Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

14 maja 2017 11:46 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj gotuje moja Pdp ale ja oczywiście pomagam, czyli przewracam udka polskiej gąski oraz obrałam ziemniaki
14 maja 2017 11:50
kasia63

Połowicznie się z Tobą zgodzę,bo rzeczywiwście spora grupa młodych kobiet nie gotuje.I wcale nie dlatego,że im się nie chce.Niektórym się naprawde nie chce,ale większość nie umie gotować bo  gotuje mama i wręcz wygania z kuchni bo córeczka ma się tylko uczyc ,po części dlatego ,że kiedy taka dziewczyna ma się czegoś nauczyć jak znika z domu do liceum w mieście ,potem na studia albo za granicę....I z gotowania dupa:( Moje dzieci gotują bo do tego goniłam i sytuacje tego wymagała,wychodziłam rano wracałam wieczorem i nie miały wyjsci jak się nauczyć.Syn tylko ciast nie piecze:)
Niezależnie od wszystkiego gotowanie trzeba przynajmniej lubić troszkę bo bez tego w garmku będzie niejadalna jałowizna:(

A u nas dziś na obiad kluski z dziurką/przepis prosty :)wrzucę w Kulinaria-zrób i się pochwal:) i do tego wielkanocny bigos z zamrażarki.Mniam:)

Kasiu ja nigdy nie goniłam syna do gotowania, wrecz robiłam 3 obiady, inny dla syna, inny dla meża, inny dla mnie. A od 4 lat syn gotuje dla siebie i to bardzo smaczniutko. 
Wiele przepisow od niego ściągnęłam. 

U nas dziś sznycel, kartofel i sałata z mojej plantacji. 
14 maja 2017 12:06 / 5 osobom podoba się ten post
A ja mam dzisiaj na obiad MeryK
14 maja 2017 12:11 / 1 osobie podoba się ten post
Frytki , karkówka i mix sałat .
14 maja 2017 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dziś obiad "składany::)Wyciągnęłam rano jakąś chabaninę co miała być sznyclem a okazałą się tłustawą łopatką.Zajmę się nią jutro bo jeszcze nieodmrożona.A dziś będzie resztka wczorajszego bigosu,ostatnie 9 klusek,pieczone ziemniaczki z mrożonki i jakaś surówka.Taka zbieranina domowa:)Na deser lody gruszkowe:)
14 maja 2017 12:13 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

A ja mam dzisiaj na obiad MeryK :lol1:

Mycha-kanibalka?
14 maja 2017 12:21 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Elizko, jaka Ty śliczna w tym kapelusiku :buziaki:

Basiu, to kapelusik jest śliczy, z materiału , koronkowy,,,fajny Niemiecki .

Dziękuję
14 maja 2017 12:26 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Basiu, to kapelusik jest śliczy, z materiału , koronkowy,,,fajny Niemiecki .

Dziękuję :buziaki1:

Wyglądasz jak Stefcia Rudecka. Tło też idealnie pasuje.
14 maja 2017 12:28 / 3 osobom podoba się ten post
Ellax2

Wyglądasz jak Stefcia Rudecka. Tło też idealnie pasuje.:oklaski3:

Stefcia Rudecka ?? No, nie wiem, czy Ci ''zalajkować mam' hi hii, a kto to jest ??
14 maja 2017 12:30 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

A ja mam dzisiaj na obiad MeryK :lol1:

Pod Kościołem spotkanie, no, dobrze, że nie pod Mariackim Kościołem hi hiii   
14 maja 2017 12:32 / 3 osobom podoba się ten post
Ellax2

Wyglądasz jak Stefcia Rudecka. Tło też idealnie pasuje.:oklaski3:

A,aaa Elżbieta Starostecka, z filmu Trędowata .    no, podobna jestem do Niej, dziękuję
14 maja 2017 12:37 / 2 osobom podoba się ten post
Właśnie widzę, szukasz  kucharki a  nie partnerki. 
Myślę że dłuuugo bedziesz szukał. 
14 maja 2017 12:40 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

A,aaa Elżbieta Starostecka, z filmu Trędowata .    no, podobna jestem do Niej, dziękuję :-)

Tak, ta nowsza wersja ze Starostecką i Teleszyńskim. Ten film oglądałam tak często, że znałam teksty na pamięć.
14 maja 2017 12:45 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Pod Kościołem spotkanie, no, dobrze, że nie pod Mariackim Kościołem hi hiii    :zaklopotanie:

Ja tam mogę iść na Mariacką, biedactwa pouciekaja gdzie pieprz rośnie. A tak ogólnie to chyba się zmienił trochę charakter Mariackiej. Ale głowy sobie uciąć nie dam. Kto wie co będziemy z Meryjką dzisiaj robiły 
14 maja 2017 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
Podoba mi się Twój tok myślenia, może nawet wybaczę troszkę te,,bakterie, ale tylko troszkę...