Internet w Niemczech

15 lutego 2014 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
I tak trzymaj, prosze, nie zebym nie wierzyla w Twoje zdolnosci, ale tak na wszelki wypadek ... A swoja szosa jak internet Ci dziala, polepszylo sie ?
15 lutego 2014 12:07 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też nie aktualizuję,kiedy się to przeglądarce"zamarzy",a swoją drogą,to jako,że również uzywam Windowsa,to sobie wczoraj przeskanowałam komputer programem antymalwarowym,który wykrywa "dzikie"przeklądarki",typu ask.com,snap.do i inne upierdliwe tolbary.To jest gorsze niz wirus,no i tak jest traktowane.I mimo,że mój komp działał ok,to program znalazł tego całkiem sporą ilość.
15 lutego 2014 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
Możesz mieć,jak najbardziej,tym bardziej,że CCcleaner na to nie pomaga,a to ask.com jak się weżre,to mozna czasem tylko usunąć odinstalowywując przeglądarkę i instalując ja na nowo i uważając,aby nic się nie przyczepiło.Ja stosowałam program Malwarebytes-antimalware,jest bezpłatny i niczego mi na kompie nie nawywijał.Mozna stosaować przy Win7,też mam ten system.Lepiej jednak skonsultuj sprawe z Emilią,ona wie ,co masz na kompie.
Tym programem od Emilli tez skanowałam,nie powiem,programik fajny,na pewno będę stosować przy podejrzeniach infekcji,ale ten,którym skanowałam działa bardziej"specjalistycznie",że tak to określę i jeszcze po programie Emilii wykrył dość sporo niespodzianek,które niechciane przeglądarki"porozsiewały".
15 lutego 2014 22:22
Staralam się dokładnie przeczytać ten temat,ale jestem tak lewa że i tak nic nie wiem.Mam sticka-Alcatel z kartą Lycamobile.Pierwsze doładowanie zrobili mi w sklepie a teraz to nie wiem jak postępować,czy wystarczy jak doładuję konto w telefonie?
15 lutego 2014 23:04 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ja też nie aktualizuję,kiedy się to przeglądarce"zamarzy",a swoją drogą,to jako,że również uzywam Windowsa,to sobie wczoraj przeskanowałam komputer programem antymalwarowym,który wykrywa "dzikie"przeklądarki",typu ask.com,snap.do i inne upierdliwe tolbary.To jest gorsze niz wirus,no i tak jest traktowane.I mimo,że mój komp działał ok,to program znalazł tego całkiem sporą ilość.

Tina, czy o tym programie piszesz?

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html

Andrea: Spokojnie, na bank masz tak z 90 % tych smieci usuniete, jesli to ten program, co powyzej w linku - zaczekaj do jutra, dopiero z wizyty wrocilismy, udalo sie PDP do lozka zapakowac. Ten program najpierw zainstaluje u siebie i podam Ci jak go zainstalowac, bo tam trzeba jedna pozycja odptaszkowac, i wogole jak sama go zainstaluje i przetestuje - to dam Ci recepte, w dzien napisze. Teraz jestem po, hmm, testowaniu 20-letniego wina i nie bardzo mam jasny umysl. 
Spoko, spoko, wszystko pod kontrola, dzisiejsza wizyta byla "dla mnie", nie zajmowalam sie PDP, tylko razem z jej mezem robilismy blyskawiczny wieczorny serwis pizamowy.
16 lutego 2014 00:26 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Andrea: Spokojnie, na bank masz tak z 90 % tych smieci usuniete, jesli to ten program, co powyzej w linku - zaczekaj do jutra, dopiero z wizyty wrocilismy, udalo sie PDP do lozka zapakowac. Ten program najpierw zainstaluje u siebie i podam Ci jak go zainstalowac, bo tam trzeba jedna pozycja odptaszkowac, i wogole jak sama go zainstaluje i przetestuje - to dam Ci recepte, w dzien napisze. Teraz jestem po, hmm, testowaniu 20-letniego wina i nie bardzo mam jasny umysl. 
Spoko, spoko, wszystko pod kontrola, dzisiejsza wizyta byla "dla mnie", nie zajmowalam sie PDP, tylko razem z jej mezem robilismy blyskawiczny wieczorny serwis pizamowy.

