Nie...ja już muszę do domu!
Babka ogląda jakiś ichniejszy program muzyczny...złapałam się na tym, że zaczęłam podśpiewywać "Letzte weihnacht" i kiwać się w rytm tego! :tanczy:
Nie...ja już muszę do domu!
Babka ogląda jakiś ichniejszy program muzyczny...złapałam się na tym, że zaczęłam podśpiewywać "Letzte weihnacht" i kiwać się w rytm tego! :tanczy:
Zadano mi pytanie, czy upiekę na święta Precle ? co to jest ???
Nie lepiej kupić? Raczej trudno jest upiec dobre precle,trzeba miec odpowiednią mąkę i wyrabiać to ,eeee tam powiedz,że nie umiesz.
Nie wiem, jak jest z mąką, jaka ma być, jak wyrabiać itp. bo ja tego nie piekłam (choć lubię je jeść).
Jadłam w Monachium,zrobiliśmy bawarski wieczór, biała kiełbasa i precle pieczone przez córkę pdp, jak przyjechali jej znajomi z Berlina.
Niestety- poległa. Były przede wszystkim niektóre niedopieczone. Ze wstydem dopiekała je jeszcze raz.
Tu masz stronkę z róznymi preclowymi przepisami
http://www.brezel-baecker.de/brezelrezepte#brezelrezept4
A wygląda toto mniej-więcej tak :
Nie lepiej kupić? Raczej trudno jest upiec dobre precle,trzeba miec odpowiednią mąkę i wyrabiać to ,eeee tam powiedz,że nie umiesz.
I to jest ten rarytas świateczny ? hahaha
To ja mam w Święta inne podniebienie :)
Nie piekłam nic.Zaraz za pierwszym razem poinformowałam ,że nie piekę i nie jem.Tego się trzymałam.Teraz dla Pdp piękę zopfa i zebrę.
Po upieczeniu kroję na kromki ,mrożę i mam dla babci.Czasami ich poczęsteuję ,ale bez przesady.Rodzina ma ochotę ,to przynosi sama.
Porządek ma być.