Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

18 września 2016 13:14 / 6 osobom podoba się ten post
Chciałabym żeby był.....ale nie jest...
18 września 2016 13:17 / 4 osobom podoba się ten post
No podziwiam ale wymyślne dania, u mnie normal sznycel z indyka,ziemniaki kalafior
18 września 2016 13:19 / 3 osobom podoba się ten post
Malina

No podziwiam ale wymyślne dania, u mnie normal sznycel z indyka,ziemniaki kalafior

Twoje tez brzmi dobrze. Szczegolnie dla mnie bo kocham kalafiora Tylko ziemniakow nie jem. Oraz sznycla bo musialabym go na tluszczu smazyc. A musze zadek mysi odchudzic bo tlusty jeszcze jest. Znaczy wygladam zbyt zdrowo
18 września 2016 13:19 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Baska!! Ty mnie wezmiesz i wykonczysz :-) Zjadlabym chyba razem z talerzem!! Pysznie wyglada i Ci powiem,ze za tydzien tez tak zrobie bo sie proste mi wydaje i nie pracochlonne. Czyli takie jak nalezy bo ja przy garach dlugo nie ustoje:-)

U mnie dzisiaj byl na obiad schab pieczony,nadziewany sliwka wedzona,prosto z Polski,oraz kawalkami czosnku. Do tego , dla pdp, sos sliwkowo - pieprzowy,zainspirowany przepisem Tiny,oraz knedle (gotowe,prosto z kartonika)...Dla mnie mieszanka salat z winegretem. Na deser zjem jablko. Tez polskie. Celesta sie nazywa odmiana. A babcia nie dostanie bo corka jej na kawe sie zapowiedziala to ciasto przywlecze jak nic. A ja kurde na diecie!! Auuuuuuucccc!!  :-)

Myszko ten obiad się właściwie,, sam" robi, tylko kurczaka przyprawiam wieczorem wtedy lepiej przejdze smakiem.
Muszę wypróbować ten sos śliwkowy, Tina wstawiala przepis?
Ciasta nie żałuj, ja już też nie jem.
18 września 2016 13:22 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Twoje tez brzmi dobrze. Szczegolnie dla mnie bo kocham kalafiora:-) Tylko ziemniakow nie jem. Oraz sznycla bo musialabym go na tluszczu smazyc. A musze zadek mysi odchudzic bo tlusty jeszcze jest. Znaczy wygladam zbyt zdrowo:lol1::lol1:

Ja lubię ziemniaki,moja pd jest szczupła jadła tylko kalafior ze sznyclem,ja waże 60kg więc pozwalam sobie na kartofelki
18 września 2016 13:22 / 6 osobom podoba się ten post
Schaboszczak,ziemniaki,buttergemuse
18 września 2016 13:23
Barbara48

Myszko ten obiad się właściwie,, sam" robi, tylko kurczaka przyprawiam wieczorem wtedy lepiej przejdze smakiem.
Muszę wypróbować ten sos śliwkowy, Tina wstawiala przepis?
Ciasta nie żałuj, ja już też nie jem.

No wlasnie widze ,ze sam sie robi. A nie wyglada Tak,Tina gdzies tutaj wstawiala...niedawno. Moze kilka stron wstecz. Co do ciasta to zaluje bo to bedzie cieple jeszcze, drozdzowe z kruszonka. I sliwkami. Moje ulubione kurde 
Jak to robisz,ze nie jesz ciast? Czesto pieczesz i takie ladne Ci wychodza? Nie korci Cie nic a nic??
18 września 2016 13:25 / 5 osobom podoba się ten post
kasia63

Schaboszczak,ziemniaki,buttergemuse

Ojejku ...u mnie to samo  
18 września 2016 13:27 / 3 osobom podoba się ten post
Malina

Ja lubię ziemniaki,moja pd jest szczupła jadła tylko kalafior ze sznyclem,ja waże 60kg więc pozwalam sobie na kartofelki

Kartofli to ja prawie nigdy nie jem. Tak ze dwa razy w roku moze. Akurat nie przepadam. Ale sznycle owszem. Przepadam jak cholera. Moze sobie wydziwie jakiegos w piekarniku. Chociaz to juz nie ten smak,niestety...
Co do wagi to waze wlasnie 83 kg!!!!!!!! Wzrostu mam 175 cm. Wiec trzeba zad odchudzic bo mi sie nogi powyginaja od dzwigania takich ciezarow! 
18 września 2016 13:28 / 7 osobom podoba się ten post
Kluski, rolady wołowe i modro kapusta
18 września 2016 13:28 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

No wlasnie widze ,ze sam sie robi. A nie wyglada:-) Tak,Tina gdzies tutaj wstawiala...niedawno. Moze kilka stron wstecz. Co do ciasta to zaluje bo to bedzie cieple jeszcze, drozdzowe z kruszonka. I sliwkami. Moje ulubione kurde:-) 
Jak to robisz,ze nie jesz ciast? Czesto pieczesz i takie ladne Ci wychodza? Nie korci Cie nic a nic??

Przez te półtora roku jak tu jestem to się tyle ciast napieklam aż mi obrzydly.
Wcześniej rzadko pieklam a jeszcze mniej jadłam.
Przez nie tylko mi przybyło tu i ówdzie.
18 września 2016 13:31
basiaim

Kluski, rolady wołowe i modro kapusta :-)

Basiu, jesteś w De czy w domu?
18 września 2016 13:32 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Basiu, jesteś w De czy w domu?

W domu  
18 września 2016 13:34 / 6 osobom podoba się ten post
Jej, jej , jej ..... a co z Twoim osobistym sprzętem tak obficie wychwalanym na forum.....? zawiódł, zwiądł, zwisł.......czy cooooo?
18 września 2016 13:34 / 7 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ojejku ...u mnie to samo :lol3: 

ciekawe która gotowała? Pewnie Kasia bo Niepowtarzalna się sprozniaczyla, czytałam ostatnio