Żeby nie było,że słodzę,jesteś niesamowita:)   RESPEKT:)
16 lutego 2014 09:03
Doswiadczyłam wczoraj przymusowej internetowej abstynencji!!!!!!Mam ten z ALDI.Był do 15.02.Nowe doładowanie wklepałam
sobie 14ego.Chciałam zobaczyć czy rzeczywiście będzie tak ,jak tu któras pisała-że się automatycznie zatwierdzi na kolejne 30 dni.I niestety nie!.Wczoraj rano sobie hulał jeszcze na starym doładowaniu.A po 15ej koniec-włączyłam kompa a tu zamiast 30Tage-24 Stunde ,ale kasa nie ściągnięta,więc nie uruchamiałam neta i czekałam.Kasę ściągnęło dopiero dziś i wskoczył na 30 dni bez problemu,ale musiałam ustawić taryfę od nowa.Całe popołudnie i wieczór bez Was:)Buuuuu.Lecę odrabiać wczorajsze zaległości:)
16 lutego 2014 09:08 / 1 osobie podoba się ten post
Tylko jeden dzień, Kasia, po tygodniu pewnie byś pogryzła ściany i spowodowała zawalenie budynku...
16 lutego 2014 09:22 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Doswiadczyłam wczoraj przymusowej internetowej abstynencji!!!!!!Mam ten z ALDI.Był do 15.02.Nowe doładowanie wklepałam
sobie 14ego.Chciałam zobaczyć czy rzeczywiście będzie tak ,jak tu któras pisała-że się automatycznie zatwierdzi na kolejne 30 dni.I niestety nie!.Wczoraj rano sobie hulał jeszcze na starym doładowaniu.A po 15ej koniec-włączyłam kompa a tu zamiast 30Tage-24 Stunde ,ale kasa nie ściągnięta,więc nie uruchamiałam neta i czekałam.Kasę ściągnęło dopiero dziś i wskoczył na 30 dni bez problemu,ale musiałam ustawić taryfę od nowa.Całe popołudnie i wieczór bez Was:)Buuuuu.Lecę odrabiać wczorajsze zaległości:)

Biedactwo,
podjedz sobie szyneczki na tego stresa, działa.
16 lutego 2014 09:39
emilia

Tak o tym programie pisałam,u mnie się sprawdził.Może spokojnie pracować z antywirusem,nie kolidują ze sobą,mam go na kompie,potwierdzam co piszą.Jak na bezpłatny programik,to naprawdę skuteczny,szukałam czegos takiego,to prawie wszystko płatne.Znalazłam tylko Ashampoo z bezpłatnych,ale to dla posiadaczy sporej ilości RAM-u ,mój netbook spowalniał,totez musiałam odinstalować.
16 lutego 2014 09:42
scarlet

Biedactwo,
podjedz sobie szyneczki na tego stresa, działa.

A szyneczka na stresa dobra.Jako mięsożerna istota wolę niż czekoladki:).
16 lutego 2014 13:22
A wiec tak - NIE sciagajcie tego programu z dobrych programow, przy okazji "leci" nastepny smiec. Przetestowalam !
Link do absolutnie czystej wersji tego programu:

https://www.malwarebytes.org/

Na tej stronie klik w Free version download. Bez obaw, pozniej, przy instalacji jest wybor jezyka i JEST polski jako domyslny.
W czasie instalacji KONIECZNIE trzeba uwazac, na pewnym etapie jest okienko, a w nim trzy zaptaszkowane pozycje. TRZEBA odznaczyc pierwsza i trzecia, zostawic zaptaszkowana tylko srodkowa - aktualizacja.

