Internet w Niemczech

15 czerwca 2014 14:20
ania37

jest....są trzy różne doladowania....5 € , 15 € i 30 €,ale pakiet,taki z jakiego my (czytaj opiekunki ) korzystamy to opcja internet XL jak się nie mylę i na cały miesiąc on kosztuje 15 €...

Nie o doładowania kwotowe chodzi, tylko o opcje. Są też inne, nie tylko XL. Po lewej stronie są wszystkie opcje:  http://www.alditalk.de/sued/Surfen/index.php?Z_highmain=2&Z_highsub=0&Z_highsubsub=0
15 czerwca 2014 14:22
ania37

jest....są trzy różne doladowania....5 € , 15 € i 30 €,ale pakiet,taki z jakiego my (czytaj opiekunki ) korzystamy to opcja internet XL jak się nie mylę i na cały miesiąc on kosztuje 15 €...

stokrotne :)
15 czerwca 2014 14:32
kaska_45

zapytam inaczej, najtansze doladowanie  z aldi to 15euro,tak?innej opcji nie ma?

Najtańsze jest za 5 euro i wystarcza tylko na 2 dni/2 euro dziennie zżera/Jak zostało Ci 12 dni to i tak bardziej sie opłaca kupic za 15 i na 30dni ustawić taryfę:)
15 czerwca 2014 14:36
kasia63

Najtańsze jest za 5 euro i wystarcza tylko na 2 dni/2 euro dziennie zżera/Jak zostało Ci 12 dni to i tak bardziej sie opłaca kupic za 15 i na 30dni ustawić taryfę:)

Kasia zajrzyj na stronę Aldi są tańsze miesięczne opcje, które mogą starczyć na 12 dni. Sama kiedyś miałam mniejszą opcję za namową kuzyna. Podałam powyżej linki, ale chyba nie potraficie czytać po niemiecku? :))))
15 czerwca 2014 14:40
kasia63

no i w koncu napisalas jak prawdziwej blondynce, chyba tylko Ty wiesz jaka ja zielona w tych sprawach, ale trzymalam sie dzielnie:):)?tamte One to szyfrem pisaly:):)dzieki aniu i meryKy ale mi trzeba jak debilowi tak i tak masz zrobic, inaczej popadam w placz:):)
15 czerwca 2014 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Kasia zajrzyj na stronę Aldi są tańsze miesięczne opcje, które mogą starczyć na 12 dni. Sama kiedyś miałam mniejszą opcję za namową kuzyna. Podałam powyżej linki, ale chyba nie potraficie czytać po niemiecku? :))))

A nawet jak nie potrafimy czytać po niemiecku to co ,grzech czy jak????????Nie każdy potrafi,no!!!Są te tanie tańsze opcje ,ale na nich net jest wolniejszy od ślimaka:(
15 czerwca 2014 14:45
MeryKy

nie kazdy potrafi czytac po niemiecku,ale  mamy technologie i wpisujac ,,aldi talk,,strona tlumaczona  na jezyk polski
15 czerwca 2014 14:46 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A nawet jak nie potrafimy czytać po niemiecku to co ,grzech czy jak????????Nie każdy potrafi,no!!!Są te tanie tańsze opcje ,ale na nich net jest wolniejszy od ślimaka:(

Jak twierdzisz, że wolniejsze od ślimaka. To ja też zaladuje na początek sierpnia XL a co? Zalapie się na kilka dni, ale nie wyobrażam sobie siedzieć na zesłaniu bez internetu? Jestem uzależniona :))))
24 czerwca 2014 17:36
Dziewczyny podpowiecie mi czy w Tchibo jest jakiś krótki kod który się wysyła żeby aktywować pakiet na internet ten 5 GB?
24 czerwca 2014 18:29
Mariolan

Dziewczyny podpowiecie mi czy w Tchibo jest jakiś krótki kod który się wysyła żeby aktywować pakiet na internet ten 5 GB?

wysyłasz sms na nr.7777 o tresci start datenflat i póżniej potwierdzasz sms-em zwrotnym" ja"  i juz
24 czerwca 2014 18:32
Skoro o Tchibo mowa, to jest to chyba najtanszy internet w D. Stick z miesięczna kartą kosztował mnie 15 euro, doładowanie miesięczne 10 euro. Działa dobrze, tylko you tube wolno. Jestem w duzym miescie, nie wiem czy równie fajnie będzie na prowincji. Oby!
24 czerwca 2014 20:34
Chodzi o to że mam pakiet do 7 lipca ale już mi się skończył i potrzebuję jakby odnowić czy coś takiego...

Dziekuję za podpowiedzi:)
25 czerwca 2014 09:24
Mam pytanko, najprawdopodobniej nie bede miec u mojego podopiecznego netu , jakie mam opcje, co, gdzie i za ile? :)
25 czerwca 2014 09:37
Czy ktoś sie orientuje ile się w DE czeka na zalożenie neta(mają tel ,chodzi tylko o kabel do internetu),Od tygodnia czekam i net nadal mam bezprzewodowy :(
25 czerwca 2014 09:37
Jedną z opcji jest przeszukanie tego wątku, tu dowiesz się że potrzebny jest stick, a do niego karta sim. To możesz kupić na przykłąd w aldim, lidlu. tchibo, vodafone itp. Przeszukaj ten wątek a raczej nie powinieneś mieć więcej pytań.