Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

15 maja 2017 15:43 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Jestem (byłem?) wielkim mięsożercą.
Uwielbiam (uwielbiałem?) mięso w każdej postaci,
A pieczone, czy grillowane w szczególności!
Od miesiąca coś mi się porobiło.
Kupuje schab, szynkę, czy kurczaka –
-leży to tydzień w lodówce i wyrzucam na śmietnik
Jak tylko spojrzę na mięso to muszę lecieć do „łazienki”

Dzieje się tak dlatego , że epoka kiedy zjadaliśmy braci mniejszych już się kończy.
15 maja 2017 16:10
darekr

Jestem (byłem?) wielkim mięsożercą.
Uwielbiam (uwielbiałem?) mięso w każdej postaci,
A pieczone, czy grillowane w szczególności!
Od miesiąca coś mi się porobiło.
Kupuje schab, szynkę, czy kurczaka –
-leży to tydzień w lodówce i wyrzucam na śmietnik
Jak tylko spojrzę na mięso to muszę lecieć do „łazienki”

Na wędliny tez tak reagujesz?Zrób sobie badania,przede wszystkim biochemię.
15 maja 2017 17:16 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Na wędliny tez tak reagujesz?Zrób sobie badania,przede wszystkim biochemię.

Ugotowałem wczoraj żurek, z chrzanem, czosnkiem, prawdziwkami, jajkami, boczkiem i
przedewszystkim na mojej ulubionej surowej kiełbasie,
trochę pochlipałem, a kiełbasa poszła do śmieci.
15 maja 2017 18:33 / 2 osobom podoba się ten post
Rosół z niedzieli, natomiast w pracy odgrzewane udka z kurczaka, z pajdą chleba.
15 maja 2017 18:49 / 4 osobom podoba się ten post
Rambo8

Rosół z niedzieli, natomiast w pracy odgrzewane udka z kurczaka, z pajdą chleba.

Z niedzieli ? ....Ja to tylko z kury albo z wołowiny . Musi niedziela to jakas nowa rasa kur . Nie znam .
16 maja 2017 00:25 / 4 osobom podoba się ten post
EwaR65

Knorr przyjacielu pamietasz tego mena z kapusta??? Takiego zes mi smaka narobil,ze zrobilam kapustke! Dziekuja ci za pomysl! :aniolki: Zdjecie daje ale mi slabo wyszlo.

A kapustka palce lizać. Widać to!
16 maja 2017 00:27 / 3 osobom podoba się ten post
mel

udka , ryż , żółta papryka z marchwią podsmażane , ale już po obiadku , teraz łóżeczko ...

Podoba mi się.
16 maja 2017 12:19 / 2 osobom podoba się ten post
Frykadelki, ziemniaki, sałata. 
16 maja 2017 12:20 / 4 osobom podoba się ten post
Rosołek:)Dwie miseczki już "spróbowałam"hi hi hi
16 maja 2017 12:22 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Rosołek:)Dwie miseczki już "spróbowałam"hi hi hi

Też tak mam z rosołkiem, hihi
16 maja 2017 14:44 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki młode, posypane koperkiem, jajecznica, miało być jajko sadzone, wyszła jajecznica, oraz do popicia Maślanka.
A, kto bogatemu zabroni, prawda??,,,,
16 maja 2017 14:46 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Z niedzieli ? ....Ja to tylko z kury albo z wołowiny . Musi niedziela to jakas nowa rasa kur . Nie znam .

A ja zmieszałam kurę z wołowiną dzisiaj tzn. we wtorek.
16 maja 2017 14:53 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaki z wody ,ryba panierowana,szpinak sos koperkowy,budyn
16 maja 2017 15:19 / 5 osobom podoba się ten post
jak czytam co gotujecie , to aż mnie w dołku ściska ---- a ja mogę powiedziec tylko jedno --- sezon (6 tygodni ) na mielone uważam za otwarty
16 maja 2017 15:36 / 1 osobie podoba się ten post
lolowa

jak czytam co gotujecie , to aż mnie w dołku ściska ---- a ja mogę powiedziec tylko jedno --- sezon (6 tygodni ) na mielone uważam za otwarty

Tzn., ze przez 6 tygodni bedziesz mielone jadła. Tak monotematycznie?