Internet w Niemczech

22 kwietnia 2014 22:35 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

"herunterfahren" to program Ci się zamyka - tak raczej nie powinno być nawet jakbyś nie miała nic na koncie, ani jakby zasięg był słaby.

Wyglada na to, ze coś blokuje ten program!
1) przeskanuj antywirem i Malwarebytes,
2) jeśli trzeba to uaktualnij program, a najlepiej:
-ściągnij stąd: http://www.medionmobile.be/de/web/download/ (na dole -> Windows) ,
-wyjmij Sticka,
-odinstaluj dotychczasowego Verbindungsassistenta (jeśli masz CCleaner to przeskanuj rejestr),
-zainstaluj ten pobrany program.
Włóż Sticka i zobacz, czy program będzie działał.

to moze wskocz do mnie na kawe i przy okazji Ty to zrobisz, bo napisalas cos dla informatyka a ja tylko opiekunka. Umiem wlaczyc i wylaczyc, wejśc na fotum, Ty wymagasz rzeczy niemozliwych!!!!:):)
22 kwietnia 2014 22:41
kaska_45

to moze wskocz do mnie na kawe i przy okazji Ty to zrobisz, bo napisalas cos dla informatyka a ja tylko opiekunka. Umiem wlaczyc i wylaczyc, wejśc na fotum, Ty wymagasz rzeczy niemozliwych!!!!:):)

Chętnie ....tylko troszkę daleczko :)))

Kaśka, no co TY!
Jak umiesz otworzyć kompa  i wejść na forum - to chyba wiesz jaki program antywirusowy masz - na początek nim przeskanuj.

22 kwietnia 2014 22:49
kaska_45

Kasia , a spróbuj wyjąć i włozyć na nowo sticka. Wyłączyć i włączyć na nowo program uruchamiający internet, albo włączyć i wyłączyć komputer. Mi czasem tez takie cos sie pojawia i kombinuję w miare moich możliwośći. No i udsawało misie do tej pory, Odpukac, hihi

22 kwietnia 2014 22:49
Gabrysia

Chętnie ....tylko troszkę daleczko :)))

Kaśka, no co TY!
Jak umiesz otworzyć kompa  i wejść na forum - to chyba wiesz jaki program antywirusowy masz - na początek nim przeskanuj.

zapytam jutro syna jaki mam ten anty program:):)jestes kochana, jutro z tym powalcze chyba bo dzis mnie juz mozg wysiadl:):)
22 kwietnia 2014 22:53
wisienka

Kasia , a spróbuj wyjąć i włozyć na nowo sticka. Wyłączyć i włączyć na nowo program uruchamiający internet, albo włączyć i wyłączyć komputer. Mi czasem tez takie cos sie pojawia i kombinuję w miare moich możliwośći. No i udsawało misie do tej pory, Odpukac, hihi

wyjmowalam kochana, lapka nie wylaczylam, o widzisz, masz racje, rano sprobuje, jak znow sie tak perfidnie zachowa to sie zezloszcze. Mam drugi net i drugiego sticka,ale ten limitowany i chcialam posciemniac na aldikowym a tu du...a:)
23 kwietnia 2014 10:19
wisienka

zaskoczyl skubaniec:)dzieki Ci dobra kobieto:)
23 kwietnia 2014 10:29 / 2 osobom podoba się ten post
kaska_45

zaskoczyl skubaniec:)dzieki Ci dobra kobieto:)

Cieszę się, ze ja która nie zna się na komputerach mogłam ci pomóc, hihi
Ale ja tak często robię, ak cos nie tak sie dzieje w moim lapku, to po prostu na nowo włączam go i patrzę czy to cos dało. Czasem sie uda.
23 kwietnia 2014 10:37
wisienka

Cieszę się, ze ja która nie zna się na komputerach mogłam ci pomóc, hihi
Ale ja tak często robię, ak cos nie tak sie dzieje w moim lapku, to po prostu na nowo włączam go i patrzę czy to cos dało. Czasem sie uda.

Resetujesz go po prostu:)Taki manewr dość często pomaga przy takich"zwiechach".Kiedyś ,posługując się stickiem,tez niejednokrotnie nie chciało mi się zamknąć po ludzku programu,no i aby było szybciej,to wyjmowałam sticka,albo nawet nie wyłaczyłam lapka,w stan hibernacji sobie zapadał.A to dlatego,że późnym wieczorem już przy lapku usypiałam:)No i potem zawieszał się na różne sposoby,a resecik zawsze pomagał.Teraz tez nie zawsze chce mi się wszystkie programy pozamykać,ale na ogół to robię:)Nie polecam jednak takich praktyk nikomu.Zanim się wyjmie tego sticka z portu,lepiej program zamknąć i przed wyłaczeniem lapka również wszystkie uzywane programy pozamykać i przeglądarkę też:)
23 kwietnia 2014 10:41
tina 100%

