Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

22 kwietnia 2016 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
Kartofle, sos pieczarkowy , ryba, szpinak.
22 kwietnia 2016 11:28
serce78

Wlasnie taka sztele mam i sie wsciekam bo nic konkretnego nie jem ,dzis wazywa na patelnie z makaronem:-)

Da się zjeść. Smacznego życzę...A jak za mało zapraszam do mnie na lazanie grzybową. Grzyby były mrożone,z Aldiego,ale i tak pachną obłędnie.
22 kwietnia 2016 11:30
Kobietka

Żadnej ! Owszem, spróbować mogę, ale to wszystko. Tak ambitna nie jestem, żeby dla siebie samej pierogi lepić. Na pierwszym zleceniu, to nawet trochę się wykazywałam - żurek, rosół, szarlotka, pierogi (!).....ale było. minęło....:matrix:

Mnie lepienie pierogów uspokaja. A co do reszty to sama widzisz,ze gotuję wszystko co się szybko robi. Albo samo  
22 kwietnia 2016 11:34
serce78

Tak zupki z torebki i boforst wszystko co tanie

Moja PDP tylko zupki takie mrożone, podgrzewam w mikrofalówce.
22 kwietnia 2016 11:40
fioletowa.mysz

Mnie lepienie pierogów uspokaja. A co do reszty to sama widzisz,ze gotuję wszystko co się szybko robi. Albo samo :-) 

Ja też lubię takie dania -  samogotujące się, albo pieczone - też nie pracochłonne
Ale przyznam się, że lazanię próbowałam kiedyś zrobić i porażka totalna
Coś nie poszło mi z makaronem
22 kwietnia 2016 11:46
Barbara48

Ryba,ziemniaki, kiszona kapusta.

Zmiana planów, kapusta kiszona gotowana z grzybami,medaliony z kurczaka,ziemniaczki z koperkiem.
22 kwietnia 2016 11:52 / 4 osobom podoba się ten post
Kobietka

Ja też lubię takie dania -  samogotujące się, albo pieczone - też nie pracochłonne :-)
Ale przyznam się, że lazanię próbowałam kiedyś zrobić i porażka totalna :zawstydzony:
Coś nie poszło mi z makaronem :zawstydzony:

Ja kupuje gotowe platy lazanii. Nie chciałoby mi sie samej robić. Chyba,ze w domu własnym ale to coś innego. Na dno naczynia polej troche sosu,walnij te płaty,suche,takie jak wyjmiesz z pudelka. Na to sos,na sos Creme frische,znowu platy makaronu,sos,creme frische,platy ,reszte sosu oraz starty ser. i do piekarnika. Na jakies 35 do 45 minut. Nie da sie zepsuc. Jak sie upiecze to odczekac z 10 minut oraz smacznego.
22 kwietnia 2016 11:57 / 2 osobom podoba się ten post
Moje Dziewcze jest z tych okresowo wyrafinowanych kulinarnie
Dzisiaj i jutro nic ciekawego, nic skomplikowanego, dzisiaj śledzie i ziemniaki, jutro grzanki z szynką, serem i jajkiem sadzonym polane sosem holenderskim...
Ale pojutrze to już zamówienie na grubszy kaliber dostałam - Boeuf Bourguignon
22 kwietnia 2016 12:12 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ja kupuje gotowe platy lazanii. Nie chciałoby mi sie samej robić. Chyba,ze w domu własnym ale to coś innego. Na dno naczynia polej troche sosu,walnij te płaty,suche,takie jak wyjmiesz z pudelka. Na to sos,na sos Creme frische,znowu platy makaronu,sos,creme frische,platy ,reszte sosu oraz starty ser. i do piekarnika. Na jakies 35 do 45 minut. Nie da sie zepsuc. Jak sie upiecze to odczekac z 10 minut oraz smacznego.

Zepsuć to się da wszystko. Masz na to moje słowo
Dzięki, na pewno skorzystam
Ale już w domu. O rety ! Mam takie plany kulinarne, że czasu mi zabraknie
22 kwietnia 2016 17:06
Frytki , paluszki rybne i kapusta czerwona .
23 kwietnia 2016 06:39 / 1 osobie podoba się ten post
Trzy dni byłam tu sama w porze obiadowej, więc nie gotowałam... Coś tam tylko wrzuciłam "na ruszta" i Uwaga ! Jednego dnia wrzuciłam dwie małe parówki ze słoika do gotowania (z Aldi) i poszłam coś jeszcze zrobić (wynieść śmieci)bo nie lubię stać nad garnkiem i coś jeszcze także prawie cała woda zdążyła mi się wygotować... Rondelek był cały pokryty tłustą solą i te parówki też - tak grubo, że czuć było pod palcami... Soli tyle jakby to był główny składnik tych parówek... Zrobiło mi się tylko
23 kwietnia 2016 07:38 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zrobię paluszki rybne , jeszcze nie wiem z czym
23 kwietnia 2016 07:40 / 3 osobom podoba się ten post
BaskaS

Dzisiaj zrobię paluszki rybne , jeszcze nie wiem z czym :-)

To zrob ze smakiem przynajmniej...
23 kwietnia 2016 08:07
espana69

To zrob ze smakiem przynajmniej...:lol2:

Postaram się . 
23 kwietnia 2016 08:10 / 1 osobie podoba się ten post
Nic nie robię.Laba. Ale wiem co będzie do zjedzenia. Zupa błyskawiczna firmy Maggi