Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

20 marca 2016 12:53 / 5 osobom podoba się ten post
Rosół był tak pisałam,ale na drugie dzisiaj zrobiłam watróbkę z cebulką/która mi potrzebna do jutrzejszych pierogów/ i surówka miks słoik.
20 marca 2016 13:00 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Rosół był tak pisałam,ale na drugie dzisiaj zrobiłam watróbkę z cebulką/która mi potrzebna do jutrzejszych pierogów/ i surówka miks słoik.

Moj pan by powiedział ojej to za duzo o wiele za duzo on mamały zoładek
20 marca 2016 13:04 / 5 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Moj pan by powiedział ojej to za duzo o wiele za duzo on mamały zoładek:-):-)

Ale ja tylko tak przy niedzieli, normalnie robię jedno danie i deserek.Moja tez mówiła ,że za dużo ale wszystko wyczyściła na dobrą pogodę.
20 marca 2016 13:10 / 5 osobom podoba się ten post
Surowa kiełbasa pieczona na " pierzynce" z białej kapusty,z rozmarynem
20 marca 2016 13:10 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Ale ja tylko tak przy niedzieli, normalnie robię jedno danie i deserek.Moja tez mówiła ,że za dużo ale wszystko wyczyściła na dobrą pogodę.

A ja juz nigdy z rana nie bede pisala co na obiad .Bo zmiany w menu wprowadziłam Teraz będę pisała juz po konsumpcji Tez robię jednodaniowe posiłki . W niedzielę też . W dodatku w niedzielę z palmą. kto by to zjadł dwa dania. 
20 marca 2016 13:21
mleczko1

A to moj" Semmelknodel " przekroiłam go na pól , żeby było widac  :-)

Jadłam tez z kapuchą , sałate na kolacje zostawiam :-) Ja tylko z sosem pdp z mieskiem :-) A teraz przebiorę sie i  makijaz zrobie, może Marcie urodą chociż troszke dorównam :-)

...Staraj się,staraj....
20 marca 2016 13:28 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

A ja juz nigdy z rana nie bede pisala co na obiad .Bo zmiany w menu wprowadziłam :-) Teraz będę pisała juz po konsumpcji :-)Tez robię jednodaniowe posiłki . W niedzielę też . W dodatku w niedzielę z palmą. kto by to zjadł dwa dania. 

Ja zjadłam , palmy nie miałam makijazu nie robię bo wiem ,że Marcie nie dorównam to próżna robota. Wzięłam za to powiekszające ustro i liczę"zmarszczki usmiechu", pogubiłam sie trochę.
20 marca 2016 13:40 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Musi być dobra
20 marca 2016 13:41 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

:lol3:...Staraj się,staraj....

Nie będe sie oszpecać
20 marca 2016 14:24 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Moj pan to zostawi, nic mu wiecej nie moge wcisnac chciaz bym chciała tak uwaza co dziennie na wege wchodzi czy czasem nie przytył,Zawsze mi sie udawało go podtuczyc no teraz to raczej nie,no ale on z bajpasami musi uwazac tusza nie słuzy w tym przypadku
20 marca 2016 14:30 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Ale smakowicie wygląda, mniam 
20 marca 2016 14:36 / 5 osobom podoba się ten post
Marta

" Ja z Marynką pod pierzynkę - Marynka mnie trąca 
ja Marynkę za cytrynkę - cytrynka gorąca ....."....i " o mój rozmarynie rozwijaj siię , o mój rozmarynie rozwijaj się ...."....
i juz mam co se pod nosem nucić a jak będę chciała to będe się darła na cały regulator , bo dziś u mnie : " starrych nie ma chata wolna , oj będzie , bal - oj będzie bal ...."
20 marca 2016 14:37 / 2 osobom podoba się ten post
Tak naprawdę to ja nie lubię kiełbasy... Zawsze od grilla uciekam bo tam zwykle kiełbasa.Ale wczoraj zięć pdp przywiózł mi taką surową ze słowami ze jest " hausgemacht" no to cóż nie wziąć nie wypadało Wymyśliłam ta kapustę bo myślę- niedobre będzie to sobie samą kapustę spod kiełbasy z ziemniakami zjem.A dziadek wiadomo,wszystko zje Ale nawet niezła ta kiełbasa,muszę przyznać...
20 marca 2016 15:49 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Musi być dobra:brawo1:

a ten aromat
20 marca 2016 16:24 / 3 osobom podoba się ten post
jolars

a ten aromat :gotowanie:

A żebyś wiedziała! Córka z góry przyleciała okna nam wszystkie pootwierałaJej śmierdzi wszystko co nie jest parówką