Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

21 marca 2016 16:47
michasia

Można można , poszły do zamrożenia:gotowanie:

Chyba je michasiu szydełkiem robiłaś takie zgrabne. Napisz mi jak ten farsz z wątróbki robisz ?
21 marca 2016 16:49 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Upss odpadają schabowe,smażone rybki,fryteczki,smażona cebulka...czyli wszystko co smaczne:-)

Na szczęście dla mnie to wszystko nie jest smaczne
21 marca 2016 17:13 / 1 osobie podoba się ten post
Dla mnie też nie,ale jem ,bo korzystnie wpływają na moją linię
21 marca 2016 18:15 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Chyba je michasiu szydełkiem robiłaś :-) takie zgrabne. Napisz mi jak ten farsz z wątróbki robisz ?

Robiłam kółka kuflem od piwa a łączyłam widelcem. Mięso drobiowe z rosołu, /ja miałam 2udka, piersi i 2 skrzydła i reszte watróbki / warzywa tez/ marchew. seler, por cebulkę miele. Dodaje dodaję bułkę tartą/ ja 2 łyzki zależy od ilości, sól, pieprz, papryke, majeranek, szcypior, pietruszkę i wlewam 3/4 szkl. rosołu wtedy farsz nie jest taki suchy. Próbuje do smaku. Ciasto; 3szklanki mąki i 3/4 szklanki ciepłej wody 2łyzki oleju,wyrabiam i odstawiam na 12godz.owinięte w folie/ Rozwałkowuje i nakładam farsz , zlepiam. gotuje w osolonej wodzie/ do ciasta nie daje soli/ do wypłyniecia /2- 3min/.Ale co ja się tak rozpisuje przeciez napewno wiesz jak się ciasto robi "makaronowe" a farsze można robić różne,spróbuj tegoMam nadzieję,że będzie smakował
21 marca 2016 18:37 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Robiłam kółka kuflem od piwa a łączyłam widelcem. Mięso drobiowe z rosołu, /ja miałam 2udka, piersi i 2 skrzydła i reszte watróbki / warzywa tez/ marchew. seler, por cebulkę miele. Dodaje dodaję bułkę tartą/ ja 2 łyzki zależy od ilości, sól, pieprz, papryke, majeranek, szcypior, pietruszkę i wlewam 3/4 szkl. rosołu wtedy farsz nie jest taki suchy. Próbuje do smaku. Ciasto; 3szklanki mąki i 3/4 szklanki ciepłej wody 2łyzki oleju,wyrabiam i odstawiam na 12godz.owinięte w folie/ Rozwałkowuje i nakładam farsz , zlepiam. gotuje w osolonej wodzie/ do ciasta nie daje soli/ do wypłyniecia /2- 3min/.Ale co ja się tak rozpisuje przeciez napewno wiesz jak się ciasto robi "makaronowe" a farsze można robić różne,spróbuj tego:yeah:Mam nadzieję,że będzie smakował:milosc1:

Michasiu ,  ojeju , ale smaku narobiłas , Dziekuje bardzo
21 marca 2016 19:13 / 3 osobom podoba się ten post
michasia

Pierożki jak malowane:)
21 marca 2016 19:14 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Co za precyzja, śliczności
21 marca 2016 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Co za precyzja, śliczności :-)

Dziękuję, starałam się byłam sama na spokojnie przy kawce
21 marca 2016 19:39
Nie w temacie swiatecznym , ale podajcie jak smacznie zrobic krewetki :)Moja PDP sobie zazyczyla jutro na obiad :) a do tej pory jakos nie mialam okazji przyzadzac :)
21 marca 2016 19:42 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Dzisiaj tylko rosolek:)

Ja też dzisiaj rosołek dla PDP ugotowałam, bo miała na tę potrawę Heisshunger. Sobie zrobiłam krupnik na jego bazie, taki z oddzielnie gotowanymi ziemniakami..... uwielbiam to.
21 marca 2016 20:41
opiekun_Janusz

Na szczęście dla mnie to wszystko nie jest smaczne :-)

A czego Jesteś smakoszem:pomponiara:
21 marca 2016 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
pomorzanka

Nie w temacie swiatecznym , ale podajcie jak smacznie zrobic krewetki :)Moja PDP sobie zazyczyla jutro na obiad :) a do tej pory jakos nie mialam okazji przyzadzac :)

21 marca 2016 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

http://www.ofeminin.pl/przepisy/krewetki-rodzaje-krewetek-gotowanie-krewetek-s569815.html

dzieki, i zapraszam jutro na obiad ;)
22 marca 2016 05:52 / 1 osobie podoba się ten post
pomorzanka

dzieki, i zapraszam jutro na obiad ;)

Dziekuje. Ja jadam na ostro z makaronem.  Lubie makaron wstązki do tego i zielona sałate. Za to dam Ci mojego autorstwa przepis na sos do sałaty - pyszny
22 marca 2016 05:57 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa fasolowa,z zielonej fasoli,jogurt owocowy,i woda