Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

21 sierpnia 2016 13:14
Ach, szkoda gadać ...))))
21 sierpnia 2016 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
U nas dzisiaj gulasz świnięcy, kartofell knodel i buraczki na ciepło.

Mam przy okazji pytanie, zalega mi w lodówce serek homogenizowany, chodzą mi po głowie jakieś kluseczki z niego na jutro.
pomożecie?
21 sierpnia 2016 16:17 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś schaboszczak po polsku i sałaty pełna micha :)
Pdp u swojej przyjaciółki je , więc sama sobie warzę dziś.
21 sierpnia 2016 18:10 / 2 osobom podoba się ten post
A ja się wczoraj na grupie naogladalam udek pieczonych i dzisiaj zrobiłam.
21 sierpnia 2016 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Mam przy okazji pytanie, zalega mi w lodówce serek homogenizowany, chodzą mi po głowie jakieś kluseczki z niego na jutro.
pomożecie?:gotowanie:

Nic poza deserem ... Kiedyś robiłam sernik "na zimno" wykorzystując do tego serek homogenizowany ... Można pomieszać z galaretką rozpuszczoną w mniejszej ilości wody, po ostudzeniu zmieszać z serkiem homogenizowanym, przelać po pucharków, a jak się już zwiąże to udekorować bitą śmietaną i owocem...))))
21 sierpnia 2016 19:51 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Nic poza deserem ... Kiedyś robiłam sernik "na zimno" wykorzystując do tego serek homogenizowany ... Można pomieszać z galaretką rozpuszczoną w mniejszej ilości wody, po ostudzeniu zmieszać z serkiem homogenizowanym, przelać po pucharków, a jak się już zwiąże to udekorować bitą śmietaną i owocem...))))

Knedle mozna ze śliwką . Pyszne są . Warto Tak jak z quarku ))))))
21 sierpnia 2016 19:52 / 5 osobom podoba się ten post
Dziadkowi się zdrowie poprawiło i szaleje w kuchni;-) Tworzy przedziwne mieszanki bawarsko- włoskich smaków
Tak więc dzisiaj grillowane warzywa- papryka cukinia bakłażan,a do tego...biała kiełbasa i musztarda,hmmm
21 sierpnia 2016 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

pomożecie?:gotowanie:

Składniki
250 g serka homogenizowanego waniliowego
1 duże jajko (70 g - waga ze skorupką) 
4,5 pełnych płaskich łyżek mąki zwykłej
Sposób przygotowania
1.
Serek wymieszać z jajkiem i mąką za pomocą trzepaczki. W garnku zagotować lekko osoloną wodę. Łyżeczką kłaść na wrzątek kluseczki pomagając sobie drugą łyżeczką. Gdy włożymy ostatnią kluseczkę, od razu wyjmować łyżką cedzakową kluseczki na talerz. Podawać ciepłe, polane masełkiem z przyrumienioną bułką tartą i posypane cukrem. Można też samym masłem i cukrem lub tylko cukrem.
21 sierpnia 2016 19:53 / 2 osobom podoba się ten post
Wczorajsza botwinkowa z jajem:)
21 sierpnia 2016 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Składniki
250 g serka homogenizowanego waniliowego
1 duże jajko (70 g - waga ze skorupką) 
4,5 pełnych płaskich łyżek mąki zwykłej
Sposób przygotowania
1.
Serek wymieszać z jajkiem i mąką za pomocą trzepaczki. W garnku zagotować lekko osoloną wodę. Łyżeczką kłaść na wrzątek kluseczki pomagając sobie drugą łyżeczką. Gdy włożymy ostatnią kluseczkę, od razu wyjmować łyżką cedzakową kluseczki na talerz. Podawać ciepłe, polane masełkiem z przyrumienioną bułką tartą i posypane cukrem. Można też samym masłem i cukrem lub tylko cukrem.

Ooooo, właśnie Basiu o to mi chodziło! A nie podawałś go juz kiedys, bo cos mi dzwoniło..dzięki..
21 sierpnia 2016 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Ooooo, właśnie Basiu o to mi chodziło! A nie podawałś go juz kiedys, bo cos mi dzwoniło..dzięki..

Proszę bardzo, polecam się. Nie wiem czy podawalam ja czy ktoś inny.
To jest przepis z neta, ale sprawdzony.
Smacznego Scarlet:)

21 sierpnia 2016 20:59 / 4 osobom podoba się ten post
Sardynki świeżuchne, opieczone na grillu. Do tego mix, równie świeżych warzyw. Dużo tego było, ale też ładnie "wchodziło". Na plaży już tylko woda, słona i ta z butelki .
21 sierpnia 2016 23:06 / 2 osobom podoba się ten post
Pierś z indyka z dodatkiem pory,jablka,gruszki,pomarańczy,czosnku i ziół zapiekana w folii,sos KNORR-a Quatro Formaggi,Spetzle i mieszanka sałat,a dla POD mieszanka warzyw na ciepło.
21 sierpnia 2016 23:06 / 2 osobom podoba się ten post
Pierś z indyka z dodatkiem pory,jablka,gruszki,pomarańczy,czosnku i ziół zapiekana w folii,sos KNORR-a Quatro Formaggi,Spetzle i mieszanka sałat,a dla POD mieszanka warzyw na ciepło.
22 sierpnia 2016 00:17 / 2 osobom podoba się ten post
margarita13

To chyba były dwie piersi ?:dokucza: