Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

04 listopada 2016 08:55 / 1 osobie podoba się ten post
Ryba w panierce,frytki ,sałata lodowa.
04 listopada 2016 09:02 / 3 osobom podoba się ten post
Rosoł na wołowym mięsku
Nie dalam się namówić na nudle z bulionem z kostki
04 listopada 2016 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

U mnie mówi się ziemniaki w mundurkach.Dziwne mówimy koszulki ,mundurki a chyba w łupinach powinno być.No ,ale w łupinach to pieczone nie gotowane.

U mnie też "w mundurkach" 
04 listopada 2016 10:01 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie jajco sadzone, ziemniaczki i jakieś warzywa na ciepło, bo tylko takie pdp uznają.
04 listopada 2016 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
Gulasz z indyka w sosie curry z mango, ryż, jarzynka z papryki.
04 listopada 2016 12:00 / 3 osobom podoba się ten post
Ja zaraz zabieram się za gotowanie. upichcę  zapiekankę z: łososia, brokuły i makaronu; zalane to sosem jajeczjo-śmietanowo-serowym. Proste,smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.
04 listopada 2016 12:03 / 5 osobom podoba się ten post
Alez macie wszyscy menu.fiu..fiu..ja tylko placki ziemniaczane z musem jabłkowym...moja dama jadlaby codziennie..
04 listopada 2016 12:17 / 1 osobie podoba się ten post
frezje

Alez macie wszyscy menu.fiu..fiu..ja tylko placki ziemniaczane z musem jabłkowym...moja dama jadlaby codziennie..:-)

Miałam tu na Wszystkich Świętych dzień placka ziemniaczanego, to jadłam placki w różnej wersji- też lubię i impreza plackowa bardzo mi się podobała, bo wszystko było wykonane bardzo pomysłowo :)
04 listopada 2016 12:51
Powtórka bigosiku,na deser wyciągnę Darka na pieczone kasztany made in ul.Sienkiewicza,Kielce;-)
04 listopada 2016 13:20 / 4 osobom podoba się ten post
Nie siedziałam na forum . Gadałam z taką jedną co to " ma gdzie , ale nie ma z kim "na skype ...Tak żeś wrzasnęła , że az w uszach zaświdrowało
 Obiadek zjedzony - pyszota . Obiad ugotują , ale ,żeby już tak sypanego szatana po obiedzie urobić to już nie , gdzie tam .....sama se musiałam zaparzyć 
04 listopada 2016 14:33 / 2 osobom podoba się ten post
Soczewica gotowana z warzywami (cebula, marchew, seler, szczypior) z plastrem obsmażonego specku.
Filet dorsza krótko smażony. 
Surówka z kiszonej kapusty (produkcji własnej).

Sok z jakiegoś egzotycznego owocu, ale zapomniałem nazwy, chyba mango.

04 listopada 2016 14:36 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

U mnie mówi się ziemniaki w mundurkach.Dziwne mówimy koszulki ,mundurki a chyba w łupinach powinno być.No ,ale w łupinach to pieczone nie gotowane.

U mnie też w mundurkach, tylko mnie się coś popieprzyło. 
04 listopada 2016 17:21 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Powtórka bigosiku,na deser wyciągnę Darka na pieczone kasztany made in ul.Sienkiewicza,Kielce;-)

No i już mam namiar...
04 listopada 2016 21:10 / 3 osobom podoba się ten post
a ja dzisiaj na obiad to nic bo z knajpy było ale na kolacje pycha salatka z tunczykiem
05 listopada 2016 09:48 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

No i już mam namiar... :yo:

Zaprowadzę cię pod same kasztany a nawet fundnę a co tam;-) ale najpierw tatar.