Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

05 sierpnia 2016 23:10
salazar

Didusiu, w innym życiu byłaś nauczycielką, czy mi się pomieszało? ;)

Takie upierdliwe to tylko nauczycielki
06 sierpnia 2016 06:25 / 3 osobom podoba się ten post
didusia

Mój obiadek mi lub mnie smakował. Basienia popraw mnie.:-)

Mi.:)
U mnie na obiad natomiast, dziś kuchnia serwuje pieczeń z karczku/w wersji pierwotnej była z czerwoną papryką ,którą wyjadłam prosto z gara wczoraj:):):)/,ziemniaki i mizeria z własnych bio ogórków:)Plus koktajl z porzeczek,o których pan F.zapomniał i sobie wiszą smętnie na krzakach:)
06 sierpnia 2016 07:18 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa z kapusty włoskiej,mus jabłkowy dla pana no i woda dla obojga
06 sierpnia 2016 09:07 / 7 osobom podoba się ten post
Nie miałam pomysłu , głowiłam się , ale się " wygłowiłam " i już mam : risotto ! Co w lodówce jest to będzie wrzucone i takie spontany są najlepsze .....Obiad ustalony z Panią profesorową , czyt. zaakceptowany mój pomysł i gitarra Cholewcia za to ją lubię , bo w " zleceniu " mam napisane , że menu ustalamy wspólnie a tutaj wystarczy jej powiedzieć : " to , tamto , śramto - będzie dobrze ? " i już jest dobrze , profesorowa akceptuje każdy " pomysł na " bez mrugnięcia okiem
06 sierpnia 2016 09:56
Kopytka ,pierś kurczaka w sosie śmietanowo-cebulowym, jakieś tam warzywa , Dla mnie pusty talerz -bo na jedzenie nie mogę patrzeć na obecną chwilę.
06 sierpnia 2016 14:25
didusia

Kopytka ,pierś kurczaka w sosie śmietanowo-cebulowym, jakieś tam warzywa , Dla mnie pusty talerz -bo na jedzenie nie mogę patrzeć na obecną chwilę.

06 sierpnia 2016 16:17 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

:zaklopotanie:

Patrz -poskarżyjki
06 sierpnia 2016 16:45 / 1 osobie podoba się ten post
Tutaj jemy zazwyczaj "gotowce" zamawiane z Bofrostu , dzisiaj np.wcinaliśmy Nudelpfanne mit Würstchen.
Jutro niedzielą, więc dam popis babcia zakupiła Putenschnitzel
06 sierpnia 2016 17:25 / 2 osobom podoba się ten post
Pieczone zeberka z pysznym sosem, kopytka i modra kapusta.Zyje sie raz
06 sierpnia 2016 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
 Zupa ogórkowa i cukinia faszerowana
Babci wszystko smakowało, a to miło usłyszeć
06 sierpnia 2016 21:14
hawana

Pieczone zeberka z pysznym sosem, kopytka i modra kapusta.Zyje sie raz:brawo1:

Próbowałam przeforsować żeberka, ale nie, Pdp gustuje w indyku w różnych wersjach, a najlepiej sznycel
06 sierpnia 2016 22:33 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Próbowałam przeforsować żeberka, ale nie, Pdp gustuje w indyku w różnych wersjach, a najlepiej sznycel :matrix:

Ostatnio jadlam same kurczaki, dlatego pozwolilam sobie na rozpuste. Ale ja jestem w domu i wszystko mi wolno
07 sierpnia 2016 07:10 / 1 osobie podoba się ten post
Jak w kazda niedziele frytki, udko z kurczaka,sałatka z papryki,mus jabłkowy dla pdp ,woda dla obojga
07 sierpnia 2016 07:45 / 3 osobom podoba się ten post
A u mnie GOLABECZKI
07 sierpnia 2016 07:54 / 3 osobom podoba się ten post
A ja nie wiem co, bo wczoraj po południu pdp tak się zachowywała, jakby ją kto gazem rozweselającym potraktował :) Może po papryce bio-w opakowaniu jeszcze była z piachem i może to zespół odstawienny na brak oprysku

Dokładnie obejrzę dziś warzywa z każdej strony, mięso też, zwłaszcza wołowe:) Jakby co to mam Pfannekuchen w zamrażarce :)))