Wypieki #2

16 maja 2016 21:04 / 4 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

to nie jest sarenka, to IMPALA :-)

o to jeszcze gorzej. Hmm impala,
Poczytałem sobie na Wikipedii. Zyje 18 lat i w ciąży chodzi 180-200 dni. Przyjemny zwiierzaczek.Ma 1 rzadko 2 dzieci. W porze suchej żyje w bardzo dużych stadach. Są w  Afryce. O Eurowizji nic nie wiedzą.
16 maja 2016 22:19
Kobietka

To jest nas dwie :-)
A jogurtowe często piekę w domu, przepis mam podobny, też wszystkie składniki kubeczkiem po jogurcie odmierzam.

Zajrzałem do lodówki co by jogurt znaleźć a tam niedopita maślanka.
Wymieszałem co tu żeście napisały, ale z tą maślanką, dodałem rodzynek, bo kto by tam za jabłkami latał.  Wlałem do keksówki i za godzinę ciasto jak malowanie he, he, he.
Jednocześnie byłem czwartą osobą w grze przy stole.Towarzystwo było nieźle zszokowane na widok wyrośniętego, aromatycznego keksa.

16 maja 2016 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Zajrzałem do lodówki co by jogurt znaleźć a tam niedopita maślanka.
Wymieszałem co tu żeście napisały, ale z tą maślanką, dodałem rodzynek, bo kto by tam za jabłkami latał.  Wlałem do keksówki i za godzinę ciasto jak malowanie he, he, he.
Jednocześnie byłem czwartą osobą w grze przy stole.Towarzystwo było nieźle zszokowane na widok wyrośniętego, aromatycznego keksa.

Zdolny jesteś, ja to jestem taka....no przepisu się trzymam do mojego jogurtowego (i innych ciast też) nigdy nic nie dodawałam oprócz tego co podane. Ale w końcu Twoje było z maślanki
16 maja 2016 22:30 / 4 osobom podoba się ten post
Kobietka

Zdolny jesteś, ja to jestem taka....no przepisu się trzymam :zawstydzony: do mojego jogurtowego (i innych ciast też) nigdy nic nie dodawałam oprócz tego co podane. Ale w końcu Twoje było z maślanki :lol2:

polałem trochę śmietany,żeby okrasić maślankę)) i jogurt już sam wyszedł.
18 maja 2016 11:32 / 5 osobom podoba się ten post
     Drozdzowe z sliwkami. 
18 maja 2016 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Drozdzowe z sliwkami. 

Jeeesc mi sie chce!! Twojego ciasta...U mnie nie ma dzisiaj warunkow do jedzenia. Zoladek przykleil mi sie juz do kregoslupa. Mam dosc dzisiejszego dnia! 
18 maja 2016 17:50
Muszę upiec dziś coś. Nie wiem chyba jogurtowe?
18 maja 2016 18:03 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Muszę upiec dziś coś. Nie wiem chyba jogurtowe?

Polecam gorąco!Ja już 2 raz upiekłam sobie-na śmietanie i tym razem jabłko pokkoilam na plastry i powtykałam na wierzh ciasta,posypałam to cynamonem z cukrem i było pyszne.A piekę w żeliwnej formie do zapiekanek,bo nic innego nie mam.Ciasto ma piekny kolor starego złota,nie opada.Tylko studzić trzeba w piekarniku,co trochę trwa.Ale praca przy nim żadna.
18 maja 2016 20:20
Wlasnie sie piecze juz 45 min i jeszcze sie nie upiekło.Ale piekę w podłużnej foremce takiej do keksów może dlatego dłużej?
18 maja 2016 20:25
Marta,a masz dobrze ustawioną temperaturę?180-góra-dół w piekarniku.Moja "forma gruba jest i do 40 min starczało.
18 maja 2016 20:33
Tak.180.Lece sprawdzić czy już....
No,jeszcze sie piecze...70 min już
19 maja 2016 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

polałem trochę śmietany,żeby okrasić maślankę:-))) i jogurt już sam wyszedł.

Też dzisiaj pieke ciasto wg przepisu IMPALI maslanke mam pod reką nawet okraszać nie muszę. Ona zawsze  okrasą jest  :)Zdjęcie zamieszczę pózniej . Takie proste przepisy u w i e l b i a m,   a juz rolade jabłkowa to wybitnie , sprzedałam wszystkim znajomym za - jeden usmiech
19 maja 2016 13:16 / 5 osobom podoba się ten post
dodane na zapodaj.netdodane na zapodaj.netdodane na zapodaj.netKruche z jagodami :)
19 maja 2016 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Żeby nie bylo że jeszcze piekę to jogurtowe,to melduję że już sie upiekło Smaczne jest,upiekłam bez żadnych dodatków,na jogurcie " mild".
19 maja 2016 20:29 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Drozdzowe z sliwkami. 

Wygląda jak Maczu Pikczu.