Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

07 sierpnia 2016 09:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj wyciągam z zamrażalnika ugotowany wcześniej rosołek. Tak więc kluseczki mannowe, gotowana wołowinka i rosołek.
07 sierpnia 2016 09:56 / 2 osobom podoba się ten post
Polędwiczka wieprzowa duszona ,ziemniaki ,kalafior.Na popoludnie placuszek z galaretką i jogurtem .
07 sierpnia 2016 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
Decyzja podjęta- mielone , ziemniaki, buraczki na ciepło.
07 sierpnia 2016 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
Rosół, warzywa z patelni i podsmażana kiełbasa . Ja nadal minimum czyli tylko rosołek.
07 sierpnia 2016 10:56 / 1 osobie podoba się ten post
Gulasz z indyka (z masą warzyw, no po prostu "na winie" !) + ryż + sałata zielona (Babcia chyba jest jej fanką), a do picia b/z.
07 sierpnia 2016 11:47 / 3 osobom podoba się ten post
Udka z warzywami pieczone w rękawie foliowym , ziemniaki i sałata lodowa ....Udka już się pieką , ale z resztą sie wstrzymuję aż goście odjadą , bo takie żarte , że mogą nam opylić do kosteczek !....nie będę ryzykowała
07 sierpnia 2016 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Decyzja podjęta- mielone , ziemniaki, buraczki na ciepło.

U mnie dzisiaj też mielony i spółka.
07 sierpnia 2016 14:40 / 1 osobie podoba się ten post
Kurczak i ziemniaki z piekarnika
07 sierpnia 2016 17:25 / 1 osobie podoba się ten post
Klopsy z puszki, ryż i sałata
07 sierpnia 2016 17:52
margolcia

Klopsy z puszki, ryż i sałata:-)

A sie* napracowałaś
07 sierpnia 2016 18:49 / 2 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

A sie* napracowałaś :-)

Pdp powiedział juz po pierwszym kęsie, że to smak z jego dzieciństwa........zjadl wsio ze smakiem i to się liczy
Ja nie lubię gotować dla ludzi którzy grzebią w jedzeniu, wybrzydzają, tylko tutaj tak gotuję czyli nie gotuję. Nie będę sie wysilać dla kogoś komu smakuje żarcie z puchy.
08 sierpnia 2016 10:39
Dzisiaj pod okiem pdp gotuje zupę grochową . Taką w smaku, jak gotowała jego żona . Tzn z zasmażką i  kropelką octu winnego. Ugotuję wszystko dla pdp co tylko sobie zażyczy . Nad deserem troche popracuje, ale to w ostatniej chwili . Mam pomysł na lody z polewą z ajerkoniaku . Chyba chwyci
08 sierpnia 2016 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
Rosolek :) 
08 sierpnia 2016 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Pdp powiedział juz po pierwszym kęsie, że to smak z jego dzieciństwa........zjadl wsio ze smakiem i to się liczy:-)
Ja nie lubię gotować dla ludzi którzy grzebią w jedzeniu, wybrzydzają, tylko tutaj tak gotuję czyli nie gotuję. Nie będę sie wysilać dla kogoś komu smakuje żarcie z puchy.

Grunt, że zjadł-każdy ma swoje cienie z przeszłości 

Ja mam teraz takie udogodnienie, że babcia nie jest wybredna co do jadłospisu, lubi wszelakie nowinki, a teraz jak już siły odzyskuje, to i bez protezy sobie świetnie radzi, ale dziś i tak kalafiorowa 

08 sierpnia 2016 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
Gulasz z serc z papryką,marchewka i pomidorami z dodatkiem czosnku i cebuli oraz przypraw,spetzle i surówka z bialej rzodkiewki.