Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

24 lutego 2016 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Sorry miał być cytat a nie polubienie, Ty masz z góry ustalony jadłospis? Nie ma wyjątków?Wspolczuje.

Czemu?To wygodne jest:)Tez mam tygodniowy i wg niego zakupy robię:)Od zawsze tak w robocie:)Ale nie ,że co tydzień to samo:)Nawet ostatnio zachowuję sobie menu z poprzedniej szteli,czasem się przydaje jak pomysła brak:):):)
24 lutego 2016 20:40
Brawkaa

A wiecie gdzie mogę dostać kaszę jeczmienna

Chyba tylko w polskich sklepach lub też możesz patrzeć na regałach polskich np Edeka u mnie miała :) a tak nie wiem nie kupuję nie jem ;)
24 lutego 2016 20:44 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Czemu?To wygodne jest:)Tez mam tygodniowy i wg niego zakupy robię:)Od zawsze tak w robocie:)Ale nie ,że co tydzień to samo:)Nawet ostatnio zachowuję sobie menu z poprzedniej szteli,czasem się przydaje jak pomysła brak:):):)

Też mam tak zaplanowane sklep daleko i rowerek a tu wiatr wieje deszcz śnieg więc robie zapasy z planowaniem kiedy i co a najlepsze że Pdp 91 lat i pamieta co zaplanowałam już prawie wiem co lubi staram codziennie co innego i świeżego jest zadowolona ja nie bardzo bo siedzę i jem :(
24 lutego 2016 20:50 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Sorry miał być cytat a nie polubienie, Ty masz z góry ustalony jadłospis? Nie ma wyjątków?Wspolczuje.

Nie mam ,sama sobie tak ustaliłam do końca tygodnia.Mam całkowicie wolną"rękę"w kwestii gotowania.:)
24 lutego 2016 22:03
Brawkaa

W DM.
24 lutego 2016 22:09
Knorr

W DM.

W Edece też jest, regularnie tam kupuję pęczak :).
24 lutego 2016 22:14
salazar

W Edece też jest, regularnie tam kupuję pęczak :).

Nie ma tu EDEKI, ale w DM kupuję kaszę gryczaną też, jaśniejszą od naszej i nawet lepszą w smaku.
24 lutego 2016 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Nie ma tu EDEKI, ale w DM kupuję kaszę gryczaną też, jaśniejszą od naszej i nawet lepszą w smaku.

Ta "jaśniejsza" to normalna gryczana, ale nie prażona. Ja bardziej lubię prażoną za jej konkretniejszy smak, ale samemu też można na patelni uprażyć :).
25 lutego 2016 06:45 / 2 osobom podoba się ten post
Kapusta włoska,z marchewka,pieczarkami,i miesem mielonym zaprawiana smietana,jogurt owocowy,i herbatka
25 lutego 2016 07:11 / 1 osobie podoba się ten post
A ja narazie szukam pomysła*  może to ?
25 lutego 2016 09:28 / 1 osobie podoba się ten post
Brawkaa

W Rewe jest drobną,średnią i gruba. Takie opakowanie:
25 lutego 2016 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisiaj zrobię coś na szybko - zero weny do gotowania. Może makaron z sosem i żółtym serem?
25 lutego 2016 10:13
Mięso z kury na której gotowałam rosół przedwczoraj w białym sosie z ryżem i feldsallat. Ciąg dalszy oszczędności , poprostu nic nie może sie zmarnowac.
Wszystko musi być tak jak zaplanowała Pani sobie.
25 lutego 2016 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
Pierogi dzis odsmazne
25 lutego 2016 10:20 / 4 osobom podoba się ten post
Udka z kurczaka duszone sałata ze śmietaną :) ziemniaki maja zostać w piwnicy i ok dla mnie pasi :)