Resetujesz go po prostu:)Taki manewr dość często pomaga przy takich"zwiechach".Kiedyś ,posługując się stickiem,tez niejednokrotnie nie chciało mi się zamknąć po ludzku programu,no i aby było szybciej,to wyjmowałam sticka,albo nawet nie wyłaczyłam lapka,w stan hibernacji sobie zapadał.A to dlatego,że późnym wieczorem już przy lapku usypiałam:)No i potem zawieszał się na różne sposoby,a resecik zawsze pomagał.Teraz tez nie zawsze chce mi się wszystkie programy pozamykać,ale na ogół to robię:)Nie polecam jednak takich praktyk nikomu.Zanim się wyjmie tego sticka z portu,lepiej program zamknąć i przed wyłaczeniem lapka również wszystkie uzywane programy pozamykać i przeglądarkę też:)

Jak wszystko jest ok , to zamykam lapka wyłączając uprzednio wszystkie programy. Ale czasem zawiesi mi się i nic nie mogę zrobić, wtedy własnie resetuje go.

23 kwietnia 2014 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
wisienka

Jak wszystko jest ok , to zamykam lapka wyłączając uprzednio wszystkie programy. Ale czasem zawiesi mi się i nic nie mogę zrobić, wtedy własnie resetuje go.

Może za duzo Ci programów na raz pracuje i Ram nie wyrabia,albo i procesor.Zdarza się.Musiałabyś popatrzeć,czy dysków nie masz przeładowanych i ew. defragmentację zrobić.Ale resecik pomaga w cięzkich chwilach,potwierdzam:)
23 kwietnia 2014 10:55
Gabrysia

Iwunia - jaką masz przeglądarkę?
Nie potrzebnie odinstalowałas Flash Playera ....instaluje sie nowego - on się sam uaktualnia.

Wejdź na stronę http://helpx.adobe.com/flash-player.html#main__Troubleshoot_or_install_Flash_Player
i klinij w żółty guzik:  Check now (sprawdź teraz) .....po chwili wyświetli Ci się czy masz zainstalowane i jaką wersję.
Np. dla Windows 7  - pozostałe przeglądarki (czyli Chrome, Firefox, Opera i Safari) powinna być wersja 13.0.0.182
Jeśli jest prawidłowo zainstalowana - to powinna być widoczna animacja na obrazku na dole strony: na drzewie koło powinno się bujać, a chmurki płynąć po niebie.

Jeśli nie masz dobrej wersji - wejdż na stronę: https://get.adobe.com/pl/flashplayer/otherversions/
wybierz system (Windows 7),
wybierz wersję: pozostałe przeglądarki = other browsers (chyba że potrzebujesz do Internet explorera) i wciśnij na dole: pobierz
Instalacja jest w 2 krokach (w 2gim trzeba zaptaszkować, że się zgadzasz na warunki).

Jesli masz różne konta na kompie - to powinnaś to robić na koncie z uprawnieniami administratora.
Na koniec powinien Ci się wyświetlić komunikat o pomyślnej instalacji.

Dla pewności można znwoeu wejść na stronę:  http://helpx.adobe.com/flash-player.html#main__Troubleshoot_or_install_Flash_Player
i ponownie sprawdzić zainstalowaną wersję i pływające chmurki :)

Gabrysiu !!! Dziękuje ci bardzo za instrukcje-uffff,narazie działa ,co za swinstwo z tego neta,snu mnie pozbawiło....ja juz chyba musze sie leczyć bo jestem uzależniona od internetu,,,Bardzo Ci Dziękuje .....buziaki...oby działało....pa
23 kwietnia 2014 13:42
A nie wiecie, czy na tym aldi talk za 14,99 mc mozna jakies filmy poogladac?
23 kwietnia 2014 13:57
margolcia

jestem w okolicach stuttgartu i nie wiem moze tu zly zasieg albo kij wie, ale o skype zapomnij, co najwyzej pisac mozesz a o ogladaniu filmow to nawet nie marze.
23 kwietnia 2014 15:51
margolcia

Oglądam seriale na Ipla:)Czasem sie nie otwiera od razu i napisane ,że błąd ,ale za 10-15 min wskakuje normalnie:)
23 kwietnia 2014 15:59
margolcia

czasem oglądałam filmy i do konca mi chodził ok.n Ale byłam w tej dobrej sytuacjo , ze mam w zapasie drugą kartę i zacząłby mulic za mocno, to doładowywałam drugą karte i net smigał. Teraz nie oglądam filmów bo nie opłaca mi sie kupowac dodatkowego doładowania, za tydzien jestem wyjeżdzam do domu.