A ja mam pytanie :-)
Gdzie tą mąkę ziemniaczaną ? Do białek ?

A ja mam pytanie :-)
Gdzie tą mąkę ziemniaczaną ? Do białek ?
A ja mam pytanie :-)
Gdzie tą mąkę ziemniaczaną ? Do białek ?
tak do białek - :czerwieni sie:
Dzięki Michasiu.....skopiowalam sobie dwa Twoje przepisy tj sernik odwrócony i zemstę synowej i w domu na pewno upiekę.
Mam prośbę do wypiekających pyszności koleżanek :).
Otóż wymysliłam sobie, że upiekę biszkopt z płatkami migdałowymi na górze i przełożę go czymś truskawkowym. Bita śmietana nie wchodzi w grę, bo będę też piekła malinową chmurkę, więc już będzie śmietanowo i serowo.
Może jakiś mus truskawkowy albo coś budyniowego z kawałkami truskawek w środku? Taką mam wizję, ale przepisu niet :D.
Moja mama robiła krem truskawkowy z jogurtu truskawkowego, trochę świeżych truskawek, miksowala to razem i dodawala żelatynę.....smarowala tym biszkopt i zwijala. Wychodziła pyszna rolada truskawkowa.
Szybkie pytanie: czy zwarzona masa truskawkowa z dużą ilością żelatyny się zsiadzie, czy robić nową :(?
A z czego ta masa?
Z truskawek i żelatyny?:)
A z czego ta masa?
A.... z k .....onfitur !