Katarzyna89Jutro miedzy 5-6 rano jade do Pl busikiem niewiem mam znowu oferty ale strasznie sie boje po moich dwoch przezyciach ostatnio to w szoku jestem niewiem co zrobic
Będzie bardzo dobrze , nie zamartwiaj się

.....widzisz , nawet " janiołki " Ci pierdyknęłam

Po " chudych " latach nadejdą " tłuste " . Teraz wiem jak ciężko pracowałam przez 4,5 roku - czasem popłakałam , ale nie rozpaczałam , myślałam , że sztele takie jak mam teraz to nie dla mnie , bo : ani pielęgniarka , czy tam inna fachowa siła jestem , niemiecki szkoliłam i szkolę nadal , ale było , że bardzo " kulałam " , tylko udawałam , że potrafię perfekt mówić . Wystarczyły mi " chwyty na inteligencję " , czyli wyłapałam słówko czy pięć i wiedziałam o co biega i prostymi zdaniami odpowiadałam a już wszyscy mysleli , że ze mnie taka " specjalistka "

.....Trafisz na taką sztelę jak moja teraz - zobaczysz !!! bo i ja siedziałam cichutko w kąciku , czasem popyskowałam , powykłócałam się na forum a i tak w mojej glowie miałam zakodowane , że " ja to tylko do pampersów , dźwigania i wstawania nocnego albo w ogóle nie spania po nocach z moimi kwalifikacjami się nadaję

.....teraz wiem , że wszystko jest możliwe !!! .....luz - blues i odpoczowam w Germanii ....Przykład świeżusieńki jak bułeczka z pieca : przed pół godziną wracam z Panią ze spaceru a ta mi przepraszającym tonem niesmiało wyznaje : " jutro jest spotkanie z przyjaciółmi , po obiedzie już do wieczora masz wolne , ale nie gniewaj się , że nie pojedziesz ze mną , ale przyjęcie będzie w ogrodzie a w razie niepogody w domu a tam mają niewiele miejsca

.....ale za to w czwartek z innymi znajomymi pojedziemy na obiad do niedalekiej knajpy - nie będzie ci jutro przykro ? " i ze trzy razy jeszcze mnie przeprosiła , że S A M A w domu zostaję a ona na wygiby jedzie

.....
Kaśka ! głowa do góry , następna sztela będzie identyczna jak M O J A ! ...i jeszcze raz " janiołki "

a co Ci będę żałować