Internet w Niemczech

24 lutego 2014 11:26
Gabrysia

Tak - i to jeden z najlepszych :)
Rozumiem, ze masz go gratis przynajmniej na rok.

A tu jeszcze na temat legalności oglądania filmów, słuchania muzyki, ściągania etc. w DE:
http://www.pcwelt.de/ratgeber/Legal_oder_illegal__So_ist_die_Rechtslage_im_Web-Streaming_und_Co.-7932244.html

Bardzo dziękuję i sprawdzę na jak długo mam go za darmo ;-))
24 lutego 2014 11:38
Gabrysia

Tak - i to jeden z najlepszych :)
Rozumiem, ze masz go gratis przynajmniej na rok.

A tu jeszcze na temat legalności oglądania filmów, słuchania muzyki, ściągania etc. w DE:
http://www.pcwelt.de/ratgeber/Legal_oder_illegal__So_ist_die_Rechtslage_im_Web-Streaming_und_Co.-7932244.html

Gabrysiu, mam kolejny problem tzm razem z wgrzwaniem zdjęć w celu przesłania ich np. e-mailem. Otóż włożyłam kartę pamięci z aparatu do lapka, ładnie się zgrało i dalej zonk. Nie pozwala otworzyć bezpośrednio i nakazuje mi Dateityp geoffnet werden. Dalej Im Store nach einer App suchen. Jak zaczęłam szukać w tym App a tam różne cuda wszystkie inne niż moje fotki. Nie chcę, żeby moje fotki przypadkiem trafiły do netu ) Przesunęłam ten folder na pulpit i wisi mi teraz jakiś DCIM, w którym wiem, że są moje zdjęcia.
24 lutego 2014 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
Jakiej anteny-cos gadacie od rzeczy dobra kobiet:):):)
24 lutego 2014 12:06 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Gabrysiu, mam kolejny problem tzm razem z wgrzwaniem zdjęć w celu przesłania ich np. e-mailem. Otóż włożyłam kartę pamięci z aparatu do lapka, ładnie się zgrało i dalej zonk. Nie pozwala otworzyć bezpośrednio i nakazuje mi Dateityp geoffnet werden. Dalej Im Store nach einer App suchen. Jak zaczęłam szukać w tym App a tam różne cuda wszystkie inne niż moje fotki. Nie chcę, żeby moje fotki przypadkiem trafiły do netu :-)) Przesunęłam ten folder na pulpit i wisi mi teraz jakiś DCIM, w którym wiem, że są moje zdjęcia.

Amelka - a wgrałaś program obsługujący Twój aparat fotograficzny?
24 lutego 2014 12:16 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea - napisz w końcu co znalazł Comodo !

Jak w autostarcie miałaś tego WiFi findera Boingo - to może łączyłaś się przez hotspot (zamiast Twój reuter) - i dlatego muliło :) :)
24 lutego 2014 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

O to się cieszę,że pozbyłaś się niechcianych gości na komputerze i nie musiałaś bardziej "brutalnych"metod stosować,bo to świństwo potrafi być upierdliwe.
Może dokończę,jak w desperacji usuwałam jednego śmiecia,który tez wżarł mi się w system ,może się komu przyda.Wczoraj napisałam oględnie,bo piesu mój piszczał,że chce wyjść:)
Wlazłam w menegera zadań w procesy,przez tryb awaryjny z dostępem do sieci,odszukałam "zbója" i zatrzymałam proces w menegerze.
Potem otworzyłam panel sterowania i przez ten panel przeszukiwałam dyski i to co było powiązane z infekcją ,usuwałam.
Potem musiałam otworzyć rejestr windowsa poleceniem regedit ,i stamtąd wszystko,co było zainfekowane usunąć.Tak pozbyłam się trwale problemu,bo żaden skaner nie dawał rady.Ale nie życzę nikomu,aby musiał w ten sposób postępować,bo to żmudne ,wkurzające no i myślałam ,że wady wzroku sie nabawie.

Tina - a nie prościej i bezpieczniej programikiem RKill  ?
24 lutego 2014 12:35
Gabrysia

Tina - a nie prościej i bezpieczniej programikiem RKill  ?

