Informuję, że dołączyłam do grona opiekunek piekących bezowca Michasi. Kawałek zaniosłam siostrze dziadka. Ostatecznie rabarbar był z jej ogródka. Trochę za gruby spód ale jak na debiut może być.
Informuję, że dołączyłam do grona opiekunek piekących bezowca Michasi. Kawałek zaniosłam siostrze dziadka. Ostatecznie rabarbar był z jej ogródka. Trochę za gruby spód ale jak na debiut może być.
[=http://ifotos.pl/z/sqpsaqr/][/url] biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami
Mycho coś mi sie wydaje że troche " zgwałciłaś" przepis Michasi i spód wylepiłaś ciastem zamiast zetrzeć na tarce.Dlatego wyszedł gruby.
Ale to szczegół,ciasto jest tak pyszne że grube,chude,znika nie wiadomo kiedy:-)
Aj Marta, musiałaś dojrzeć moje lenistwo :bije2: i wsypać mnie :-) Za dużo ciasta dałam na spód.
Sorry!
Napisałam przeciez że to szczegól,i tak widać że się pysznie udało.
A ja dzisiaj pieke chleb.Tak!
Ale sie rozpiekłam,no nie:-)
Sorry!
Napisałam przeciez że to szczegól,i tak widać że się pysznie udało.
A ja dzisiaj pieke chleb.Tak!
Ale sie rozpiekłam,no nie:-)
Dobra,to potem do mnie,na chleb kartoflany,Myche zabierz ze sobą,jesli zechce;-)
Dobra,to potem do mnie,na chleb kartoflany,Myche zabierz ze sobą,jesli zechce;-)
Ja tez jestem mycha i tez chce ;) Czy taka dziwna mycha jak ja tez sprobuje tego chleba? Okruszek chociaz :-) Bo ja jeszcze nie pieklam chleba...bardzo chce ale to mialby byc moj debiut i strasznie mi babcia przeszkadza w kuchni. A jak cos pierwszy raz robie to lubie miec spokoj i kuchnie dla siebie...
To podam ci przepis sprawdzony w Szwecji.Wszyscy polacy tam przebywajacy go pieka.W smaku taki bardzo naturalny,smaczny.
2 kg mąki
2 łyżki soli
2 lyżki octu 10%
2 łyżki oleju
2 łyżki cukru
2 szklanki wody letniej
2 kostki drozdzy
Proste ! Proporcje mozna zmienic.Z tego wychodza dwa bochenki chleba.Smacznego