Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

05 listopada 2016 11:12 / 4 osobom podoba się ten post
Dla mnie eintopf z zielonej fasolki z mięsem wołowym.
Pdp zamówiła sobie eintopf włoski.  
Muszę pilnować swojego, bo podopiecznej nie bardzo się ten jej podoba...Mi też, więc na pewno się nie zamienię :p

Na deser budyń czekoladowy ze śmietaną.
05 listopada 2016 11:22 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Zaprowadzę cię pod same kasztany a nawet fundnę a co tam;-) ale najpierw tatar.

TAK ! On jest na pierwszym miejscu
05 listopada 2016 11:23 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

U mnie też w mundurkach, tylko mnie się coś popieprzyło. 

Uważaj z tymi pikantnymi przyprawami 
05 listopada 2016 12:36 / 6 osobom podoba się ten post
SZybko, kartofelki, sos z pieczarek, kotlecik z piersi i marchewka z groszkiem z puszki.zjedzone.:)talerz do zmywarki bez opłukiwania.
05 listopada 2016 13:55 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa rybna z dorszem - zjedzona
05 listopada 2016 16:23 / 1 osobie podoba się ten post
Pierś z kurczaka w sosie z zupy cebulowej,kluseczki (szpecle ) jarzynki maślane.
05 listopada 2016 16:37 / 3 osobom podoba się ten post
Stek wołowy, duszona cukinia z pomidorem, pieczone ziemniaki z rozmarynem.
05 listopada 2016 16:40
margaritka59

Zupa rybna z dorszem - zjedzona:tanczy:

Margaritko, możesz podać przepis?
05 listopada 2016 17:17 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Margaritko, możesz podać przepis?

Baza, czyli wywar z głowy dorsza i pancerzy tygrysich krewetek- tym dysponowałam. Do tego warzywa :cebula,czosnek,papryka zielona tutejsza, marchewka i  "pietra' -podsmażone na oleju, ziemniaki ,pomidory świeże i zielona kolendra i koper włoski. Przyprawiona różnościami, ale w tym na uwagę zasługuje wg mnie papryka w proszku przypieczona wcześniej na suchej patelni no i dodatek rybnej kostki Knorra ( kupuję je też na wyjazd). Kawałki świeżego dorsza pod koniec gotowania i tyle. Taka była dzisiaj, ale z zupami , to ja lubię improwizować i często to robię
05 listopada 2016 17:21 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Baza, czyli wywar z głowy dorsza i pancerzy tygrysich krewetek- tym dysponowałam. Do tego warzywa :cebula,czosnek,papryka zielona tutejsza, marchewka i  "pietra' -podsmażone na oleju, ziemniaki ,pomidory świeże i zielona kolendra i koper włoski. Przyprawiona różnościami, ale w tym na uwagę zasługuje wg mnie papryka w proszku przypieczona wcześniej na suchej patelni no i dodatek rybnej kostki Knorra :-)( kupuję je też na wyjazd). Kawałki świeżego dorsza pod koniec gotowania i tyle. Taka była dzisiaj, ale z zupami , to ja lubię improwizować i często to robię:gotowanie:

Zawsze to coś, jakaśby chociaż namiastka, że niby na Majorce byłem ))
05 listopada 2016 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Stek wołowy, duszona cukinia z pomidorem, pieczone ziemniaki z rozmarynem.

Tobym zjadła mniam, mniam:)
05 listopada 2016 17:25 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Zawsze to coś, jakaśby chociaż namiastka, że niby na Majorce byłem :-)))

Gdybyś tu był , nie na niby, nie wylądowałbyś w zupie 
05 listopada 2016 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Baza, czyli wywar z głowy dorsza i pancerzy tygrysich krewetek- tym dysponowałam. Do tego warzywa :cebula,czosnek,papryka zielona tutejsza, marchewka i  "pietra' -podsmażone na oleju, ziemniaki ,pomidory świeże i zielona kolendra i koper włoski. Przyprawiona różnościami, ale w tym na uwagę zasługuje wg mnie papryka w proszku przypieczona wcześniej na suchej patelni no i dodatek rybnej kostki Knorra :-)( kupuję je też na wyjazd). Kawałki świeżego dorsza pod koniec gotowania i tyle. Taka była dzisiaj, ale z zupami , to ja lubię improwizować i często to robię:gotowanie:

W kuchni też lubię improwizować i tylko nieznane mi przepisy wykonuję ściśle pod linijkę , potem kombinuję :).

Np. ciasto ze słynnego bezowca Michasi- wybacz Michasiu please, wykorzystuję do sernika, sprawdza się świetnie :)
Dzięki za przepis- na "zupowym" polu nie czuję się tak pewnie , zwłaszcza jeśli chodzi o zupy rybne :)
05 listopada 2016 17:40 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Tobym zjadła mniam, mniam:)

Smaczne i szybko się przyrządza, tylko ziemniakom trzeba więcej czasu poświęcić.
06 listopada 2016 10:59 / 4 osobom podoba się ten post
Rosół z pręgi wołowej i piersi kaczki.
Kotlety mielone, sos z maślaków z dodatkiem natki pietruszki, sałata z jogurtem,ziemniaki.