Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

30 czerwca 2016 19:47
magdalena_k

pieczarki nadziewane w jaju i bulce smazone na pateli i tortelonii

w głębokim tłuszczu je smażyłaś,czym doprawiałaś??? mów szybko
30 czerwca 2016 19:52
Ja dziś miałam lenia i tylko zupę ugotowałam, grochówkę.
30 czerwca 2016 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

w głębokim tłuszczu je smażyłaś,czym doprawiałaś??? mów szybko :strzela z bicza:

scielam  jej trzonek........pokroilam na kawaleczki wsypalam do srodka dalam ciut szynki parmenskiej i sera sola  ipieprzem obsypalam  najwiecej do srodka obtoczylam jajem ido srodkaciut wlalam potem bulka tarta i na patelnie namaselko z jednej i z drugiej obsmazyc....
30 czerwca 2016 19:57
magdalena_k

scielam  jej trzonek........pokroilam na kawaleczki wsypalam do srodka dalam ciut szynki parmenskiej i sera sola  ipieprzem obsypalam  najwiecej do srodka obtoczylam jajem ido srodkaciut wlalam potem bulka tarta i na patelnie namaselko z jednej i z drugiej obsmazyc....

nic nie rozumiem.. co wsypałaś do środka? do czego dałaś szynki? co potem wlałaś do środka???
no wybacz ale ja nie kumam.......jakaś mało rozumna jestem.......
30 czerwca 2016 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

nic nie rozumiem.. co wsypałaś do środka? do czego dałaś szynki? co potem wlałaś do środka???
no wybacz ale ja nie kumam.......jakaś mało rozumna jestem.......

prosze jeszcze raz przeczytac ze zrozumieniem grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
udusic to malo Emotikon smile:) odcinasz ogonek siekasz cieniutko wsypujesz do pieczarki wkladasz szynke i tarty ser ugniatasz zeby nie wypadlo solisz pieprzysz obtaczasz w jaju wlaewajac ciut do srodka rowniez potem obtaczasz w bulce tartej i smazysz na maselku napatelni
30 czerwca 2016 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

prosze jeszcze raz przeczytac ze zrozumieniem grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
udusic to malo Emotikon smile:) odcinasz ogonek siekasz cieniutko wsypujesz do pieczarki wkladasz szynke i tarty ser ugniatasz zeby nie wypadlo solisz pieprzysz obtaczasz w jaju wlaewajac ciut do srodka rowniez potem obtaczasz w bulce tartej i smazysz na maselku napatelni

o matko pogróżki!!!!!!! czy Moderator to widzi!!!!!
30 czerwca 2016 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

o matko pogróżki!!!!!!! czy Moderator to widzi!!!!!

ja do tych pieczarek ze trza je udsic nei do ciebie :)
30 czerwca 2016 22:14 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Żadna z moich poprzedniczek tu nie gotowała... A ja "za karę", że odmówiłam dźwigania pdp (toż przecie się już nie narobię) muszę... :-( Ale gotuję na życzenie i dzisiaj były kartofle, mizeria i kotlety schabowe z "karkówki"... Jak smakowało nie wiem, ale mogę przypuszczać bo żona pdp wzięła sobie dokładkę kotleta :lol2:

Gotujesz dla rodziny i nie jesz????To co jadasz ,jesli to nie tajemnica???
30 czerwca 2016 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Pomidory nadziewane smoczkówką :-)

?????Uprasza się o obszerne objaśnienie cóż to jest "smoczówka"?
30 czerwca 2016 22:28 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

pieczarki nadziewane w jaju i bulce smazone na pateli i tortelonii

Swego czasu hit imprezowy:)Pycha:)Ja często robię pieczarki panierowane/ogonek weg,pieczarka w jajo lekko posolone i bułkę,solona pieprzoną/Tak samo robię kalafiora-rózyczki,ale trzeba wcześniej zblanszować i obtaczać zimny.
30 czerwca 2016 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Gotujesz dla rodziny i nie jesz????To co jadasz ,jesli to nie tajemnica???

Cholera z tym internetem... Jak to napisać żeby wszyscy jednako rozumieli... To nie jest tak, że oni mnie aż tak nie lubią , że jeść mi nie dają   Gotuję na życzenie to znaczy, że nie ja układam menuuuu (no jadłospis). Swoje kotlety wiem jak smakują, a babcia zjadła z dokładką i nawet nie powiedziała czy dobre...
30 czerwca 2016 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Cholera z tym internetem... :lol2: Jak to napisać żeby wszyscy jednako rozumieli... :lol2: To nie jest tak, że oni mnie aż tak nie lubią :lol3:, że jeść mi nie dają :lol2:  Gotuję na życzenie to znaczy, że nie ja układam menuuuu (no jadłospis). Swoje kotlety wiem jak smakują, a babcia zjadła z dokładką i nawet nie powiedziała czy dobre... :lol2:

Oki,oki,spokojnie Danuto,bo się fraktale zagotują:)Zrozumiałam,że gotujesz ,ale nie jesz,bo sama wyraźnie napisałaś ,że nie wiesz jak smakowało-to co sobie miałam pomyśleć,hę????
30 czerwca 2016 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Oki,oki,spokojnie Danuto,bo się fraktale zagotują:)Zrozumiałam,że gotujesz ,ale nie jesz,bo sama wyraźnie napisałaś ,że nie wiesz jak smakowało-to co sobie miałam pomyśleć,hę????

Tylko mi się nie obrażaj...   Dziewczyno przecież to ja mam problemy z jasną i przejrzystą artykulacją myśli, i wiem o tym... Ale się staram Kasiu tylko nie zawsze mi wychodzi...
30 czerwca 2016 22:57
nowadanuta

Tylko mi się nie obrażaj... :-)  Dziewczyno przecież to ja mam problemy z jasną i przejrzystą artykulacją myśli, i wiem o tym... :-( Ale się staram Kasiu tylko nie zawsze mi wychodzi... :-(

Ha ha ,bywa czasem:)Przez grzecznośc nie zaprzeczę:)Obrażać się nie zamierzam ,Twoje zamiłowanie do fraktali itp.niezmiennie mnie fascynuje:):)Ale uczciwie sie przyznam,że czasem czytam co napisałas i mocno sie głowię :o co kaman????Ha ha ha
01 lipca 2016 09:52 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

?????Uprasza się o obszerne objaśnienie cóż to jest "smoczówka"?

Nie "smoczówka", a "smoczkówka" Mielone gotowane mięso (najlepiej kurczak) zmieszany w papkę z gotowanym ryżem.