Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

04 sierpnia 2016 12:33
Wątróbka drobiowa - duszona :)
04 sierpnia 2016 14:54
Ja dzisiaj obiad na praktykach w Heimie spozylam :)Kartoffelsalat , kalafior z sosem, 3 szkanki soku,banan,pudding . Byl jeszcze Leberkas ale ja nie jadam.
05 sierpnia 2016 13:02 / 4 osobom podoba się ten post
Wczoraj rosolek a dzisiaj ,,kurczak na ryżu " z piekarnika.
05 sierpnia 2016 13:11
Barbara niepowtarzalna

Zapiekanka makaronowa czyt. rurki albo świderki , jeszcze się zastanawiam , które ? ..z mięsem mielonym i dodatkami :fastfood:

Barbaro dajesz jakiś sos do tej zapiekanki?
05 sierpnia 2016 13:19
Barbara48

Barbaro dajesz jakiś sos do tej zapiekanki?

Po traz pierwszy ( tutaj ) to profesorowa mi kazała dodać jajko roztrzepane w kubku z mlekiem ( ok. pół szklanki ) , ale ja to urozmaiciłam i dodaję troszkę koncentratu i keczupu - ma fajny smak , taki bardziej pomidorowy a nie jajeczny . Na górę dodaję jeszcze łyżkę masła i to się tak razem scali . Pomidory nie dokładam tak jak mi ona mówiła , że w talarki i na warstwę makaronu , tylko jak się mielone mięso ciutkę z cebulką podsmaży to wrzucam trochę pomidorów pokrojonych w kostkę , czy w plastry , one też dadzą trochę wilgoci ... pychota to jest , ale kalorii to ma tyle , że po zjedzeniu mam wyrzuty sumienia  
05 sierpnia 2016 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Wczoraj rosolek a dzisiaj ,,kurczak na ryżu " z piekarnika.

Mniam! 
Ja dzisiaj zrobiłam na szybko - makaron z sosem i żółtym serem.
05 sierpnia 2016 14:05 / 1 osobie podoba się ten post
A u mnie dzisiaj hot-dogi ze sklepu obok bloku, bo po pożarze w moim bloku mamy odłączony gaz.
05 sierpnia 2016 15:00 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa dyniowa zabielana,seelachs z sosem koperkowym, ziemiaczki :) Do wyboru jeszcze byl Kaiserschmarrn z musem jablkowym :) No i oczywiscie sok,sok,sok
05 sierpnia 2016 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Po traz pierwszy ( tutaj ) to profesorowa mi kazała dodać jajko roztrzepane w kubku z mlekiem ( ok. pół szklanki ) , ale ja to urozmaiciłam i dodaję troszkę koncentratu i keczupu - ma fajny smak , taki bardziej pomidorowy a nie jajeczny . Na górę dodaję jeszcze łyżkę masła i to się tak razem scali . Pomidory nie dokładam tak jak mi ona mówiła , że w talarki i na warstwę makaronu , tylko jak się mielone mięso ciutkę z cebulką podsmaży to wrzucam trochę pomidorów pokrojonych w kostkę , czy w plastry , one też dadzą trochę wilgoci ... pychota to jest , ale kalorii to ma tyle , że po zjedzeniu mam wyrzuty sumienia :-) 

Ojej kalorie, przeciez nie robisz tej zapiekanki kilka razy w tygodniu. Interesujacy przepis, musze zrobic, dziekuje Basiu :)
05 sierpnia 2016 15:42 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaczki , jajko gotowane w sosie musztardowo-majonezowym i szczypiorkiem , fasolka szparagowa. Jogurt.
05 sierpnia 2016 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie dziś były knedle ze śliwkami i jogurtem waniliowym :P
05 sierpnia 2016 22:31
Leillani

u mnie dziś były knedle ze śliwkami i jogurtem waniliowym :P

I jak  ? smakowaly Pdp? U mnie moja przyjaciółka zrobiła w zeszłym roku,bardzo 
Smakowaly.
05 sierpnia 2016 22:39
Mój obiadek mi lub mnie smakował. Basienia popraw mnie.
05 sierpnia 2016 22:56 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara 48, tak mam małżeństwo teraz i babcię uwielbiającą słodkie (spokojnie, nie za słodkie zrobiłam i zamiast śmietanki to jogurt naturalny z cukrem waniliowym) i ku mojemu zdziwieniu zjadła potężne 4 knedle ale w końcu znalazłam dla niej za dużą porcję słodkiego - sama powiedziała, że niepotrzebnie zjadła i teraz jest pełna :P

Na kolacje też chcieli resztę z obiadu :D i cześć została zamrożona ( na kolejny deszczowy dzień)
05 sierpnia 2016 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Mój obiadek mi lub mnie smakował. Basienia popraw mnie.:-)

Didusiu, w innym życiu byłaś nauczycielką, czy mi się pomieszało? ;)