Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

01 kwietnia 2016 13:47
darekr

U mnie dziś na obiad .....
...Marta .
Ale obiad niestey dopiero późnym wieczorem.

01 kwietnia 2016 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

U mnie dziś na obiad .....
...Marta .
Ale obiad niestey dopiero późnym wieczorem.

A w jakim sosie ?
01 kwietnia 2016 13:56
Makaron z sosem - coś jak spaghetti po wegetariańsku - czyli bez mięsa .
01 kwietnia 2016 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

A w jakim sosie ? :lol2:

Własnym
01 kwietnia 2016 15:29
a do nas dzisiaj obiad sam przyjechał z dostawą na stół, co jakiś czas Myszor zamawia u takiej Ruskiej co ma bar w mieście - rybka, sałata ziemniaczana plaster ogórka i pomidora, z kolacją też mam spokój, bo jadą (on i jego Dama) na wesele, ale tylko pojeść i wracają zuruck.
01 kwietnia 2016 16:02
BaskaS

Makaron z sosem - coś jak spaghetti po wegetariańsku - czyli bez mięsa .

A bez mięsa dlatego, że jest piątek, czy pdp nie lubi?
I jaki sos? Sama robiłaś, czy gotowy ze słoika? Dla mnie te słoikowe są za słone zazwyczaj, a mieszanki ziół jakie stosują nie potrafię skopiować, więc się czasem przekonam do słonego i zjem ;)

U mnie dzisiaj leniwe z bułeczką tarta. Oczywiście domowe, a nie z mrożonki. za to też bez mięska :)
01 kwietnia 2016 16:10 / 1 osobie podoba się ten post
Urszula1971

A bez mięsa dlatego, że jest piątek, czy pdp nie lubi?
I jaki sos? Sama robiłaś, czy gotowy ze słoika? Dla mnie te słoikowe są za słone zazwyczaj, a mieszanki ziół jakie stosują nie potrafię skopiować, więc się czasem przekonam do słonego i zjem ;)

U mnie dzisiaj leniwe z bułeczką tarta. Oczywiście domowe, a nie z mrożonki. za to też bez mięska :)

Sosik ze słoika . Bez mięsa dlatego że piątek i dlatego że pdp chciała .
01 kwietnia 2016 16:19
BaskaS

Sosik ze słoika . Bez mięsa dlatego że piątek i dlatego że pdp chciała .

Ehh, nie rozumiem jak oni tak mogą się tak faszerować tym sztucznym jedzeniem. Woda z solą i zagęstniki. I sami się o to proszą! U nas nie do pomyślenia u starszych osób. Teściowa to w słoiku nawet dżemu nie kupi, tylko sama robi. A słoiki musi puste kupować, bo po majonezie są za duże :D
01 kwietnia 2016 17:50 / 3 osobom podoba się ten post
Kobietka

W jakich marketach mogą być polskie produkty ?

Czasem bywają w " Biedronce " ......gdyż Biedronka jest tak blisko 
02 kwietnia 2016 07:07 / 5 osobom podoba się ten post
Zurek polski z biała kiełbaska i jajeczkiem,do tego zrobie po krokieciku bo to chyba deczko przymało,budyn i herbatka
02 kwietnia 2016 07:36 / 6 osobom podoba się ten post
Kartofelki wczoraj ugotowane , dziś tylko zmieszam z białym serem i dodatkami .....i sie machnie ruskich pierogów . Pani zje na obiad 5 -6 , więc resztę pozamrażam , bo nie umiem zrobić mniej niż jakieś 40 szt. Znaczy się będzie na 2 obiady , bo ja jako osoba ciężko pracująca zjem podwójnie a te pozostałe to na spróbowanie pójdą
02 kwietnia 2016 08:42 / 1 osobie podoba się ten post
Potrawka z kiełbasy,cebuli i papryki w sosie pomidorowym,ziemniaki dla Szefa i makaron dla mnie.
02 kwietnia 2016 10:24 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa pomidorowa z ryżem na żeberkach będzie tez na poniedziałek dla zmienniczki obiad z głowy a Pdp lubi więc dla mnie to pikuś :)
02 kwietnia 2016 12:11 / 5 osobom podoba się ten post
Leczo z makaronem (nawet smakowało, nie powiem komu;) a jutro już zapowiedziałam, że będzie zgrabna nóżka z kuraka, puree i buraczki.
- Z puszki?? pyta Pan Mysz
- Świeże zrobię. mówię mu
- To dobrze, bo ja jem albo świeże albo wcale.
02 kwietnia 2016 12:37 / 4 osobom podoba się ten post
Jajka sadzone,ziemniaki z koperkiem,kapusta kiszona zasmażana.