Coś mi tu dziwnie pachnie :yo:

Coś mi tu dziwnie pachnie :yo:
Oj Myszko na darmo te spekulacje...
Słuchajcie Ludzie, niemiecka kobieta wzięła ode mnie receptę na jak zakisić własną kapustę!
Jak spróbowała tej mojej, to od razu zapytała jak robię.
No to sam od początku, rzekłem.
Z piwnicy poszukalem jej gliniany garnek, kamień a resztę sama zrobi.
Pytała, czy w Polsce ludzie sami kiszą kapustę.
No niektórzy tak! Ale u nas można kupić bardzo pyszną, taką kiszoną bezpośrednio z beczki.
A dzisiaj pieczona pierś z indyka, surówka z marchewki i jabłka i ryż albo kuskus.
Na deser budyń i truskawki miksowane.
Lekko spięta jestem - dzisiaj mój debiut "kartoffelcremesuppe mit kleine Wiener Würstchen ". Obiad oczywiście na życzenie - cóż robić.....
Sama sobie opowiadam, co gotuję, nieźle :lol2: