cudowna
30 kwietnia 2016 17:33 / 5 osobom podoba się ten post
To moj ostatni wekend w toksycznym miejscu ciesze sie dopielam swego chociaz pdp nie zmienila sie mimo szczerych moich checi czas na zmiane klimatu ,Ona Lisa ciesze sie ze tez zjezdzasz
30 kwietnia 2016 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Bieta bo myć okna trzeba umieć hihihih a Pan Sprint mył całe okna? szyby czy ramy ?

tylko szyby, ale ja bym nie nazwała tego myciem 
30 kwietnia 2016 20:40
serce78

To moj ostatni wekend w toksycznym miejscu ciesze sie dopielam swego chociaz pdp nie zmienila sie mimo szczerych moich checi czas na zmiane klimatu ,Ona Lisa ciesze sie ze tez zjezdzasz:-)

Serduszko, jak długo tam byłaś?
30 kwietnia 2016 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Serduszko, jak długo tam byłaś? :-)

od 17 az tyle wytrzymalam i 4 zjezdzam,wlasnie dostalam zjebke za zmiane poscieli bo nie pytalam czy mozna a byla swiezo ubrana na swieta
30 kwietnia 2016 20:57
serce78

od 17 az tyle wytrzymalam i 4 zjezdzam,wlasnie dostalam zjebke za zmiane poscieli bo nie pytalam czy mozna a byla swiezo ubrana na swieta:-(

17-dni? Ja mniej,,,,,,,Nie zarobiłam jak trzeba i czas zmarnowałam.