Na wyjeździe #36

03 stycznia 2017 19:03 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Fidel Castro nie żyje :lol3:

Ale jego pamięć będzie jeszcze trwała. Bardziej mnie interesuje czy doda zatańczyła, niekoniecznie na pogrzebie
03 stycznia 2017 19:05 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Ja bym chciała wiedzieć co na Kubie słychać?:-)

Ano......na Kubie to nie wiem co słychać, ale wiem co na Teneryfie. Zamiast.........
Pod koniec tego roku może będę mogła powiedzieć co na Kubie słychać, o ile urlopy nam się zejdą ze współpodróżującą :) W tym roku tylko to stanęło na przeszkodzie, ale....Teneryfa tez piękna
03 stycznia 2017 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Ano......na Kubie to nie wiem co słychać, ale wiem co na Teneryfie. Zamiast.........:-)
Pod koniec tego roku może będę mogła powiedzieć co na Kubie słychać, o ile urlopy nam się zejdą ze współpodróżującą :) W tym roku tylko to stanęło na przeszkodzie, ale....Teneryfa tez piękna :-)

Pewnie, wszystko przed nami
03 stycznia 2017 19:26 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Ale jego pamięć będzie jeszcze trwała. Bardziej mnie interesuje czy doda zatańczyła, niekoniecznie na pogrzebie:lol2:

Tak niewiele Hawanko brakowało, tak niewiele......dosłownie kilka dni w tę i we wtę. Ja nie mogłam przyspieszyc urlopu, a koleżanka, współpodrózniczka nie mogła pojechać póżniej, bo juz miała rezerwacje na święta zrobioną w górach od dnia, w którym wracałybysmy z Kuby. Ot, taki to psikus od losu :( Ale........ i tak pojadę, prędzej czy później :)
03 stycznia 2017 19:30
doda1961

:placz3: Tak niewiele Hawanko brakowało, tak niewiele......dosłownie kilka dni w tę i we wtę. Ja nie mogłam przyspieszyc urlopu, a koleżanka, współpodrózniczka nie mogła pojechać póżniej, bo juz miała rezerwacje na święta zrobioną w górach od dnia, w którym wracałybysmy z Kuby. Ot, taki to psikus od losu :( Ale........ i tak pojadę, prędzej czy później :)

Ja też
03 stycznia 2017 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Ja też:-)

A ceny w tym roku...bajeczne w grudniu były. Juz za 4200 zł mozna było 10 dni spędzić na karaibskiej plaży, pijąc mojito i tańcząc salsę. Nie wspomnę o tym, że moi przyjaciele polecieli na Zanzibar za 3600 zł na przykład. Ech, w tym roku biore urlop juz od połowy listopada i będę czekała na dobrą okazję, a jak się nie trafi, to trudno. Zapłacę ile trzeba będzie :)
03 stycznia 2017 20:00
Ratunku!!!!
Ludzie pomocy!
wlasnie ,,nadpekla,, mi protezka....
Nie nie nogowa, gebowa.
Jutro zadzwonie do firmy, bo nie mam EKUZ w rece.
Ale co potem?_
Musze toto zreperowac, czy nie daj Boze nowe dac zrobic,
Jaka jest kolej rzeczy ,jak to sie zalatwia ?-
Jakie kwity sa jeszcze potrzebne?_
A mialo byc tak pieknie, planowalam dentyste i inne bajery w PL...
03 stycznia 2017 20:03 / 4 osobom podoba się ten post
doda1961

......a wiosną szlag trafi podjazd, kostkę na ścieżce i inne schody :-) Taki to plon będzie z tego siania :-) soli.
Wypraktykowałam na własnej posesji :(

Sól mi zakupiono, instrukcje przekazano ... ja tu tylko sprzątam hahaha
03 stycznia 2017 20:34
doda1961

A ceny w tym roku...bajeczne w grudniu były. Juz za 4200 zł mozna było 10 dni spędzić na karaibskiej plaży, pijąc mojito i tańcząc salsę. Nie wspomnę o tym, że moi przyjaciele polecieli na Zanzibar za 3600 zł na przykład. Ech, w tym roku biore urlop juz od połowy listopada i będę czekała na dobrą okazję, a jak się nie trafi, to trudno. Zapłacę ile trzeba będzie :)

Tak, ceny były dobre. Ja na końcu kwietnia Rzym i Wiedeń, a potem zobaczymy
03 stycznia 2017 20:43
hawana

Tak, ceny były dobre. Ja na końcu kwietnia Rzym i Wiedeń, a potem zobaczymy:-)

Masz jakiegoś maila do dyspozycji? Tez planuję urlop wyjazdowy na koniec kwietnia.
03 stycznia 2017 20:44
acha , juz widze. Napiszę do Ciebie
03 stycznia 2017 20:49 / 1 osobie podoba się ten post
koralia

Ratunku!!!!
Ludzie pomocy!
wlasnie ,,nadpekla,, mi protezka....
Nie nie nogowa, gebowa.
Jutro zadzwonie do firmy, bo nie mam EKUZ w rece.
Ale co potem?_
Musze toto zreperowac, czy nie daj Boze nowe dac zrobic,
Jaka jest kolej rzeczy ,jak to sie zalatwia ?-
Jakie kwity sa jeszcze potrzebne?_
A mialo byc tak pieknie, planowalam dentyste i inne bajery w PL...

Mi się wydaje, że po prostu będziesz musiała zapłacić sama i Ci nie wróci nikt tej kasy. Na EKUS można tylko "leczyć" nagły ból, który nie daje się wytrzymać ( piszę o prawdziwych zębach) i nie całkowicie wyleczyć, tylko pozbyć się bólu. Myślę, że protezy w ogóle nie wchodzą w grę, ale może ktoś miał takie doświadczenia i Ci coś podpowie.
03 stycznia 2017 20:53
doda1961

Masz jakiegoś maila do dyspozycji? Tez planuję urlop wyjazdowy na koniec kwietnia.

W profilu
04 stycznia 2017 07:49 / 6 osobom podoba się ten post
No i stało się.... znowu jestem "na wyjeździe".
Urlop w domu minął jak sen i trzeba się wreszcie obudzić.
Stare, znane kąty - bez stresu.
Witajcie, zaraz się tutaj rozejrzę, bo widzę dużo nowości.
04 stycznia 2017 08:22 / 5 osobom podoba się ten post
Nugatka

Mi się wydaje, że po prostu będziesz musiała zapłacić sama i Ci nie wróci nikt tej kasy. Na EKUS można tylko "leczyć" nagły ból, który nie daje się wytrzymać ( piszę o prawdziwych zębach) i nie całkowicie wyleczyć, tylko pozbyć się bólu. Myślę, że protezy w ogóle nie wchodzą w grę, ale może ktoś miał takie doświadczenia i Ci coś podpowie.

Na EKUZ wyłacznie zdarzenia nagłe zcyklu "nieprzewlekłe" Peknięta protezka to nie z tej puli,chyba ze masz stosowne prywatne ubezpieczenie bo jak nie to raczej wsio z własnej kieszeni.:(