Basiu - ja też dzisiaj kaszę jęczmienną zrobiłam, ale z filetami z Soli (takiej ryby) gotowanymi na parze.
Basiu - ja też dzisiaj kaszę jęczmienną zrobiłam, ale z filetami z Soli (takiej ryby) gotowanymi na parze.
No to się doczekali...Dziś pierogi, aleeee...zastosuję stopniowanie napięcia i dla każdego po jednym- resztę zamrożę :-)
Nie, no nie będę się nad biedakami znęcać- dam po dwa i woda do popicia :lol2:
Zamroź , zamroż odsmażane jeszcze smaczniejsze. Wtedy to cie w piwnicy zamkną a pierogi zjedzą. Myślę o ruskich pierogach :-) jesli z owocami to nie mroziłam nigdy. Znikały w międzyczasie :-)
Dzisiaj gulasz z polską kaszą jęczmienna, sałatka z fasolki szparagowej, malutkie korniszony i brukselka.
też bym chciała tak podawac ---- ale nie mam komu --- jestem królowąmięsa mielonego --- bo moja PDP po śpiączce , sepsie , i innych przygodach , od półtora roku je tylko mielone na 1000 sposobów
ale jakwracam do domu - to szaleję jak gumka w chińskich majtkach --- na wszystkie strony:-)
Ponieważ pdp jest "zupiany" to pomidorówka z werniszelem. Nareszcie wpadły mi w ręce skrzydełka drobiowe. Na tym zadupiu nie ma zbyt dużego wyboru.
też bym chciała tak podawac ---- ale nie mam komu --- jestem królowąmięsa mielonego --- bo moja PDP po śpiączce , sepsie , i innych przygodach , od półtora roku je tylko mielone na 1000 sposobów
Zrobiłam dziś makaron orkiszowy z owocami morza, fasolką, pomidorami i serem.........
a na deser.....mus z dyni pieczonej ........jabłka duszone........kilka moreli.....kilka fig suszonych dla słodkości i cynamon.....pyszne, gęste i zdrowe...