Wypieki #2

15 lipca 2016 20:57
Potrzebuję prosty przepis na sernik z sera dostępnego w D -wypróbowany:)
15 lipca 2016 21:02 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Potrzebuję prosty przepis na sernik z sera dostępnego w D -wypróbowany:)

Nie wiem czy prosty ale wychodzi. Porcja na tortownicę, średnią.
Masa : 5 żółtek, 110 gr. cukru, budyń, 750 quarku 40%, 1 szmand, zapach, rodzynki, 5 ubitych białek.
Spód : biszkopty. 45-60 min/180 st. Po upieczeniu zostawic w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
15 lipca 2016 22:55
Mycha

Nie wiem czy prosty ale wychodzi. Porcja na tortownicę, średnią.
Masa : 5 żółtek, 110 gr. cukru, budyń, 750 quarku 40%, 1 szmand, zapach, rodzynki, 5 ubitych białek.
Spód : biszkopty. 45-60 min/180 st. Po upieczeniu zostawic w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

Wkładasz do nagrzanego piekarnika?Śmietana 18% czy inna?Bez proszku do pieczenia?
16 lipca 2016 08:35 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Wkładasz do nagrzanego piekarnika?Śmietana 18% czy inna?Bez proszku do pieczenia?

Do nagrzanego piekarnika, to nie jest śmietana tylko "schmand". Stoi często gdzieś obok śmietany. Ma ok. 20-30% tłuszczu i jest to w sumie śmietana. Bez proszku do pieczenia Na dno tortownicy okrągłe biszkopty. Nigdy nie dwałam do sernika proszku do pieczenia.
17 lipca 2016 21:23 / 2 osobom podoba się ten post
Upiekłam wczoraj swoją pierwszą roladę biszkoptową na ... porzeczkach czerwonych. Nie wiem czemu ale zawsze się bałam ciast biszkoptowych. Porzeczek tu pełno, jeszcze chwila i same spadną na ziemię. Oczywiście przy odwracaniu nie pomyślałam, żeby kwaśne porzeczki posypać cukrem pudrem. Rolada wyszła kwaskowata więc cukier puder podsypałam najpierw na talerzyk pod plaster rolady, potem na plaster a na końcu trzasnęłam bitą śmietankę. Wyszło ciekawie i smacznie
17 lipca 2016 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Upiekłam wczoraj swoją pierwszą roladę biszkoptową na ... porzeczkach czerwonych. Nie wiem czemu ale zawsze się bałam ciast biszkoptowych. Porzeczek tu pełno, jeszcze chwila i same spadną na ziemię. Oczywiście przy odwracaniu nie pomyślałam, żeby kwaśne porzeczki posypać cukrem pudrem. Rolada wyszła kwaskowata więc cukier puder podsypałam najpierw na talerzyk pod plaster rolady, potem na plaster a na końcu trzasnęłam bitą śmietankę. Wyszło ciekawie i smacznie :-)

Też kiedyś się bałam, a teraz roladę zwykle robię jak są świeże truskawki . Tzn. w tym roku nie robiłam. Czasu nie było 
18 lipca 2016 08:39 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Też kiedyś się bałam, a teraz roladę zwykle robię jak są świeże truskawki . Tzn. w tym roku nie robiłam. Czasu nie było :zalamka2:

W sumie bardzo proste  i smaczne ciasto. I szybciutko się robi.
18 lipca 2016 08:55 / 2 osobom podoba się ten post
Mnie to sie nic nie chce piec! Nic a nic. A zjadlabym cos dobrego. Na przyklad jaja Adama. Ale to trzeba poczekac az Michaska sie zmobilizuje. Inaczej guzik z petelka z tego bedzie ;)))
18 lipca 2016 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Mnie to sie nic nie chce piec! Nic a nic. A zjadlabym cos dobrego. Na przyklad jaja Adama. Ale to trzeba poczekac az Michaska sie zmobilizuje. Inaczej guzik z petelka z tego bedzie ;)))

Oj Mysiu, widać że długo w DE siedzisz !!!  Jak nie ma prawdziwych to chociaż z ciasta ......
18 lipca 2016 08:58 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Oj Mysiu, widać że długo w DE siedzisz !!!  :lol1: Jak nie ma prawdziwych to chociaż z ciasta ......

Tam zaraz nie ma  Sa,sa! I to ile. Ale zadne nie naleza do Adama. W Polsce tez nie,buuuu!!
p.s.Mycha! Ty zbereznico 
18 lipca 2016 09:07 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Tam zaraz nie ma :-) Sa,sa! I to ile. Ale zadne nie naleza do Adama. W Polsce tez nie,buuuu!!
p.s.Mycha! Ty zbereznico :lol1:

Zawsze byłam erotomanka teoretyczka. Co się nagadam to moje.  Bo w praktyce to masakra jakaś.
18 lipca 2016 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Zawsze byłam erotomanka teoretyczka.:lol2: Co się nagadam to moje.  Bo w praktyce to masakra jakaś.

Ojjj,juz sobie tak nie wkrecaj. Masakra,pfff! Nie masakra tylko faceci sa jak troki od kaleson! 
18 lipca 2016 09:45
Mycha

Zawsze byłam erotomanka teoretyczka.:lol2: Co się nagadam to moje.  Bo w praktyce to masakra jakaś.

Kogo zmasakrowałaś ? :))))
18 lipca 2016 09:47 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ojjj,juz sobie tak nie wkrecaj. Masakra,pfff! Nie masakra tylko faceci sa jak troki od kaleson! :lol1:

Fakt, coś się z nimi porobiło. Kobiety się chyba bardzo zmieniły i panowie nie nadążają za nimi. A że mają prostą konstrukcję, to nie tak szybko się połapią.
18 lipca 2016 09:49 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Fakt, coś się z nimi porobiło. Kobiety się chyba bardzo zmieniły i panowie nie nadążają za nimi. A że mają prostą konstrukcję, to nie tak szybko się połapią.

No bo oni ciagle patriarchatu oczekuja! A tu ZONK! Kobiety rulez