Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

25 lutego 2016 10:40
kasia63

Czemu?To wygodne jest:)Tez mam tygodniowy i wg niego zakupy robię:)Od zawsze tak w robocie:)Ale nie ,że co tydzień to samo:)Nawet ostatnio zachowuję sobie menu z poprzedniej szteli,czasem się przydaje jak pomysła brak:):):)

Kasiu myslalam że ma narzucone co gotować i ciągle to samo. Moja koleżanka tak ma i już jej się niedobrze robi jak ma gotować.
25 lutego 2016 11:23 / 3 osobom podoba się ten post
zupa kalafiorowa,ryż, pulpety w sosie koperkowym, sałata:)
25 lutego 2016 11:38 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Kasiu myslalam że ma narzucone co gotować i ciągle to samo. Moja koleżanka tak ma i już jej się niedobrze robi jak ma gotować.

Miałam tak u jednej pdp,babcia po tym co miała na talerzu,orientowała sie jaki jest dzień tyg A więc - zupa? Czyli czwartek... Na szczęście miałam ogólnie powiedziane: ryba,makaron,zupa...i mogłam dowolnie kombinować,byle ten składnik był...Nawet wygodne to bylo,przyzwyczaiłam się
Tutaj mogę gotować co chcę,byle nie zupę,bo zupa to...nie jest jedzenie.
25 lutego 2016 12:07 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

To tak jak ja, cały rok czekam aż Mama zrobi wigilijne pierogi i krokiety z grzybami i kapustą, a potem w święta tylko podjadam.

Ja umiem zrobić, ale przez ten brak umiarkowania tez czekam na wigilijne zrobione przez moją mamę (ja lepię) i na Wigilię jem tylko barsz z uszkami i te pierogi, a później się reanimuję :
25 lutego 2016 12:13
Spaghetti bolonese +tarty ser <3
25 lutego 2016 12:56 / 4 osobom podoba się ten post
Kopytka, karkowka w sosie z leśnych grzybów, buraczki z cebulą i wczorajsza surówka z selera.
25 lutego 2016 13:02 / 1 osobie podoba się ten post
Krupnik mam wczorajszy-z niepalonej kaszy gryczanej-nawet dobry/powiem nieskromnie/
Upieczony schab-na 3 lub 4 dni.Tylko dogotuje ziemniactwo i jakies "zielsko".
Tarta cytrynowa jaszcze zostala i......gitara!
25 lutego 2016 13:02 / 3 osobom podoba się ten post
Zrobilam buraczki z cebula i czerwoną papryka,pierś z indyka z sosem i ziemniaki, PDP wmucila do zera tzn że smakowalo. Dziękuje wszystkim za przepisy i info dot.kaszy. u mnie w edece nie ma sprawdze jeszcze w dm.
25 lutego 2016 13:10
Gulasz wieprzowy, ziemniaki, brukselka w panierce.
25 lutego 2016 13:16 / 1 osobie podoba się ten post
Brokułowa, naleśniki.
25 lutego 2016 15:26 / 2 osobom podoba się ten post
Fasolka po bretońsku
25 lutego 2016 15:38
Ziemniaki, marchewka z groszkiem i bratwursty
25 lutego 2016 17:21 / 1 osobie podoba się ten post
Po wczorajszej golonce, dziś makaron wstążki z wzarzywami........marchewka seler, naciowy, papryka czosnek..... krewetki ,śmietana gęsta odrobina wina , pestki prazone . Posypane świeżą pietruszką z ogrodu
Tak naprawdę to myslałam , że dziś piątek.........
Dziadek ponoć mięsny miał być.........i jak się zapytam czy krewetki bedzie jadł to nieeeee, ale jak zrobię i zje a potem zapytam czy było dobre.....to mówi że dobre, bardzo dobre.....tyle ,że wszystko dosala.
25 lutego 2016 17:25
pytajka

Krupnik mam wczorajszy-z niepalonej kaszy gryczanej-nawet dobry/powiem nieskromnie/
Upieczony schab-na 3 lub 4 dni.Tylko dogotuje ziemniactwo i jakies "zielsko".
Tarta cytrynowa jaszcze zostala i......gitara!:fastfood:

Jak robisz ten krupnik z kaszy gryczanej......????? Chetnie posmakuję.
25 lutego 2016 17:26 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Kopytka, karkowka w sosie z leśnych grzybów, buraczki z cebulą i wczorajsza surówka z selera.

No Basiu jak zwykle poezja na talerzu
Tylko pozazdrościc zdolności 
Podane jak w restauracji, nic dodać nic ująć.