Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

17 sierpnia 2016 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
Babka kartoflana i usmazona kiełbaska, akurat boczku w domu nie ma. Troche zupy od wczoraj zostało to zjemy dzisiaj. Babka po raz pierwszy nie wiem jak będzie smakowała pdp. Mnie smakuje zawsze a i wspomnienia przywołuje. Ciocia robiła nam w dużej brytfannie żeliwnej ( taka ma swoj smak ) a ja potem wydłubuwałam skwarki ku zadowoleniu mojego brata , ktory je zjadał. To były czasy )))))))
17 sierpnia 2016 10:37
Czekam na inspirację od Was ! Umysłowa zaćma - nie mam pomysłu na obiad .
17 sierpnia 2016 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
Brokuł z czosnkiem,marchewka z ogródka i ziemniaki z koperkiem,wszystko na parze.
17 sierpnia 2016 11:16 / 1 osobie podoba się ten post
Filet z mintaja (świeżutki) smażony + puree z ziemniaków w zieleninką + kapusta  pekińska ze szczypiorem, trochę z cebulką i sosem z oliwy z ziołami. 
Popitka   - jak zwykle
17 sierpnia 2016 11:42 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj robię kurczaka pieczonego na ruszcie. Próba nowego grilla.
17 sierpnia 2016 13:26 / 4 osobom podoba się ten post
Śledz w śmietanie z koperkiem i szczypiorkiem,ziemniaki (w czerwonych skórkach ) w przyprawach z piekarnika,
Sałata z winegretem.Pdp zachwycone, talerze prawie wylizane.
17 sierpnia 2016 13:36 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Śledz w śmietanie z koperkiem i szczypiorkiem,ziemniaki (w czerwonych skórkach ) w przyprawach z piekarnika,

Zachwycam się! 
17 sierpnia 2016 21:37
dzis byla rybka, ziemniaki z cebulka i kopiastay talerz salatki z roznych warzyw. Babcia zjadla cala porcje , kopiasty talerz. W poniedzialek jak wrocilam na sztele, szalona corka powiedziala, ze mam schudla, bo wiesz, ona nie upomnie sie o jedzenie a ja to wykorzystalam. To byl podtekst do mnie , ze za duzo baci jesc daje , 72 kg 170 wzrostu przy malym ruchu to nie jest chyba tragicznie. Nie moge nie dac czlowiekowi jesc jeszcze tym bardziej choremu. co za narod
17 sierpnia 2016 21:41 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Kopiuję na jutro..tylko ziemniczki gotowane, bo moja bunia suchych nie pogryzie...
17 sierpnia 2016 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Kopiuję na jutro..tylko ziemniczki gotowane, bo moja bunia suchych nie pogryzie...:gotowanie:

Scarlet one nie są suche, moja by też nie pogryzla.Ziemniaki doprawiam przyprawami i skrapiam olejem.Potem wszystko razem mieszam i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Młode ziemniaki około 30 min. Na 200 'C. W między czasie próbowałam.Są pyszne, upieczone i lekko wilgotne w środku.Możesz obrać ze skórki, moje chciały z.

17 sierpnia 2016 22:54 / 2 osobom podoba się ten post
Lekko grillowne żabie udka z czosnkiem, feldsalat z pomidorkami koktajlowymi, kiełki fasoli mung.
17 sierpnia 2016 22:58
Knorr

Lekko grillowne żabie udka z czosnkiem, feldsalat z pomidorkami koktajlowymi, kiełki fasoli mung.

O Jezusie, nigdy nie jadlam zabich udek, jak one smakują?
Do czego je można przyrównać?
Smacznego Ci życzę.
17 sierpnia 2016 23:26 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Mung z pomidorami czy roszponką? Nie zasnę, jeśli sie nie dowiem ;(.
Czosnku było dużo? Może chociaż czosnkiem się ktoś najadł? 
Lekko "grillowne" to takie lekko krwiste? Medium udka?
17 sierpnia 2016 23:30 / 1 osobie podoba się ten post
Nie, wcale się nie śmieję, lubię coś pozytywnego i radosnego na dobranoc przeczytać :).
18 sierpnia 2016 07:09 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki smazone,jajko sadone ,fasolka sparagowa ,mus jabłkowy,woda