Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

17 września 2016 13:59 / 5 osobom podoba się ten post
darekr

Już w piekarniku,się pieką z masłem czosnkowo- pietruszkowym w brzuchu
17 września 2016 14:51 / 3 osobom podoba się ten post
Pierś kurczaczka w curry sosie z brzoskwinką, ryż i warzywa gotowane na parze. Miało być jeszcze na jutro, a starczyło tylko na dzisiaj...
17 września 2016 15:14 / 2 osobom podoba się ten post
Paella mojego autorstwa:ryż risotto z warzywami , grzybami, białym mięsem, chorizo, oprócz przypraw, biale wino, troszkę niebieskiego sera i niebo w gębie
17 września 2016 16:50 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Dziś kuchnia serwuje roladki schabowe z delikatnym sosem grzybowym, surówke z czerwonej kapusty, sałatę z winegretem, ziemniaki.
Na deser goffery z bitą śmietaną i winogronami.
Na kolację danie rodem z PRL-u- -śledzik po,, japońsku ".

Basiu jak to ładnie wszystko i apetycznie wygląda :) pozdrawiam Cię serdecznie :)
17 września 2016 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
zosia5

Basiu jak to ładnie wszystko i apetycznie wygląda :) pozdrawiam Cię serdecznie :)

Dziękuje Zosiu, buziaczki dla Ciebie:)
17 września 2016 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie uczta z krewetek.mniam ,mniam:pomponiara:
17 września 2016 17:21 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Niedawno obiad jadlam a znowu jestem glodna:-) Daj chociaz tego sledzia troche. Wyglada jakby nie tuczyl zbytnio? :-)

Myszko dietetyczny, zapraszam na 18 na śledzika
17 września 2016 17:24 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Myszko dietetyczny, zapraszam na 18 na śledzika

Sledzik lubi plywac  Nie wiem czy wtedy dam rade dotrzec na czas do domu? 
17 września 2016 17:27 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Sledzik lubi plywac :-) Nie wiem czy wtedy dam rade dotrzec na czas do domu? :randka2:

Coś wymyslimy, damy radę:)
17 września 2016 17:35 / 3 osobom podoba się ten post
a teraz objadam sie stein Pilz Schinken z netto tzw szynka miesiąca,zajebiaszczy smak
17 września 2016 19:41 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Coś wymyslimy, damy radę:)

To ja wezme ze soba coca cole. Zeby rybka plywac miala w czym 
18 września 2016 12:29 / 4 osobom podoba się ten post
Kurczak na ryżu- jest przepyszny Emotikon smile
2 szklanki ryżu, na to cebula w półplasterki /u mnie podduszona troszkę / na to kurczak- doprawiony według własnego gustu. 
Zalewa - 5 szkl wody, 2 łyżeczki papryki sl., 1 łyżką cukru, 6 łyżek keczupu /ja dałam pikantny/, pieprz, czosnek gr., pół kostki masła i 2 łyżeczki Vegety. Zagotować i zalać ryż z cebulą i kurczakiem. Piec około godziny w 200 st bez przykrycia. Ja piekłam trochę ponad godzinkę. 
Smacznego!
18 września 2016 12:50 / 5 osobom podoba się ten post
barszczyk czerwony z uszkami, a do kawy czekoladowiec kokosowy Barbary48
18 września 2016 13:00 / 6 osobom podoba się ten post
Ziemniaki pieczone, wurst z cebulką, brokuły, surówka z porów, lody z adwokatem
18 września 2016 13:10 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara48

Kurczak na ryżu- jest przepyszny Emotikon smile
2 szklanki ryżu, na to cebula w półplasterki /u mnie podduszona troszkę / na to kurczak- doprawiony według własnego gustu. 
Zalewa - 5 szkl wody, 2 łyżeczki papryki sl., 1 łyżką cukru, 6 łyżek keczupu /ja dałam pikantny/, pieprz, czosnek gr., pół kostki masła i 2 łyżeczki Vegety. Zagotować i zalać ryż z cebulą i kurczakiem. Piec około godziny w 200 st bez przykrycia. Ja piekłam trochę ponad godzinkę. 
Smacznego!

Baska!! Ty mnie wezmiesz i wykonczysz  Zjadlabym chyba razem z talerzem!! Pysznie wyglada i Ci powiem,ze za tydzien tez tak zrobie bo sie proste mi wydaje i nie pracochlonne. Czyli takie jak nalezy bo ja przy garach dlugo nie ustoje

U mnie dzisiaj byl na obiad schab pieczony,nadziewany sliwka wedzona,prosto z Polski,oraz kawalkami czosnku. Do tego , dla pdp, sos sliwkowo - pieprzowy,zainspirowany przepisem Tiny,oraz knedle (gotowe,prosto z kartonika)...Dla mnie mieszanka salat z winegretem. Na deser zjem jablko. Tez polskie. Celesta sie nazywa odmiana. A babcia nie dostanie bo corka jej na kawe sie zapowiedziala to ciasto przywlecze jak nic. A ja kurde na diecie!! Auuuuuuucccc!!