Wypieki #2

01 lipca 2016 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
Potraficie dowalić. ja tu niby taka zdyscyplinowana dietowo - a owoce wcinam w ilościach wiadralnych. teraz mam fazę czereśni. Matko, ile ja ich zjadłam przez ostatnie 2 dni. Wiaderko. kcal liczyć nie będę. Pyszne były.
01 lipca 2016 18:47 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Potraficie dowalić. ja tu niby taka zdyscyplinowana dietowo - a owoce wcinam w ilościach wiadralnych. teraz mam fazę czereśni. Matko, ile ja ich zjadłam przez ostatnie 2 dni. Wiaderko. kcal liczyć nie będę. Pyszne były.

Wszystkie zjadłaś? U mnie dojrzewają maliny, to też zjem sama 
01 lipca 2016 19:42 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Tak, bo oprócz cukrów prostych jak glukoza i fruktoza, zawierają więcej błonnika niż owoce. A błonnik , mimo że zawiera wiele polisacharydów, czyli wielocukrów, jest produktem niestrawnym dla ludzkiego organizmu. Przelatuje sobie przez przewód pokarmowy wymiatając ze sobą rózne resztki i utrudniając wchłanianie tłuszczy.
Cukier cukrowi nierówny :)

Tja...przekonałam sie o tym wczoraj wciagajac podczas meczu wiadro czeresni. Rano wiadomo ból brzucha i dodatki.
Lepiej byłoby chyba paznokcie obgryzać hahaha
Dzisiaj nawet nie podchodzę do drzewa .....ale jak byłam teraz po kwiaty do wazonu to przyuważyłam jak pieknie agrest zciemniał i zmiekł....
Pierwszy ogród niemiecki spotkałam gdzie mają wszystkie drzewa owocowe i wszystkie krzewy owocowe. :)
01 lipca 2016 19:49 / 3 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Tja...przekonałam sie o tym wczoraj wciagajac podczas meczu wiadro czeresni. Rano wiadomo ból brzucha i dodatki.
Lepiej byłoby chyba paznokcie obgryzać hahaha
Dzisiaj nawet nie podchodzę do drzewa .....ale jak byłam teraz po kwiaty do wazonu to przyuważyłam jak pieknie agrest zciemniał i zmiekł....
Pierwszy ogród niemiecki spotkałam gdzie mają wszystkie drzewa owocowe i wszystkie krzewy owocowe. :)

A sprawdziłaś Gosiu czym faszerowane sa czeresnie ? tam jak w jajku niespodziance może nie we wszystkich ale w wiekszości. Zobacz .
01 lipca 2016 21:10 / 5 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

A sprawdziłaś Gosiu czym faszerowane sa czeresnie ? tam jak w jajku niespodziance :-) może nie we wszystkich ale w wiekszości. Zobacz .

Aj tam- lekkie przebiałkowanie nikomu jeszcze nie zaszkodziło 
01 lipca 2016 21:32 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

A sprawdziłaś Gosiu czym faszerowane sa czeresnie ? tam jak w jajku niespodziance :-) może nie we wszystkich ale w wiekszości. Zobacz .

Na zewnątrz żaden nie chodził hahaha...bleee
Teraz zaczynają nam wiśnie dojrzewać. Tam tez są ???
01 lipca 2016 22:04 / 3 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Trochę mięska jeszcza nikomu nie zaszkodziło  a kto ściśle przestrzega zasad (wiadomo jakich), to byle w piątek nie jadł 
02 lipca 2016 08:26 / 1 osobie podoba się ten post
A co myslicie o takim sniadaniu ? naszym polskim . Az slinka cieknie , no nie ? Żeby pieczywo w poniedziałek trafiło na stoły, trzeba je zacząć robić już w sobotę (fot. Zbroja / pracownia GODny)
02 lipca 2016 09:49 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Trochę mięska jeszcza nikomu nie zaszkodziło :-) a kto ściśle przestrzega zasad (wiadomo jakich), to byle w piątek nie jadł :lol2:

Dzisiaj już można 
02 lipca 2016 10:11 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzisiaj już można :-)

Dobrze, że następny piątek za tydzień 
02 lipca 2016 11:42 / 3 osobom podoba się ten post
http://ifotos.pl/z/sqsrnrn/][/url]
02 lipca 2016 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
Ciasto z mnóstwem owoców i galaretką,uwielbiam
02 lipca 2016 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Dobrze, że następny piątek za tydzień :lol2:

Oby starczyło do piątku 
02 lipca 2016 12:38 / 5 osobom podoba się ten post
Marta

Ciasto z mnóstwem owoców i galaretką,uwielbiam

Jeszcze w srodku jest duzo czeresni I smietany. 
05 lipca 2016 21:38 / 3 osobom podoba się ten post
Babka z cynamonem i jablkami! Zgadnijcie kto to upiekl?Dla ulatwienia dodam,ze to nie ja