Wypieki #2

01 lipca 2016 13:56 / 1 osobie podoba się ten post
dzisiaj jabłecznik dodatkowo z rabarbarem. buźke wykręca ale da sie zjeść :)
01 lipca 2016 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Ja tam dzisiaj za momencik idę na urodzinowe wypieki... i mam nadzieję, że poczęstują też ogrodowymi czereśniami. Oddam wszystkie wypieki za miseczkę czereśni.

Ja tez lubie a najbardziej prosto z drzewa.
Moim dziadeczkom tez nie zrywam tylko codziennie prowadze po pauzie pod drzewko niech sobie poskubią :)
01 lipca 2016 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Na 100% to chyba sie nie da,bo jak jesz banana,jabłko czy czereśnie:-) to w nich też jest cukier...
W jednym bananie są dwie kostki cukru,tak,tak
aczkolwiek to fruktoza a nie sacharoza,niemniej jest to tez cukier prosty

Tak, Marta, ja mówię o cukrze "dodanym". W owocach zjadam go mnóstwo.
01 lipca 2016 15:48 / 1 osobie podoba się ten post
Owocowy cukier też tuczy,w dietach nie zaleca sie zbyt dużo owoców,warzywa lepsze
01 lipca 2016 16:06 / 2 osobom podoba się ten post
Tuczy czy nie tuczy...roznie z tym tuczeniem sie bywa. Jedni wcinaja bez opamietania i rosna sobie w szerz,inni choruja na cos tam i tez im sie odklada.Inni znowu moga sie zajadac tortami,slodyczami,tlustymi miechami i ciagle beda chude jak paluszek slony A diety? Co komu z diety jesli nie zmieni nawykow zywieniowych na dluzej? Najczesciej bywa tak,ze sie chudnie ,za chwile sie popelnia te same bledy zywieniowe i...kilogramy wracaja. Tak se pogadalam...nudzi mi sie ;)))
p.s.Czy ogorek i pomidor,bedace jagodami to owoc czy warzywo? Bo jesli owoc to nie tucza... marchewka i burak,warzywa,maja od metra cukru wiec?...Tucza czy nie?
Najwazniejsze to nie popadac w skrajnosci...organizm potrzebuje rowniez weglowodanow wiec tak calkiem ich wykluczyc nie wolno. Warto jesc za to produkty nieprzetworzone. No i chyba najwazniejsze - Nie jest wazna ilosc weglowodanow w produkcie tylko ilosc kalorii! Bo to od kalorii sie tyje!
01 lipca 2016 17:14 / 2 osobom podoba się ten post
Ogólnie to najważniejsza jest ilość jedzenia na talerzu
01 lipca 2016 17:17 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Tuczy czy nie tuczy...roznie z tym tuczeniem sie bywa. Jedni wcinaja bez opamietania i rosna sobie w szerz,inni choruja na cos tam i tez im sie odklada.Inni znowu moga sie zajadac tortami,slodyczami,tlustymi miechami i ciagle beda chude jak paluszek slony :-)A diety? Co komu z diety jesli nie zmieni nawykow zywieniowych na dluzej? Najczesciej bywa tak,ze sie chudnie ,za chwile sie popelnia te same bledy zywieniowe i...kilogramy wracaja. Tak se pogadalam...nudzi mi sie ;)))
p.s.Czy ogorek i pomidor,bedace jagodami to owoc czy warzywo? Bo jesli owoc to nie tucza... marchewka i burak,warzywa,maja od metra cukru wiec?...Tucza czy nie?
Najwazniejsze to nie popadac w skrajnosci...organizm potrzebuje rowniez weglowodanow wiec tak calkiem ich wykluczyc nie wolno. Warto jesc za to produkty nieprzetworzone. No i chyba najwazniejsze - Nie jest wazna ilosc weglowodanow w produkcie tylko ilosc kalorii! Bo to od kalorii sie tyje! :-)

Ja myslałam, że przepis na extra szybkie ciasto napisałaś, a Ty o cukrach  
No to i ja coś dodam, aby nie było!  Dieta dietą, ale bez ruchu też szału nie będzie, a więc kwiczyć trzeba kwiczyć   
01 lipca 2016 17:19 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Ogólnie to najważniejsza jest ilość jedzenia na talerzu:-)

