chciałbym zrobić Papryke nadziewana a mam czerwoną ,poradzcie co zrobić by sciągnąć skórkę ,nie chodzi o mnie lecz o PDP>inne kolory fajnie schodzą przy zaparzeniu a z czerwonej ni cholery.Może są jakies sposoby.????Pozdrawiam.

chciałbym zrobić Papryke nadziewana a mam czerwoną ,poradzcie co zrobić by sciągnąć skórkę ,nie chodzi o mnie lecz o PDP>inne kolory fajnie schodzą przy zaparzeniu a z czerwonej ni cholery.Może są jakies sposoby.????Pozdrawiam.
chciałbym zrobić Papryke nadziewana a mam czerwoną ,poradzcie co zrobić by sciągnąć skórkę ,nie chodzi o mnie lecz o PDP>inne kolory fajnie schodzą przy zaparzeniu a z czerwonej ni cholery.Może są jakies sposoby.????Pozdrawiam.
najprościej bedzie jak nie bedziesz kupował czerwonej :-)
Ja traktuję paprykę obierakiem do warzyw.
Można opiec w piekarniku. Kroisz na połowy i te połówki traktujesz grillem. Gdy będą przypalone wkładasz do plastikowego woreczka i po ostygnięciu ściagasz skórkę.
Niestety, papryka podczas całej operacji traci jędrność i formę ;).
extra do warzyw ? czy taki do ziemniaków się nadaje?
zobacze i tym ,człowiek całe życię się uczy i jeszcze głupi umiera -dzięki.