Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

13 sierpnia 2016 14:30
Dzis serwowałam ziemniaczki, filet z kurczaka w panierce,marchewka zasmarzana resztki sosiku od wczoraj pomidorowo-paprykowy,woda i mus jabłkowy dla mojego ulubienca na pozniejsza godzine
14 sierpnia 2016 07:12 / 1 osobie podoba się ten post
Frytki,cwiartka z kurczaka,mizeria,kompot,mus jabłkowy dla ulubienca 
14 sierpnia 2016 08:03 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj sznycel z indyka kalafior,kartofelki
14 sierpnia 2016 08:17 / 1 osobie podoba się ten post
Spaghetti bolognese + sałata
14 sierpnia 2016 08:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dzsiaj nic nie gotuję, gril w ogrodzie...:)
14 sierpnia 2016 09:27 / 2 osobom podoba się ten post
Pierś (kurczęca ) udająca schabowego , młode ziemniaki i surówka typu " co kuchnia ma - kuchnia da " , czyli : surówka z marchewki , pora , selera , jabłka doprawiona tym co w lodówce aktualnie spoczywa - kapką śmietany , oleju , chrzanu i majonezu .....będę doprawiała tym i tak długo aż się smaku doszukam ....pychota
14 sierpnia 2016 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
Warzywa grilowane( ziemniaki,cebulka,pomidory,cukinia,grzyby marchewka) ,do tego kiełbaska z patelni
-samo zdrowie do tego piwo aby nerki dobrze pracowały -jogurt.
14 sierpnia 2016 14:53
Marmolada

no nie, ale 2-3 razy w tyg. wpadają dodatkowe gęby, ale mnie to bez różnicy usmażyć 5 kotletów, wrzucić garść makaronu więcej czy zrobić więcj salaty, a naczynia i tak wędrują do zmywarki

Czasem dobrze jest pracować u skąpiradła. Przynajmniej żadne dodatkowe gęby dwa, trzy razy w tygodniu na obiad nie wpadają.
14 sierpnia 2016 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
Rolady z puszki, makaron i rote Bete ze słoika. Kto się ceni ten się leni. Tak twierdzi Bieta i ja ją popieram.
14 sierpnia 2016 15:36
Gulasz z indyka , ziemniaki i fasolka .
15 sierpnia 2016 07:22 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis mamłatwo wyjme z zamrazarki rezerwe !Kapusniak ze słodkiej kapusty
15 sierpnia 2016 09:27
Jak ja dawno nie robiłam lanych klusek , o jejku . Dzisiaj zrobie na rosole , moze wyjdą* + rosti z boczkiem wędzonym. Deser galaretka z bitą smietana i kompot z jabłek (robaczywek) z ogródka
15 sierpnia 2016 09:39
Gołąbki z sosem pomidorowym:)Kapuchy takie wielkie kupiłam,ze farszu na jedna tylko starczyło a gołąbki jak łodzie:)Liście z drugiej,już sparzone,osuszyłam i zamroziłam,zawsze tak robię jak mi zostaną.Będzie na następny raz.
15 sierpnia 2016 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
Pachnąca, pikantna zupa gulaszowa. Do tego upiekłam bułeczki pszenne, posypane sezamem .
15 sierpnia 2016 11:30 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj grillowana ośmiornica w moim wykonaniu, z sałatami i sosem z avocado. Już miałam frajdę przy oprawianiu tego stwora i myślę, że będzie tak samo przy jedzeniu. Bardzo lubię owoce morza