Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

13 maja 2017 19:29 / 2 osobom podoba się ten post
ania37

To nasza kolacja_porcja pdp_sałatka z tuńczykiem i warzywami +solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny....Chciałam na póżniej zachować, na Eurowizję,ale niestety, moja pdp ma dobry apetyt...
13 maja 2017 19:32 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Ja też potrafię, i wiele innych rzeczy. ...
Mimo że jestem tylko z województwa śląskiego.
A nie rodowitą ślązaczką.

No, patrz , coś w tym jest. Ja też nie rodowita Ślązaczka, tylko mieszkająca na Śląsku , a tak samo gotuję, szkoda, że fotek nie porobiłam,,,
Jak się chwalić, to się chwalić, a co?,,, ha haaa
13 maja 2017 19:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ellax2

Rambo, a jakbyś tak babcię poprosił, żeby dała Ci parę lekcji z gotowania? Kilka prostych potraw na początek... To nie jest takie trudne. Spróbuj. :gotowanie:

Owszem, będę musiał się zmusić. Nie wiem jednak, kiedy to nastąpi.
13 maja 2017 19:39 / 3 osobom podoba się ten post
Rambo8

Owszem, będę musiał się zmusić. Nie wiem jednak, kiedy to nastąpi.

Może wtedy, gdy babcia zaczyna robic obiad?
Jedna ważna rzecz: nie zmuszaj się. Dawno temu gotowanie to była moja zmora. Potem polubiłam, ale dopiero kiedy przestałam czuć presję i przymus. Nic na siłę.
13 maja 2017 19:41 / 3 osobom podoba się ten post
Ellax2

Może wtedy, gdy babcia zaczyna robic obiad? :oczko:
Jedna ważna rzecz: nie zmuszaj się. Dawno temu gotowanie to była moja zmora. Potem polubiłam, ale dopiero kiedy przestałam czuć presję i przymus. Nic na siłę.

Problem w tym, iż jestem długo w pracy, natomiast oglądając zdjęcia, czuję się niebywale bezradny. Nie potrafię tak gotować. Myślę jednak, iż te zdjęcia mnie zmotywują. Nie ukrywam, nie podoba mi się stanie przy garach ale wyjechać chcę oraz muszę.
13 maja 2017 19:47 / 3 osobom podoba się ten post
ania37

Gulasz z mięsa wołowego i wieprzowego, ryż i czerwona kapusta. Zjedzone do prawie czystego talerza.

13 maja 2017 19:49 / 4 osobom podoba się ten post
Rambo8

Problem w tym, iż jestem długo w pracy, natomiast oglądając zdjęcia, czuję się niebywale bezradny. Nie potrafię tak gotować. Myślę jednak, iż te zdjęcia mnie zmotywują. :-( Nie ukrywam, nie podoba mi się stanie przy garach ale wyjechać chcę oraz muszę.

Nie traktuj tego jak "stanie przy garach". Dużo potraw nie wymaga zbyt wiele wysiłku. Poza tym w De często robi się gotowce.
Po powrocie z pracy i posiłku gotuj z babcią obiad na następny dzień. Babcia będzie miała pomoc, a Ty naukę.
13 maja 2017 19:50 / 5 osobom podoba się ten post
Ellax2

Nie traktuj tego jak "stanie przy garach". Dużo potraw nie wymaga zbyt wiele wysiłku. Poza tym w De często robi się gotowce.
Po powrocie z pracy i posiłku gotuj z babcią obiad na następny dzień. Babcia będzie miała pomoc, a Ty naukę.

Rambo i kucharzenie. Zobaczę, jak mi wyjdzie pierwsza potrawa.
Dyskusja nie na temat = w blog Rambo8. O.
13 maja 2017 20:11 / 4 osobom podoba się ten post
A ja właśnie piekę dwie tarty na urodziny wnuczki pdp. Jedna z porami i fetą a druga z cukinią i szynką. Nie jestem taka wyrywna ale poprosiła mnie Pdp i nie wypadało odmówić.
Jutro tu mamy podwójną uroczystość. Miejsce zależeć będzie od pogody. W domu lub ogrodzie......
13 maja 2017 20:32 / 6 osobom podoba się ten post
Rambo8

Mam nadzieję, że nikogo tutaj nie urażę, bowiem uważam, iż obecne pokolenie kobiet nie potrafi tak gotować. Ubolewam. Jestem pod wrażeniem twoich umiejętności.

Połowicznie się z Tobą zgodzę,bo rzeczywiwście spora grupa młodych kobiet nie gotuje.I wcale nie dlatego,że im się nie chce.Niektórym się naprawde nie chce,ale większość nie umie gotować bo  gotuje mama i wręcz wygania z kuchni bo córeczka ma się tylko uczyc ,po części dlatego ,że kiedy taka dziewczyna ma się czegoś nauczyć jak znika z domu do liceum w mieście ,potem na studia albo za granicę....I z gotowania dupa:( Moje dzieci gotują bo do tego goniłam i sytuacje tego wymagała,wychodziłam rano wracałam wieczorem i nie miały wyjsci jak się nauczyć.Syn tylko ciast nie piecze:)
Niezależnie od wszystkiego gotowanie trzeba przynajmniej lubić troszkę bo bez tego w garmku będzie niejadalna jałowizna:(

A u nas dziś na obiad kluski z dziurką/przepis prosty :)wrzucę w Kulinaria-zrób i się pochwal:) i do tego wielkanocny bigos z zamrażarki.Mniam:)
14 maja 2017 07:14 / 3 osobom podoba się ten post
Młode ziemniaczki z koperkie, szparagi,sos ,i zrobie filet z kurczaka w panierce ,budyn 
14 maja 2017 11:06
Dzisiaj catering dostarczył: pierś z kurczaka w sosie,knedle ziemniaczane i szpinak...

14 maja 2017 11:18
udka z kurczaka , cukinia zasmażana , ryż
14 maja 2017 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

,,,,,,,, się nakulałaś tego w życiu,,,,:smiech2:

MeryKy, wiesz, że ja żartuję? ''głupawkę'' mam :radosc:

Elizko, jaka Ty śliczna w tym kapelusiku 
14 maja 2017 11:30 / 3 osobom podoba się ten post
Nic nie gotuje...co podadzą to zjem....