Podczas instalacji sa pytania, czy chce sie dolaczyc program do Startu, czy chce sie miec ikone na pulpicie, podalam TAK.
Po uruchomieniu programu wyswietla sie okno, gdzie jest wybor skanowania, wybralam szybkie skanowanie, bo nie mam tyle czasu, zeby sledzic caly czas. Szybkie skanowanie na ok. 200 GB, jakie mam dla Windowsa trwalo ok. 10 minut. Po zakonczeniu skanowania trzeba zaptaszkowac wszystkie pozycje, ktore program znalazl i kliknac USUN, pokaze sie log, ktory mozna sobie gdzies tam zapisac, ale niekoniecznie i ostrzezenie, ze nastapi restart systemu.

Program jest bardzo sprytny, pomimo zabezpieczen znalazl mi 5 pozycji do usuniecia, co prawda cztery z nich byly juz w koszu, ale jedna tkwila w rejestrze.

Przy sciaganiu z dobrych programow od razu mi Comodo zglosilo "gleboki protest" i slusznie, byly dwa toolbary i jeden plik do sledzenia podczepione.
16 lutego 2014 13:27
Emilka,przez Twoje posty zaczełam wątpić w moją umiejętność czytania ze zrozumieniem :))))))))))))))))
16 lutego 2014 13:29
wiewiorka

Emilka,przez Twoje posty zaczełam wątpić w moją umiejętność czytania ze zrozumieniem :))))))))))))))))

Jeny, co sie stalo ???
16 lutego 2014 13:32
emilia

A wiec tak - NIE sciagajcie tego programu z dobrych programow, przy okazji "leci" nastepny smiec. Przetestowalam !
Link do absolutnie czystej wersji tego programu:

https://www.malwarebytes.org/

Na tej stronie klik w Free version download. Bez obaw, pozniej, przy instalacji jest wybor jezyka i JEST polski jako domyslny.
W czasie instalacji KONIECZNIE trzeba uwazac, na pewnym etapie jest okienko, a w nim trzy zaptaszkowane pozycje. TRZEBA odznaczyc pierwsza i trzecia, zostawic zaptaszkowana tylko srodkowa - aktualizacja.

Podczas instalacji sa pytania, czy chce sie dolaczyc program do Startu, czy chce sie miec ikone na pulpicie, podalam TAK.
Po uruchomieniu programu wyswietla sie okno, gdzie jest wybor skanowania, wybralam szybkie skanowanie, bo nie mam tyle czasu, zeby sledzic caly czas. Szybkie skanowanie na ok. 200 GB, jakie mam dla Windowsa trwalo ok. 10 minut. Po zakonczeniu skanowania trzeba zaptaszkowac wszystkie pozycje, ktore program znalazl i kliknac USUN, pokaze sie log, ktory mozna sobie gdzies tam zapisac, ale niekoniecznie i ostrzezenie, ze nastapi restart systemu.

Program jest bardzo sprytny, pomimo zabezpieczen znalazl mi 5 pozycji do usuniecia, co prawda cztery z nich byly juz w koszu, ale jedna tkwila w rejestrze.

Przy sciaganiu z dobrych programow od razu mi Comodo zglosilo "gleboki protest" i slusznie, byly dwa toolbary i jeden plik do sledzenia podczepione.

Też instalowałam czystą wersję,a co do dobrych programów,to o ile dobrze pamiętam ściągnęłam jakąś wtyczkę i też były toolbary podczepione.Tak,że trzeba uważac,bo potem tych śmieci ciężko się pozbyć.A  ask.com ,to pozbyłam się tylko odinstalowywując przeglądarkę i instalując ją na nowo.A programik antymalwarowy sprawuje się dobrze,bo blokuje na bieżąco smieci,które mają czelność się"dobijać".