inaczej - co znaczy
Meine Kollegin
inaczej - co znaczy
Meine Kollegin
eine freundin von mir ,tak bym powiedziała na koleżankę a kolega to kumpel, kollegin niemiecki u mnie nie biegły :)lepiej z ciastami ale chciałam pomóc:)
Końcówka -IN jest zarezerwowana dla kobiet :-)
A więc Kollegin, Freundin to koleżanaka czyli rodzaj żeński.
Rodzaj męski to Kollege i Freund..
Siedzę sobie na tarasie , pauzuję do 15.30 . Za gorąco na jakieś dalsze spacerki to se siedzę i popierduję ( w przenośni , żeby nie było ! ) w fotelu ogrodowym . Pogadałam z manem na skype . Pani sprzątająca jakby się trochę poprawiła i poodkurzała u mnie na górze , pomyła podłogi i już sobie poszła . A było mi za plecami dupę obrabiać ? źle mendoza jedna miała ze mną ? nie , miała super !Odwaliła robotę na parterach , przyszła na wyżyny , odsiedziała z dupskiem co swoje a godzinki leciały jak trza . Podjęła walkę z panią z Polski ( pani to ja ! ) ? szukała dziury w całym ? to niech teraz popitala po piętrze i sprząta co do niej należy , ja swoją sypialnię , łazienkę i kuchnię mam czyściutką - reszta należy do niej ...... i pies ją teges , pani z Polski ma pauzę i musi wypocząć :-):-):-)....tralalalala :-)
też tu walczyłam z moją ---- sprawa zamknięta od paru lat --- nie , że ona sprząta i zarabia - a w domu syf ! witam w klubie
Burza jak cholera, przydzwonił piorun niedaleko, aż podskoczyłam:)
Ale bezowiec Michasi już z piekarnika roztacza zapach po chałupie :)
No popatrz. Prawie Ci zazdroszczę - bo u mnie na tarasie 36 stopni. Niebo błękitne. Ledwo wróciłam z wycieczki rowerowej, taki gorąc.
Fajnego popołudnia urodzinowego. Baw się dobrze.
Jutro miedzy 5-6 rano jade do Pl busikiem niewiem mam znowu oferty ale strasznie sie boje po moich dwoch przezyciach ostatnio to w szoku jestem niewiem co zrobic