13 lipca 2016 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
KnorrKartofle zmarnowane, czyli spalone i za dużo tłuszczu.Aż czarne - masakra jakaś.
Danie byłoby, według mojej skromnej opinii bardzo smaczne, gdyby ziemniaki zwyczajnie ugotować w osolonej wodzie. Albo widzę też wersję w koszulkach pieczone lub gotowane.
Kotleciki ładne, złote i widać, że soczyste w środku.
Mleko naturalnie posypane świeżymi ziołami, albo szczypiorem, i listkami na krawędzi naczynia.
Możesz się obrazić za komentarz, ale no cóż-sama się prosiłaś :-))))))
Knorrku nie obrażam się bo nie mam takiej natury. To cebulka się przypalila bo zbyt wcześnie ja wrzucilam na patelnię.Co do tłuszczu, na suchej patelni podpieklam surowy wędzony boczek ( 5 małych plastrów) i na to wrzucilam ziemniaki w ziolach które się dusily pod przykryciem. Tak samo robię z miesami, opiekam, podlewam wodą i duszę do miękkości, nie używam tłuszczu więcej niż jest potrzebne. Każdy ma swoje metody gotowania, jeden smacznie i zdrowo, drugi smacznie i mniej zdrowo, pozdrawiam i życzę Ci miłego dnia.