I tu mnie masz. Ilość na talerzu, albo i bez talerza w biegu - ach, te złe przyzwyczajenia.
01 lipca 2016 17:24 / 2 osobom podoba się ten post
Nugatka

Ja myslałam, że przepis na extra szybkie ciasto napisałaś, a Ty o cukrach :-) 
No to i ja coś dodam, aby nie było! :-) Dieta dietą, ale bez ruchu też szału nie będzie, a więc kwiczyć trzeba kwiczyć :spacer z psem:  :lol2:

Proszzzz, bardzo latwe i szybkie,ale jesc trzeba na cieplo bo jak ostygnie to sie robi mniej smaczne,moim zdaniem naturalnie 

120 g masla
10 lyzek cukru
3 jajka
10 lyzek maki
1 lyzeczka pr. do pieczenia
2 lyzki ciemnego kakao
1 tabliczka pokrojonek  malutkie kawaleczki czekolady
Ok. 750 g gruszek (moga byc z puszki pod warunkiem,ze sa twardawe)

Maslo ucierasz na gladka mase z 8 lyzek cukru. Caly czas ucierajac dodajesz po jajku. Pozniej make wymieszana z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec wrzucasz czastki czekolady. Przekladasz do formy wylozonej papierem.Na ciescie ukladzasz pokrojone w czastki gruszki. Wierzch posypujesz tymi dwiema lyzkami cukru co ci zostaly. Do piekarnika. Piecze sie jakies 45 minut w temp. 180 stopni(z termoobiegiem)
Koniec! 
01 lipca 2016 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Proszzzz, bardzo latwe i szybkie,ale jesc trzeba na cieplo bo jak ostygnie to sie robi mniej smaczne,moim zdaniem naturalnie :-)

120 g masla
10 lyzek cukru
3 jajka
10 lyzek maki
1 lyzeczka pr. do pieczenia
2 lyzki ciemnego kakao
1 tabliczka pokrojonek  malutkie kawaleczki czekolady
Ok. 750 g gruszek (moga byc z puszki pod warunkiem,ze sa twardawe)

Maslo ucierasz na gladka mase z 8 lyzek cukru. Caly czas ucierajac dodajesz po jajku. Pozniej make wymieszana z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec wrzucasz czastki czekolady. Przekladasz do formy wylozonej papierem.Na ciescie ukladzasz pokrojone w czastki gruszki. Wierzch posypujesz tymi dwiema lyzkami cukru co ci zostaly. Do piekarnika. Piecze sie jakies 45 minut w temp. 180 stopni(z termoobiegiem)
Koniec! :-)

Dziękuję   jeszcze jeden! 
W gruszki trzeba się zaopatrzyć 
01 lipca 2016 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Dziękuję :aniolki: :-) jeszcze jeden! :aniolki:
W gruszki trzeba się zaopatrzyć 

Bez garbatych janiolkow mi tylko Wole to 
01 lipca 2016 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Bez garbatych janiolkow mi tylko:-) Wole to :diabel2:

Nie no! Byłaś grzeczna! Jeśli garbate, to ze starości, wiesz, że one parę tysięcy lat mają 
01 lipca 2016 17:45 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Nie no! Byłaś grzeczna! :-) Jeśli garbate, to ze starości, wiesz, że one parę tysięcy lat mają :-)

E tam..gdyby mialy pare tysiecy lat to geba ich nie bylaby taka gladka
01 lipca 2016 18:15 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

E tam..gdyby mialy pare tysiecy lat to geba ich nie bylaby taka gladka:lol1:

Nie chcesz, to nie wierz 
01 lipca 2016 18:20 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Owocowy cukier też tuczy,w dietach nie zaleca sie zbyt dużo owoców,warzywa lepsze

Tak, bo oprócz cukrów prostych jak glukoza i fruktoza, zawierają więcej błonnika niż owoce. A błonnik , mimo że zawiera wiele polisacharydów, czyli wielocukrów, jest produktem niestrawnym dla ludzkiego organizmu. Przelatuje sobie przez przewód pokarmowy wymiatając ze sobą rózne resztki i utrudniając wchłanianie tłuszczy.
Cukier cukrowi nierówny :)