Upss odpadają schabowe,smażone rybki,fryteczki,smażona cebulka...czyli wszystko co smaczne:-)
Chyba je michasiu szydełkiem robiłaś :-) takie zgrabne. Napisz mi jak ten farsz z wątróbki robisz ?
Robiłam kółka kuflem od piwa a łączyłam widelcem. Mięso drobiowe z rosołu, /ja miałam 2udka, piersi i 2 skrzydła i reszte watróbki / warzywa tez/ marchew. seler, por cebulkę miele. Dodaje dodaję bułkę tartą/ ja 2 łyzki zależy od ilości, sól, pieprz, papryke, majeranek, szcypior, pietruszkę i wlewam 3/4 szkl. rosołu wtedy farsz nie jest taki suchy. Próbuje do smaku. Ciasto; 3szklanki mąki i 3/4 szklanki ciepłej wody 2łyzki oleju,wyrabiam i odstawiam na 12godz.owinięte w folie/ Rozwałkowuje i nakładam farsz , zlepiam. gotuje w osolonej wodzie/ do ciasta nie daje soli/ do wypłyniecia /2- 3min/.Ale co ja się tak rozpisuje przeciez napewno wiesz jak się ciasto robi "makaronowe" a farsze można robić różne,spróbuj tego:yeah:Mam nadzieję,że będzie smakował:milosc1:
Co za precyzja, śliczności :-)
Na szczęście dla mnie to wszystko nie jest smaczne :-)
Nie w temacie swiatecznym , ale podajcie jak smacznie zrobic krewetki :)Moja PDP sobie zazyczyla jutro na obiad :) a do tej pory jakos nie mialam okazji przyzadzac :)
dzieki, i zapraszam jutro na obiad ;)