Nie znam tego programu,a syn tak się na mnie wkurzył,że powiedział,żebym żadnych wynalazków nie instalowała,tylko postąpiła wg jego instrukcji.No,bez nich bym sobie wtedy nie poradziła,a i powiem Ci że wtedy i Combofix był w robocie i on tego rootkita zdiagnozował,ale syn zabronił mi dezynfekcji i zarządził usuwanie ręczne.Biorąc pod uwagę fakt,że mało wtedy nie zwariowałam,to nabyłam nowych umiejętności.Zobaczę zaraz w necie co to,ża program,może kiedyś się przyda.
24 lutego 2014 12:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzięki za info :)
Jestem po prostu ciekawa przyczyny tego mulenia, nawet po wyrzuceniu siajstwa.

Andrejka, rzeczywiście ......teraz czyść już tylko zewnętrznie :D :D :D
24 lutego 2014 12:54 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie znam tego programu,a syn tak się na mnie wkurzył,że powiedział,żebym żadnych wynalazków nie instalowała,tylko postąpiła wg jego instrukcji.No,bez nich bym sobie wtedy nie poradziła,a i powiem Ci że wtedy i Combofix był w robocie i on tego rootkita zdiagnozował,ale syn zabronił mi dezynfekcji i zarządził usuwanie ręczne.Biorąc pod uwagę fakt,że mało wtedy nie zwariowałam,to nabyłam nowych umiejętności.Zobaczę zaraz w necie co to,ża program,może kiedyś się przyda.

Tu masz opis tego programu - malutki, szybciutki, bezpieczny :)

Tina, może zainteresuje Cię ta witryna i blog - jest tu mnóstwo ciekawych i prostych porad.
http://traxter-online.net/zamykanie-procesow-malware/
24 lutego 2014 12:54 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mam tak samo , zakaz instalowania wynalazkow .Kiedy rozmawiam na Skype i pytam syna  o   .......... slysze ciezki oddech i ...........mama ,mowilem ..... ,a ja .... tak ,tak i juz rozumiem .Odwoluje nadawanie  , do nastepnego ......... i smiech.Co mam zrobic ,jak czasami mnie swedza rece-palce z ciekawosci .
24 lutego 2014 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
Gabrysia

Tu masz opis tego programu - malutki, szybciutki, bezpieczny :)

Tina, może zainteresuje Cię ta witryna i blog - jest tu mnóstwo ciekawych i prostych porad.
http://traxter-online.net/zamykanie-procesow-malware/

Andrejka - dałaś mi plusika za ten post - dziękuję :)

Jednak nie obraź się - ta stronka nie jest dla Ciebie !! Poczytać oczywiście możesz, ale tylko poczytać !
Nawet pomimo Twojego prawie doktoratu .....tu jednak potrzebna jest habilitacja :) :)
Na poważnie: ta strona jest przydatna dla osób juz zaawansowanych w rozwiązywaniu różnych problemów. Przestrzegam też inne dziewczyny ze swędzącymi paluszkami :)  - ingerencja w procesy i inne składniki systemu może się smutno skończyć ....padnie cały system!

Po wewnętrznym i zewnętrznym liftingu lapka życzę Ci biegania prostymi ścieżkami po internecie i omijanie tych krętych :D ....wszystkich superokazyjnych aplikacji, które to niby nam wszystko ułatwią itd.
W internecie - tak jak w swiecie realnym nikt nikomu za darmo nic nie daje ...ta darmocha moze drogo kosztować ;(

Sory - wyszło "kazanko" :D : D ....ale może komuś się przyda :)
24 lutego 2014 19:38 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

Amelka - a wgrałaś program obsługujący Twój aparat fotograficzny?

Nie. A jak mam to zrobić?
Gabrysiu, a w ogóle to jesteś tak; niezawodna, rzetelna, zawsze pomocna, bezinteresowna, konkretna, mądra, superowa Babka
c.d.n. -))
24 lutego 2014 20:08
amelka55

Nie. A jak mam to zrobić?
Gabrysiu, a w ogóle to jesteś tak; niezawodna, rzetelna, zawsze pomocna, bezinteresowna, konkretna, mądra, superowa Babka :-)) 
c.d.n. -))

Podaj nazwe swojego aparatu - dokladna. I Twoj system operacyjny - winxp, win7, win8?
24 lutego 2014 20:16
emilia

Podaj nazwe swojego aparatu - dokladna. I Twoj system operacyjny - winxp, win7, win8?

ja mam win8 a mój aparat to Canon PC1264.
24 lutego 2014 21:00
amelka55

ja mam win8 a mój aparat to Canon PC1264.

Sluchaj, a Ty nie masz plytki CD od aparatu? Zwykle sa razem z aparatem sprzedawane, to znaczy w zestawie powinna byc. Szukam i jakosik nie moge znalezc ...