Jeszcze raz dziękuję za wszystkie porady w sprawie maści!Na próbę kupię jutro tę Kytta.Oraz Mirfulan(na zaczerwienione,"pękajace" dłonie.

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie porady w sprawie maści!Na próbę kupię jutro tę Kytta.Oraz Mirfulan(na zaczerwienione,"pękajace" dłonie.
Akurat nie wszystko drogie jest dobre,ja mialam pd z odleżynami córki kupowały różne drogie bardzo drogie kremy, maści, cuda różne różniste,ja kupiłam maść nagietkową za 1,19 e w edece,to jest naprawdę skuteczne,za niewielkie pieniądze a nawet na suchą skórę pękającą rewelacja do nabycia w Dm,edece,rewe.
Tak podpisuję się dwoma łapkami , że maść z nagietkiem jest bardzo skuteczna na suchą pękjącą skórę.Wydałam fortunę na maści dla męża (egzema) aż trafiłam na maść z nagietkiem i skóra super i taniocha ;-)
Pogoda wymarzona na rower.
Wiecie że w czasie 1-godz.spokojnej jazdy rowerem spalamy 500 kalorii? :-)
Pogoda wymarzona na rower.
Wiecie że w czasie 1-godz.spokojnej jazdy rowerem spalamy 500 kalorii? :-)
To to jest maśc, czy krem?:zaklopotanie:
To nasze ciała nie są takimi samymi maszynami.
Jeśli jeżdżę na rowerze 2 godziny, czyli minus 1000kcal. Jem dziennie ok. 1000 kcal. Nie chudnę, a bywa, że tyję. Moja maszyna tak nie funkcjonuje.
To to jest maśc, czy krem?:zaklopotanie:
Droga Benito jesli jeździsz 2 godz rowerem to spalasz minimum 700 Kalorii ,to pewne.
Jesli ktos nie ma nadwagi,wystarczy to dla utrzymania szczuplej sylwetki,przy normalnym jedzeniu,oczywiście bez opychania się slodyczami i " tłustościami".
Przy nadwadze to jednak za mało.
Czy jesteś pewna że zjadasz tylko 1000 kcal?
Przykladowy jadłospis przy tej diecie:
Rano jedna kromka pełnoziarnistego chleba cienko posmarowana serkiem,kawa bez cukru
Drugie śniadanie - jogurt odtłuszczony
Obiad: filet z kurczaka smażony bez tłuszczu,sałatka z jednego pomidora
Podwieczorek- sok pomidorowy lub warzywny
Kolacja- sałatka ( dowolna ale bez majonezu i tego typu sosów).
Łatwo tę ilość kalorii przekroczyć,wystarczy że zjesz dodatkową kromkę chleba,dodasz ziemniaki do obiadu.Nie mówiąc o tym ze jesli zjesz jeden batonik typu snikers to zafundujesz sobie 300 kcal,garść cukierków to nawet 500.
Poza tym dietę taką trzeba stale trzymać,a nie przez tydzień jak jesteś chora ( wtedy to akurat powinnaś dbać o kalorie , organizm walcząc z choroba i tak je spali)
Jesli jesteś głodna," zapychaj" sie owocami ( byle nie banany) warzywami.Dobry jest ryż i kasza ( bez sosów).Odchudzająco działają grejfruty,seler naciowy.