Babka z cynamonem i jablkami! Zgadnijcie kto to upiekl?Dla ulatwienia dodam,ze to nie ja :-)
Babka z cynamonem i jablkami! Zgadnijcie kto to upiekl?Dla ulatwienia dodam,ze to nie ja :-)
Ułatwienie jak bum cyk cyk!
To zaden bum cyk...chociaz tez twardy czlowiek z niego albo inny owoc :lol1:
Syn Pdp??? nie wiem. Ja dzisiaj upiekłam sernik na spodzie z przepisu na wiaderku twarogowym i Mlekovity i upiekłam jabłecznik. Nie potrafię zdjęć wstawić coś znowu pomieszałam, muszę iść po pomoc.
Syn Pdp??? nie wiem. Ja dzisiaj upiekłam sernik na spodzie z przepisu na wiaderku twarogowym i Mlekovity i upiekłam jabłecznik. Nie potrafię zdjęć wstawić coś znowu pomieszałam, muszę iść po pomoc.
Nie! Ten czlowiek jest plci zenskiej. Oraz na forum sie tutaj pokazuje. Oraz ma twarda glowe,taka jakby z lupiny :lol1:
O boziu, nasza nugatka.Nugatko wybacz ja jestem na forum sporadycznie,ale uwielbiam Twoje posty.
O boziu, nasza nugatka.Nugatko wybacz ja jestem na forum sporadycznie,ale uwielbiam Twoje posty.
Tak,tak,tak!! Wygralas kawalek babki,nagrode otrzymasz przy pierwszym,naszym spotkaniu:-) Nugatka bedzie musiala upiec;)))
Wiesz co, ale już powiedziałam, że całą dostanie i co teraz? Najwyżej powiemy, że sie przejęzyczyłam, OK? :-)
Albo upieczesz dwie :lol1:
Przepis na nugat :Nugat (łac. nux, fr. noix – orzechy, Francuzi wywodzą nazwę od słów tu nous gâtes – rozpieszczasz nas, co dzieci miały mówić do babci, kiedy robiła im nugat) – rodzaj deseru, składającego się z masy z syropu gotowanego z miodem, wymieszanej z siekanymi orzechami włoskimi lub migdałami oraz pianą ubitą z białek, czasem ... też jest to nugat piszący :-) na OP24 .