Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

30 marca 2016 11:42 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Lubię zadbanych Panów. Ty nie ?
Jak nasza wspólna "znajoma Pdp" wybiera się na zakupy - to ja siądę i jeszcze sudoku rozwiążę. Trwa to coraz dłużej.

Też lubię:)Ale mój PDP zanim dotze w ogóle do łazienki to po drodze ma jeszcze milion innych bardzo ważnych spraw:):):)Nie ma demencji ,jest tylko b....a....r...d.....z....o powolny:)hi hi.Jeszcze się szykuje......trzecią godzinę.....A my tylko na zakupy-do LIDLA i z powrotem:)
30 marca 2016 11:45
Schabowy,ziemniaki ,mizeria.
30 marca 2016 11:51 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj zrobiłam rosół , bo takie było zamówienie, plus makaron własnej roboty, myślałam, że będzie pozytywne zaskoczenie, ale oczywiście nie. Bo nitki za duże .... i on czegoś takiego nie widział i nie zna Nie dogodzisz człowiekowi.
30 marca 2016 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Ja dzisiaj zrobiłam rosół , bo takie było zamówienie, plus makaron własnej roboty, myślałam, że będzie pozytywne zaskoczenie, ale oczywiście nie. Bo nitki za duże .... i on czegoś takiego nie widział i nie zna:palka: Nie dogodzisz człowiekowi.

Szacun:)Ja nawet w domu nie robię:)W sklepie jest:)A tu sie nie ma co wysilać na domowe żarcie-mało kto docenia i jeszcze wydziwiają jak ten Twój.Daj sobie spokój z makaronami,pierogami itp.Niech je to co dobrze zna,czyli najczęściej gotowce:)Oni już tak mają,boją się nowości .Jak cos nie jest niemieckie to juz jest podejrzane,na pewno albo niedobre albo trucizna......Nie ma co się przepracowywać:):):):)U mnie o zwykłe lane kluski było całe przesłuchanie -jak ,co,dlaczego?I też PDP normalny na głowę:)
30 marca 2016 12:03
kasia63

Szacun:)Ja nawet w domu nie robię:)W sklepie jest:)A tu sie nie ma co wysilać na domowe żarcie-mało kto docenia i jeszcze wydziwiają jak ten Twój.Daj sobie spokój z makaronami,pierogami itp.Niech je to co dobrze zna,czyli najczęściej gotowce:)Oni już tak mają,boją się nowości .Jak cos nie jest niemieckie to juz jest podejrzane,na pewno albo niedobre albo trucizna......Nie ma co się przepracowywać:):):):)U mnie o zwykłe lane kluski było całe przesłuchanie -jak ,co,dlaczego?I też PDP normalny na głowę:)

Kasia, jak ja raz podałam warzywa na patelnię z mrożonki plus  rindfleisch burger to usłyszałam - czy to jest z zamrażarki???  ty musisz sama gotować.
Także gotowce u mnie odpadają, chyba by całą rodzinę obdzwonił z żalami. hehe
30 marca 2016 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A ja w domu miałam fazę domowego makaronu - przez 4 miesiące CODZIENNIE robiłam swieży makaron - i zjadałam tylko z zupą pomidorową. Było to 27 lat temu - i nigdy wiecej.
No, ale wtedy to w ciąży byłam - wybaczam sobie.
30 marca 2016 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Ja dzisiaj zrobiłam rosół , bo takie było zamówienie, plus makaron własnej roboty, myślałam, że będzie pozytywne zaskoczenie, ale oczywiście nie. Bo nitki za duże .... i on czegoś takiego nie widział i nie zna:palka: Nie dogodzisz człowiekowi.

Bo oni rosól jedza pod inna postacią mały makaron kluski z manny do tego kalafior i białka w kostke kupuje sie je gotowe w puszcze tzn ja tak robiłam i to był rosól jak zrobiłam z makaronem jak w PL oczywiście nie smakował nawet jak nitki były krótkie widziwiała teraz nie gotowałam u nas na 1 miejscu zupa pomidorowa z ryżem Pdp sie nia zajada a ja mam spokój garnek zupy na 2 dni a teraz jeszcze zamroże jej takie ma zyczenie :)A dziś mielony sałata ze smietana jogurt popiła maślanką do kawy gofry z truskawkami i bita smietana :)
30 marca 2016 13:23
Frytki i smażona ryba... Zachcianki...
30 marca 2016 13:25
opiekun_Janusz

Frytki i smażona ryba... :wymiotuje: Zachcianki...

A dla Ciebie ?
30 marca 2016 13:42 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

W aldiku jest makaron za 0,67 takie gniazdka. Pokrusz, dodaj do rosołu i miej w...Na pewno będzie lepszy od Twojego . Oni są nauczeni gotowce jeść i do domowego jedzenia muszą się przyzwyczaić, Jak nie możesz zrobić tak żeby panu smakowało (ironia oczywiście), to zrób tak żeby się nie narobić. Trzymaj się i nie przejmuj się tak (wiem, łatwo powiedzieć). A domowego makaronu to ja nawet w domu nie robię. Szacun.
30 marca 2016 13:47
salazar

Aniu, takie coś znalazłam. Składników mało, okrągłe i rzeczywiście przypomina pizzę:
http://www.chefkoch.de/rezepte/2363481375333847/Suesse-Pizza-mit-Aepfeln-und-Zimt.html

Zrobiłam, wyszło całkiem dobre, ale następnym razem wezmę o połowę mąki mniej. Chyba że ichnia waga szwankuje. No i piec trzeba dobre pół godziny, a nie tak jak w przepisie. Jeszcze raz dziękuję, zapunktowałam u Podopiecznej. Muszę ją trochę podtuczyć, bo zaczyna się nieciekawie robić w najchudszych miejscach.
30 marca 2016 14:34
aniao

Zrobiłam, wyszło całkiem dobre, ale następnym razem wezmę o połowę mąki mniej. Chyba że ichnia waga szwankuje. No i piec trzeba dobre pół godziny, a nie tak jak w przepisie. Jeszcze raz dziękuję, zapunktowałam u Podopiecznej. Muszę ją trochę podtuczyć, bo zaczyna się nieciekawie robić w najchudszych miejscach.

Cieszę się, że udało mi się pomóc :).Wpisz sobie w zakładki ;):
http://www.mojewypieki.com/info/przelicznik-kulinarny
30 marca 2016 14:54 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

A dla Ciebie ?

Jajecznica z waflami ryżowymi. Miałem jeść to samo, ale nie przemogłem się.
30 marca 2016 20:31 / 1 osobie podoba się ten post
Nie miałam czasu gotować, więc obiad na telefon z dostawą do domu (flaki
31 marca 2016 07:18 / 1 osobie podoba się ten post
Yiemniaki,mielone,Rokuli,dla pan brokul,mus jabkowy,i herbatka