buuuu, ale mam problem,dziewczyny jak przelaczyc net z aldika na ta opcje 30dniową,nie moge, tam w mein tarif jest ta opcja 24stunde,jak przelaczam na 30dni to i rak jest na 24,nie wiem, nie moge tego ogarnac, podpowie ktoras?:)pieknie prosze
buuuu, ale mam problem,dziewczyny jak przelaczyc net z aldika na ta opcje 30dniową,nie moge, tam w mein tarif jest ta opcja 24stunde,jak przelaczam na 30dni to i rak jest na 24,nie wiem, nie moge tego ogarnac, podpowie ktoras?:)pieknie prosze
jak sprawdzic ile mam pieniedzy?no i w ogole to jest tak, ze ja wczoraj kupilam z aldika, pani byla tak mila, ze telefonicznie zarejestrowala itd, no i po paru godz byl aktywny, ale jak to teraz ustawic?bądz dobra forumową kolezanką, wytlumacz ciemnocie jak to zrobić:):)
z ciekawości napisz czy anulowali Ci tą usługę lub ewentualnie czy można łączyć ją z internetem
dzien dobry , mialam podobnie , okazalo sie ze musze telefonicznie zamowic taryfe , dzwonilam z e-plusa na 1155 tam wszystko mi powiedzieli czyli mowia jakie taryfy sa , ta opcja 30 dni to chyba xl flatrate za 14 ,99
Żeby sprawdzic ile masz kasy na Aldikowym koncie wejdź na to niebieskie prostokatne okno-pokażą sie 3 mniejsze okienka-wejdź na MEINE TARIF-tam zobaczysz ile masz na koncie.Jak masz przynajmniej 15 euro i coś jeszcze po przecinku to uda Ci sie ustawić na 30dni te taryfę XL,ale jak masz równo 15 euro to nie ,bo w trakcie tych operacji progrma pobiera kilka centów.Powiedzmy ,że masz więcej niz 15-wchodzisz na FLATRATES BUCHEN/ANDERN- i zaznaczasz ptaszkiem 30dni,akceptujesz i zamykasz.Powinnas dostać smsa,pokaże sie na dole w prawym rogu ekranu.Ja zawsze robie tak ,że nawet jak się ten smsm nie pokaże to zamykam to duże okno i za chwile otwieram ponownie.Najpierw sprawdzam stan konta -czy kasa zostaal pobrana ,potem ustawienie -czy mi sie na 30dni ustawiło, i dopiero potem klikam na czerwone kółeczko.Nigdy wczesniej ,przed sprawdzeniem bo jak się dobrze nie ustawi a klikniesz to juz po ptokach i automatycznie wchodzi taryfa na 24 godziny.Spokojnie i bez nerw a na pewno wszystko pójdzie ok:)
ale chyba juz po ptokach jest, bo.....bo ja wczoraj kupilam sticka i niby 10euro juz bylo a za 5 dokupilam, wiec jak juz to rowne 15bylo, niby ta kobietka ze sklepu mowila ze ma byc 30dni, ale jak wchodze w mein tarif to ptaszek jest na 24 na tej opcji jak przelaczam na 30 to wyskakuje komunikat ze nie mzna, e tammmmmmm:)to jak nawet na te 24 stunde jest to na ile to starcza?i czy pozniej neta nie ma wcale czy po prostu b wolno chodzi?
Taryfa 24 godziny to zjada dziennie 2 euro czyli wystarczy Ci na 7 dni....Chodzi normalnie i po tych 7 dniach musisz kupic kolejne doładowanie.Pamiętaj o tym ,zeby zawsze na koncie było odrobinke więcej niz równe 15!!!Inaczej nie ustawisz 30 dni!!!
aha, dzieki, nast razem bede wiedziala, mialam rowno 15 euro wiec nic nie zwojuje,
Ja juz to przerobiłam,poszlam po pomoc do sąsiadki i dopiero jak ona zadzwoniła na infolinie to się o tym dowiedzialam,ze musi być troche ponad 15euro.Czasem tez jest tak ,ze się mimo to nie chce na 30 dni ustawić.Wtedy calkiem zamykam okno i probuje jeszczeraz i się udaje.Może musi się cos odswiezyć.Ale generalnie to jestem zadowolona.Zasięg jest ,skype dziala,nawet filmy na Ipli oglądam spokojnie -tyle ,ze niczego nie ściągam ani innych filmów z netu ani You Toube ani muzyki.,Mi wystarcza ,no i nie jestem zalezna od nikogo bo zawsze mam swoj net:)
Ja juz to przerobiłam,poszlam po pomoc do sąsiadki i dopiero jak ona zadzwoniła na infolinie to się o tym dowiedzialam,ze musi być troche ponad 15euro.Czasem tez jest tak ,ze się mimo to nie chce na 30 dni ustawić.Wtedy calkiem zamykam okno i probuje jeszczeraz i się udaje.Może musi się cos odswiezyć.Ale generalnie to jestem zadowolona.Zasięg jest ,skype dziala,nawet filmy na Ipli oglądam spokojnie -tyle ,ze niczego nie ściągam ani innych filmów z netu ani You Toube ani muzyki.,Mi wystarcza ,no i nie jestem zalezna od nikogo bo zawsze mam swoj net:)
Ja tylko raz aktywowałam XL, a później pilnowałam żeby na koncie było co najmniej 15 euro i usługa sama się aktywowała na kolejne 30 dni :)
Oglądałam filmy (dużo) i cały transfer zużywałam w tydzień, ale później strony chodziły normalnie. Tylko, żeby ściągnąć prosty dokument z poczty
czasem trzeba było z pięć razy kombinować, bo zamazany się ściągał.