Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

15 listopada 2016 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
ewa59

Ja mojej babci też muszę przemycać takie rzeczy, których ja używam dużo w kuchni...natkę pietruszki, koperek, czosnek a Ona mi powiedziała, że może zjeść ale tylko ociupinke bo nie przepada.....za to wszelkie sosy ( których ja nie lubię ) Ona uwielbia....potrzebny był kompromis. Nie będę zmuszała 90 letniej osoby do zmiany upodobań kulinarnych. Ja się dostowalam.

Dokładnie - ja też się dostosowałam. I jest ok - jak mam na coś konkretnego ochotę, to mogę to gotować.  Jak Pdp czegoś zapragnie  - też gotuję.
Ale jak babcia chce makaron zalany bulionem z kostki, to zbuntowana opiekunka leci po wołowinkę i włoszczyznę !
Przemycam czosnek, ale malutko, za to zieleniny używam bez oporu
15 listopada 2016 19:28 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

U mnie dziś były mielone z trzech rodzajów mięsa mielonego: wołowego,wieprzowego i piersi kurczaka,z dodatkiem zielonej pietruszki,ziemniaki gotowane,czerwona kapusta na ciepło dla dziadka,dla mnie starta marchewka.

Na jutro piekę babkę cytrynową ,bo mi FM smaku narobiła :-)

Smacznego
15 listopada 2016 21:12 / 4 osobom podoba się ten post
"Michasia lubi je tylko jesienią"
15 listopada 2016 22:03 / 4 osobom podoba się ten post
:)))
15 listopada 2016 22:25 / 4 osobom podoba się ten post
........ogłoś konkurs
15 listopada 2016 22:30 / 7 osobom podoba się ten post
W tym wieku to już powinieneś wiedzieć...
15 listopada 2016 22:31 / 3 osobom podoba się ten post
rączki masz, kapcie masz:) radz sobie- "zrób to sam" Adam Słodowy.:))))
15 listopada 2016 22:35 / 5 osobom podoba się ten post
......nooooo, a tu jeden centymetr, Elfinko, wiem ....do innego watku
15 listopada 2016 22:35 / 4 osobom podoba się ten post
Nauki nigdy nie za wiele:) a trening czyni mistrza":)))
15 listopada 2016 22:39 / 5 osobom podoba się ten post
"Mało odpowiedni topik"...
16 listopada 2016 10:09 / 5 osobom podoba się ten post
Leberkase z cebulką duszoną ,ziemniaki ,kapusta kiszona na boczku.
16 listopada 2016 12:29 / 3 osobom podoba się ten post
Grunkohl, kartofle.
16 listopada 2016 17:56 / 8 osobom podoba się ten post
Zupa z pora z mielonym mięsem i serkami topionymi. Drugie: dwa rodzaje ryb przywiezione z Majorki , upieczone pod brokułami, fasolka szparagowa z zieloną pszenicą i dresingiem z tahini, ziemniaczki z przepisu Knorra. Po tym kawa i ciasteczka marcepanowe z płatkami migdałów.Brzuszki napełnione , buźki uradowane
17 listopada 2016 13:30 / 5 osobom podoba się ten post
Ugotowałam dzisiaj Spizkohl z białą bawarską kiełbaską i ziemniaczkami. Sporo wyszło z całej główki, bo chciałam na jutro mieć gotowe jedzenie. Czasami zostawiam dziadków samych w kuchni, bo ja szybciej zjadam a oni się guzdrzą. Wracam a tu kapuchy prawie nie ma !!!
17 listopada 2016 15:17 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie zniknęła z zamrażarki czerwona kapusta. Planowałam do gulaszu i kopytek.Trudno, zjadłyśmy z kalafiorem