Internet w Niemczech

16 lutego 2014 16:25
iwunia

Hej Kasia !! to jak najlepiej doładować,kiedy,bo mi sie 19 lutego  konczy miesiac...

Ja już nigdy nie doładuję wcześniej!!1Dopiero jak się skończy!Czyli u Ciebie -jak się skonczy 19ego to 20 rano bedziesz miała ustawione automatycznie na 24godziny.Wtedy wbij kod doładowania ,ustaw na 30dni,zamknij,za chwile otworz z powrotem,sprawdx czy kasa pobrana i czy masz napis 30tage - jesli tak tzn ze taryfa zatwierdzona,mozna włączyć net:)Jak zrobisz to wczeŚniej,zanim posprawdzasz,to zeźre 2 euro i juz nie ustawisz na 30dni!!!
16 lutego 2014 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ja już nigdy nie doładuję wcześniej!!1Dopiero jak się skończy!Czyli u Ciebie -jak się skonczy 19ego to 20 rano bedziesz miała ustawione automatycznie na 24godziny.Wtedy wbij kod doładowania ,ustaw na 30dni,zamknij,za chwile otworz z powrotem,sprawdx czy kasa pobrana i czy masz napis 30tage - jesli tak tzn ze taryfa zatwierdzona,mozna włączyć net:)Jak zrobisz to wczeŚniej,zanim posprawdzasz,to zeźre 2 euro i juz nie ustawisz na 30dni!!!

Dzięki Kasia,zrobie tak jak mówisz.....pozdr...
16 lutego 2014 17:14
kasia63

Ja ma do dziś, do 16.02 i za radą Kasi zawsze dołądowuję nastepnego dnia , czyli dołąduję dopiero jutro :)

16 lutego 2014 18:14
iwunia

Dzięki Kasia,zrobie tak jak mówisz.....pozdr...

Tylko się nie nerwuj, jak zaraz nie wskoczy jak trzeba, ja miałam taki przypadek, że musiałam prawie 48 godzin czekac, bo coś sie tam zacięło czy coś więc zaopatrz sie na wszelki wypadek w cierpliwość, bo zaskoczy na pewno,to tak jakby co piszę, ale przeważnie jest zaraz. 
16 lutego 2014 19:01
efka66

Tylko się nie nerwuj, jak zaraz nie wskoczy jak trzeba, ja miałam taki przypadek, że musiałam prawie 48 godzin czekac, bo coś sie tam zacięło czy coś więc zaopatrz sie na wszelki wypadek w cierpliwość, bo zaskoczy na pewno,to tak jakby co piszę, ale przeważnie jest zaraz. 

Jak jest weekend, czsami trwa dłużej
w zwykłe dni najczęściej po chwili jest załądowane.

16 lutego 2014 19:07
U mnie to nie było w weekend, środek tygodnia, ale to taki psikus się może wkradł, bo 6 razy było dobrze, a za 7 pod górkę.

Tak tylko napisałam Iwuni, zeby jakby co się nie denerwowała, bo ona i tak tam ma stresa. 
16 lutego 2014 19:22
efka66

no ty mnie nie strasz...bo nie dość ,że mam tu pod górke z dziadkiem ,to jeszcze neta mam nie mieć,chyba se gardło podetne.....
16 lutego 2014 19:34
iwunia

no ty mnie nie strasz...bo nie dość ,że mam tu pod górke z dziadkiem ,to jeszcze neta mam nie mieć,chyba se gardło podetne.....

Iwunia,soryyyyyyy, na pewno będzie dobrze, napisałam tylko,ze jak doładujesz, to net na pewno bedzie,  oj odwrotny skutek mój post wywołał, a to dlatego, że ja się niepotrzebnie stresowałam, wybacz:)
16 lutego 2014 19:36
efka66

Iwunia,soryyyyyyy, na pewno będzie dobrze, napisałam tylko,ze jak doładujesz, to net na pewno bedzie,  oj odwrotny skutek mój post wywołał, a to dlatego, że ja się niepotrzebnie stresowałam, wybacz:)

Wybaczam !!! Choc ziarno niepewności zasiałaś w mojej skołatanej głowie.....mój PAN DOKTOR bardzo mi ta głowę męczy......buziaki...
17 lutego 2014 20:06
"No właśnie Gabrysiu, starszy Pan nie może przypomnieć sobie hasła do konta administratora i tu alles kaput -)) Już wcześniej, jak mi napisałaś o administratorze, to chciałam to zrobić. Liczę jednak, że sobie jednak przypomni.  Tak to jest HP.
Zajrzałam w informacje o systemie i tam jest- Service Pack 2.To chyba potrzeba zmienić, żeby było 3 tylko jak?"

1) Service Pack 3 możesz pobrać z tej strony: (od razu kliknij w Öffnen, a nie Speichern)
http://www.microsoft.com/de-de/download/details.aspx?id=25129

możesz też pobrać poprzez włączenie Windows Update - ale będzie Ci sie ładowało mnóstwo innych/wczesniejszych aktualizacji.

