To zalezy od firmy, i tresci umowy zawartej z rodziną pdp
To zalezy od firmy, i tresci umowy zawartej z rodziną pdp
witaj kama ty z lubuskiego jestes a dokładniej jak mozesz napisac
teraz gadałam z koleżanką to dodała jeszcze ,że jak są krótkie wyjazdy to opiekunka koszty pokrywa a np 2 miechy i więcej to wtedy rodzina, bo wtedy to im się ewent kalkuluje, no i tak to jest :)
tak pytam bo ja mieszkam od 2 miesiecy w zielonej górze
Dziwne,ja zawsze jeździłam na krócej niż dwa miesiące i zawsze mialam zwracane za podróż w obie strony.Czasem jechałam na miesiąc,czasem na 6 tyg.,czasem nawet tylko na dwa tygodnie.Z własnej kieszeni płacić koszty podróży to jakies nieporozumienie.
Jedziemy służbowo a nie na wycieczkę.Nieważne że na krótko,przeciez to rodzina decyduje na ile.I pokrywa koszty podróży.Wydawało mi sie to naturalne i jestem zdziwiona że tak nie jest? A może rodzina płaci a firma mówi opiekunce ze niestety ,mniej niż dwa miesiące,to tylko polowa kosztów jest zwracana.Opiekunka przeciez nie sprawdzi,bo jak.
Dziwne,ja zawsze jeździłam na krócej niż dwa miesiące i zawsze mialam zwracane za podróż w obie strony.Czasem jechałam na miesiąc,czasem na 6 tyg.,czasem nawet tylko na dwa tygodnie.Z własnej kieszeni płacić koszty podróży to jakies nieporozumienie.
Jedziemy służbowo a nie na wycieczkę.Nieważne że na krótko,przeciez to rodzina decyduje na ile.I pokrywa koszty podróży.Wydawało mi sie to naturalne i jestem zdziwiona że tak nie jest? A może rodzina płaci a firma mówi opiekunce ze niestety ,mniej niż dwa miesiące,to tylko polowa kosztów jest zwracana.Opiekunka przeciez nie sprawdzi,bo jak.
Mój dziadek czuje się znacznie lepiej,dziś już miał normalny głos i spacerowal z kroplówką po sali. Na mój widok dostał jakiegos słowotku ,wzruszyl się jak przyszłam..dobrze ,ze mnie poznał,znaczy nie jest z nim żle :-).
Po szpitalu poszłam na miasto,ach..jak mi tego brakowało...Oglądałam wszystko bardzo dokładnie,upatrzyłam sobie kilka rzeczy,ale muszę się narazie zastanowić czy wogóle je chcę. Kupiłam sobie stalowo-szarą sukienkę w Only,która może spokojnie służyć też za tunikę.
W Galerii Kaufhof znalazłam perfumy o bardzo podobnym zapachu,których dostać nie mogę,jednak są trochę za drogie bo to 100 ml. kosztują 199 €,w polskich perfumeriach są mniejsze flakoniki za niższą cenę.
W poniedziałek wybieram się znowu na miasto,może dokupię to co upatrzyłam .
kama84 super by było sie spotkac tylko ja 3 grudnia jade