Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

25 lutego 2016 17:27 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Kasiu myslalam że ma narzucone co gotować i ciągle to samo. Moja koleżanka tak ma i już jej się niedobrze robi jak ma gotować.

Coś podobnego miałam na pierwszym wyjeździe do D:( Menu tygodniowe musiał zaakceptowac mąż PDP ,często zmieniał decyzję danego dnia rano i gimnastyka kuchenna:)Ale sama idea jest wygodna ,zwłaszcza kiedy np.do sklepu daleko i zakupy sie robi rzadziej.
25 lutego 2016 17:29 / 5 osobom podoba się ten post
Obiad zrobił dziś dziadek. Kotleciki z mielonego. Do tego pacia z ziemniaków jako puree i czerwona kapusta z czerwonym winem. Ja, ugotowałam sobie kaszę jaglaną i zrobiłam surówkę z endywii. Tak oto oboje wstaliśmy od stołu zadowoleni.
25 lutego 2016 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Coś podobnego miałam na pierwszym wyjeździe do D:( Menu tygodniowe musiał zaakceptowac mąż PDP ,często zmieniał decyzję danego dnia rano i gimnastyka kuchenna:)Ale sama idea jest wygodna ,zwłaszcza kiedy np.do sklepu daleko i zakupy sie robi rzadziej.

U mnie zakupy robi córka Pdp,raz na tydzień, półtora w zależności jakie mamy potrzeby.Ją nigdy nie piszę zamówienia z myślą o danym daniu.piszę różne gatunki mięs, ryb,warzyw .Potem sobie porcjuje wszystko i do zamrazarki,na co mamy ochotę to wyjmuje i gotuje.Nabiał i owoce to na bieżąco piszę, co już zjemy to wiem co mamy kupić,z tym że nie mam ograniczeń finansowych to na pewno jest łatwiej.
26 lutego 2016 08:15 / 2 osobom podoba się ten post
Mam ochote na kasze wiec jak moja pani nie to dla niej ugotuje ziemniaki a dla mnie i meza pani kaszka sosik z lebekaese,marchewka zasmazana a ze resztka todogotuje groszku,jogur owocowy,i herbatka
26 lutego 2016 08:51 / 2 osobom podoba się ten post
Śledż ,ziemniaki:)
26 lutego 2016 09:17 / 2 osobom podoba się ten post
kiełbasa, tłuczone ziemniaczki, surówka z białej:)
26 lutego 2016 10:01 / 1 osobie podoba się ten post
Ryba i kartofelsallat.Pani każe sługa musi.
Rozkaz to rozkaz musi być wykonany.:dokucza:
26 lutego 2016 10:27 / 1 osobie podoba się ten post
Ryba /gotowiec ze sklepu/ i ziemniaki.
26 lutego 2016 10:37 / 2 osobom podoba się ten post
Tradycyjnie jak w kazdy piatek-ryba, ziemniaki i chyba dzisiaj surowke z selera i ananasa zrobie
26 lutego 2016 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Ha makaron z wczoraj. Babka frytki udziec z kurczaka plus mus jabłkowy
26 lutego 2016 11:38 / 1 osobie podoba się ten post
jowita.

Tradycyjnie jak w kazdy piatek-ryba, ziemniaki i chyba dzisiaj surowke z selera i ananasa zrobie:gotowanie:

Jak robisz tą surówkę?
26 lutego 2016 13:26
Pstrąg z pieczywem.
26 lutego 2016 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisiaj również rybnie - piekę dorsza z przyprawami, a do tego ziemniaki pieczone.
26 lutego 2016 13:32
Ryba + ziemniaki + sałatka z pora z groszkiem i ogórkiem kwaszonym/sałatka szwedzka (słoik !)
26 lutego 2016 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

O jejku , to chyba a raczej pewne , że ta opiekunka nie bywa na forach opiekunkowych . A na naszym portalu to na 100% nie była. U nas nie jest w dobrym tonie jak ktos sobie dorabia :-( to be , bardzo brzydko . Jest taki temat nawet w ktorym sa wyrazone opinie o tych co poróbuja sobie  coś zorganizować dodatkowo. A tu patrzcie , patrzcie taki sposob na dorobienie paru €. To mi sie podoba . Zawsze korzystałam jak sie okazja nawinęła ,żeby coś zarobić więcej. Chodziłam prasować , sprzątać. I miałam kase dodatkową dość sporą. Na jednej ze sztel chodzilam sprzatać aptekę . Byłam zatrudniona 1/4 etatu . Jeszcze tylko napisz czy pierogi smakowały :-)

Oczywiście były pycha!