2) Co do hasła administratora, to spróbuj wykonać taki trick: (ze swojego konta)
- prawym klawiszem myszki kliknij na ikinkę komputera na pulpicie > otworzy się lista
- teraz lewym klawiszem kliknij w "zarządzaj" (powinno to być 4 polecenie) > otworzy się okienko zarządzania kompem,
- rozwiń (klikając w +) użytkownicy i grupy lokalne,
- znajdź administratora (na liście po prawej stronie) i kliknij 2x lewym klawiszem
- w okienku administratora: ostatnie 5 pozycji to małe okienka z opcjami konta i hasła (na pewno któraś jest zaptaszkowana - koniecznie zapisz która!)
- odptaszkuj wszystkie opcje (muszą byś puste kwadraciki)
- wciśnij na dole "zastosuj" (bestätigen lub coś podobnego)  + OK  i zamknij pozostałe okienko.
- teraz się wyloguj ze swojego konta i spróbuj się zalogować na to 2gie konto (mam nadzieję, że są tylko 2),
- gdyby Ci się nie udało to wyłącz i włącz kompa i znowu spróbuj.

Mam nadzieję, że się uda :)  - napisz koniecznie !!!

-

17 lutego 2014 20:44
Gabrysia

"No właśnie Gabrysiu, starszy Pan nie może przypomnieć sobie hasła do konta administratora i tu alles kaput -)) Już wcześniej, jak mi napisałaś o administratorze, to chciałam to zrobić. Liczę jednak, że sobie jednak przypomni.  Tak to jest HP.
Zajrzałam w informacje o systemie i tam jest- Service Pack 2.To chyba potrzeba zmienić, żeby było 3 tylko jak?"

1) Service Pack 3 możesz pobrać z tej strony: (od razu kliknij w Öffnen, a nie Speichern)
http://www.microsoft.com/de-de/download/details.aspx?id=25129

możesz też pobrać poprzez włączenie Windows Update - ale będzie Ci sie ładowało mnóstwo innych/wczesniejszych aktualizacji.

2) Co do hasła administratora, to spróbuj wykonać taki trick: (ze swojego konta)
- prawym klawiszem myszki kliknij na ikinkę komputera na pulpicie > otworzy się lista
- teraz lewym klawiszem kliknij w "zarządzaj" (powinno to być 4 polecenie) > otworzy się okienko zarządzania kompem,
- rozwiń (klikając w +) użytkownicy i grupy lokalne,
- znajdź administratora (na liście po prawej stronie) i kliknij 2x lewym klawiszem
- w okienku administratora: ostatnie 5 pozycji to małe okienka z opcjami konta i hasła (na pewno któraś jest zaptaszkowana - koniecznie zapisz która!)
- odptaszkuj wszystkie opcje (muszą byś puste kwadraciki)
- wciśnij na dole "zastosuj" (bestätigen lub coś podobnego)  + OK  i zamknij pozostałe okienko.
- teraz się wyloguj ze swojego konta i spróbuj się zalogować na to 2gie konto (mam nadzieję, że są tylko 2),
- gdyby Ci się nie udało to wyłącz i włącz kompa i znowu spróbuj.

Mam nadzieję, że się uda :)  - napisz koniecznie !!!

-

Gabrysiu ale ja nie mogę znależć Offnen tylko od razu przerzuca mnie do Update.-((

17 lutego 2014 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
Amelka, jeszcze uzupełnienie do dodatku SP3

Jest to duuuży plik, więc najlepiej nastaw sobie aktualizację na noc ...
najpierw spróbuj z tym kontem administratora

Jak wciśniesz Herunterladen (SP3) - pokaża Ci się 2 możliwości > pobierz jednak z 1szej (Microsoft Update) ....terz się dopatrzyłam, ze ten 2gi sposób to plik ISO na CD ...trzeba wypalać obraz na płytce itd -za dużo roboty ;)
17 lutego 2014 20:51 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Gabrysiu ale ja nie mogę znależć Offnen tylko od razu przerzuca mnie do Update.-((

No to sprawa się rozwiązała :) :)  Przed chwilą Ci napisałam .....UPDATUJ !
Możesz w międzyczsie normalnie pracować na kompie :)
17 lutego 2014 21:06
Gabrysia

Amelka, jeszcze uzupełnienie do dodatku SP3

Jest to duuuży plik, więc najlepiej nastaw sobie aktualizację na noc ...
najpierw spróbuj z tym kontem administratora

Jak wciśniesz Herunterladen (SP3) - pokaża Ci się 2 możliwości > pobierz jednak z 1szej (Microsoft Update) ....terz się dopatrzyłam, ze ten 2gi sposób to plik ISO na CD ...trzeba wypalać obraz na płytce itd -za dużo roboty ;)

Jeśli chodzi o administratora, Gabrysiu, zrobiłam wszystko po kolei jak napisalaś, wszystko to znalazłam i odptaszkowałam ale niestety system nie pozwala zastosować ani zarządzaj ani nie można potwierdzić ok, bo pojawia się komunikat z ostrzeżeniem i czerwona strzałką jak również dziwnym odgłosem laptopa, jakby na mnie krzyczał  -))
Odpocznę i jutro przystapię do wgrywania Microsoft Update.
A może i hasełko się przypomni jutro. 
17 lutego 2014 21:08
Gabrysia

No to sprawa się rozwiązała :) :)  Przed chwilą Ci napisałam .....UPDATUJ !
Możesz w międzyczsie normalnie pracować na kompie :)

A i bardzo dziękuję za bardzo czytelne i zrozumiałe podawanie informacji -))
I zaznaczam, że w kompie wszystko mam po niemiecku -))