No podziwiam ale wymyślne dania, u mnie normal sznycel z indyka,ziemniaki kalafior
No podziwiam ale wymyślne dania, u mnie normal sznycel z indyka,ziemniaki kalafior
Baska!! Ty mnie wezmiesz i wykonczysz :-) Zjadlabym chyba razem z talerzem!! Pysznie wyglada i Ci powiem,ze za tydzien tez tak zrobie bo sie proste mi wydaje i nie pracochlonne. Czyli takie jak nalezy bo ja przy garach dlugo nie ustoje:-)
U mnie dzisiaj byl na obiad schab pieczony,nadziewany sliwka wedzona,prosto z Polski,oraz kawalkami czosnku. Do tego , dla pdp, sos sliwkowo - pieprzowy,zainspirowany przepisem Tiny,oraz knedle (gotowe,prosto z kartonika)...Dla mnie mieszanka salat z winegretem. Na deser zjem jablko. Tez polskie. Celesta sie nazywa odmiana. A babcia nie dostanie bo corka jej na kawe sie zapowiedziala to ciasto przywlecze jak nic. A ja kurde na diecie!! Auuuuuuucccc!! :-)
Twoje tez brzmi dobrze. Szczegolnie dla mnie bo kocham kalafiora:-) Tylko ziemniakow nie jem. Oraz sznycla bo musialabym go na tluszczu smazyc. A musze zadek mysi odchudzic bo tlusty jeszcze jest. Znaczy wygladam zbyt zdrowo:lol1::lol1:
Myszko ten obiad się właściwie,, sam" robi, tylko kurczaka przyprawiam wieczorem wtedy lepiej przejdze smakiem.
Muszę wypróbować ten sos śliwkowy, Tina wstawiala przepis?
Ciasta nie żałuj, ja już też nie jem.
Schaboszczak,ziemniaki,buttergemuse
Ja lubię ziemniaki,moja pd jest szczupła jadła tylko kalafior ze sznyclem,ja waże 60kg więc pozwalam sobie na kartofelki
No wlasnie widze ,ze sam sie robi. A nie wyglada:-) Tak,Tina gdzies tutaj wstawiala...niedawno. Moze kilka stron wstecz. Co do ciasta to zaluje bo to bedzie cieple jeszcze, drozdzowe z kruszonka. I sliwkami. Moje ulubione kurde:-)
Jak to robisz,ze nie jesz ciast? Czesto pieczesz i takie ladne Ci wychodza? Nie korci Cie nic a nic??
Kluski, rolady wołowe i modro kapusta :-)
Basiu, jesteś w De czy w domu?
Ojejku ...u mnie to samo :lol3: